• 21 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7516
  •  GBP / BGN 2.3309
  •  CHF / BGN 2.0618
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

TAM Airlines става първи оператор на A350 XWB за Северна и Южна Америка

TAM Airlines става първи оператор на A350 XWB за Северна и Южна Америка

/КРОСС/LATAM Airlines Group, която включва LAN Airlines и TAM Airlines, получи своя първи A350 XWB в Тулуза, Франция. TAM ще стане първата авиокомпания в Северна и Южна Америка, и четвърта в света, която оперира с новата машина. Самолетът на TAM е конфигуриран в две високи класи, с 348 места, от които 30 Premium Business Class и 318 Economy. LATAM има общо за групата 27 поръчки на A350 XWB.

Превозвачът ще започне да извършва търговски полети с A350 XWB през януари 2016 между Сао Пауло и Манаус, Бразилия. Това ще бъде последвано от линиите от Сао Пауло до Маями през март, и до Мадрид през април.

"Добавянето на този самолет към нашия флот не само доказва ангажимента ни да поддържаме една от най-младите и най-модерните флотилии в света, но също така укрепва отношенията ни с Airbus, истински партньор, с когото растем през последните десетилетия ", каза Роберто Aлво, главен изпълнителен директор на International & Alliances, LATAM Airlines Group.

" A350 XWB ни дава най-доброто, допълвайки нашия съществуващ екологично ефективен флот с най-доброто в областта на авиационната технология, за да осигури още по-високи нива на комфорт за нашите пътници ", каза Клаудиа Сендер, главен изпълнителен директор на TAM S.A.

"A350 XWB символизира мисията на Airbus да са иновативни и да осигуряват пазара с водещия самолет в света ," каза Фабрис Брежие, президент и главен изпъллнителен директор на Airbus. "Предлагайки неповторимо преживяване по време на летене и оперативна производителност, A350 XWB е перфектното решение в подкрепа на стратегията на TAM за дълги разстояния в Европа и в Съединените щати ".

През годините Airbus и TAM развиват заедно своето партньорство, за да изградят днешния динамичен авиационен пазар в региона. През 1998, TAM става Airbus оператор на A330-200. Заедно, LAN & TAM са поръчали близо 380 самолета Airbus, повече от 250 от които са в действие. Днес, LATAM е най-големият клиент в Южното полукълбо и един от водещите 10 клиенти на Airbus в света.

A350 XWB е последно поколение самолет, най-новият представител на модерното, комфортно и ефективно семейство на широкофюзелажните. Богатият спектър на A350 XWB се отличава с най-модерния аеродинамичен дизайн, фюзелаж и крила с карбонови нишки, плюс нови горивно-ефективни Rolls-Royce Trent XWB двигатели, което съвкупно намалява с 25 процента изгарянето на гориво и емисии със значително по-ниски разходи за поддръжка. За пътниците, предоставя нови нива на комфорт по време на полета, с възможности за по-широка кабина, която предоставя повече лично пространство във всички класове, включително и 18-инчови широки седалки като стандарт в икономична класа.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.