• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

Emirates получава 50-ия си Airbus A380

Emirates получава 50-ия си Airbus A380

/КРОСС/ Emirates и Airbus днес празнуват в Хамбург, Германия доставката на 50-A380 за базираната в Дубай авиокомпания. Това е 136-тия A380.
Сър Тим Кларк, президент на Emirates Airline каза: „Еmirates изживява огромен растеж през последните 4 години, може би най-бързият от всяка авиокомпания в историята. Ние буквално добавяме еквивалентен капацитет на това, с което някои средни авиокомпании оперират, но още по-важно, ние поддържаме високи натовареността и рентабилността. Това говори за силата на нашия продукт от световна класа, а също и на нашия бизнес модел, който се базира на ефективен световен център, който свързва Dubai със света, и почти всички два града в света през Дубай".

„A380 е много успешна програма за нас и това се отразява в силния интерес на клиентите и във високия капацитет места. A380 ни помогна да отговорим на търсенето, за да могат клиентите да работят по-ефективно в слот-ограничени летища, а също и във въвеждането на нови концепции на борда, които предефинират летателния опит. Движейки се напред и нагоре в програмата за доставка до края на 2017 ще имаме около 90 A380 в нашия флот, които да подкрепят съществуващите и нови маршрути на A380", допълни той.
A380 е харесван от неговите оператори за увеличаване на пътническия трафик, укрепване и подобряване на коефициентите на натоварване и подобряване на пазарния дял. Доставката на 50-A380 на Emirates показва възможностите за печалба на този самолет и извънредната визия на Emirates и Сър Тим ", казва Джон Лийхи, главен оперативен директор, клиенти на Airbus.
След първия им A380 през юли 2008 г., Emirates поеха доставката на техния 25-ти A380 през октомври 2012 година. Всички A380 на Emirates се задвижват от двигатели Alliance GP7200. Авиокомпанията има поръчка за 140 самолета A380.
За полета от Хамбург до Дубай, самолетът е бил натоварен с 41 тона хуманитарна помощ. Това е най-голямото количество, което някога е била транспортирано в един полет, организиран от фондация Corporate Airbus. Стоките ще бъдат разпределени в сътрудничество с ACF (Action Contre la Faim) до Хуманитарното депо на ООН в Дубай.

От първия влязъл в експлоатация през 2007 г., A380 се е присъединил към флота на 11 превозвачи от световна класа. Самолетът прелита 8500 морски мили или 15 700km нон-стоп, превозващ повече хора на по-ниска цена и с по-малко въздействие върху околната среда. Просторната, тиха кабината и гладко возене са направили A380 фаворит както за авиокомпаниите, така и за пътниците, което води до по-високи коефициенти на натоварване.
Общият A380 флот е натрупал над 1,4 милиона летателни часа в повече от 172 000 търговски полети. Към днешна дата над 60 милиона пътници вече се радват на уникалния летателен опит на борда на A380. На всеки четири минути, A380 или излита, или каца в едно от 37-те летища, където оперира днес като мрежата непрекъснато се разраства.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.