• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Експерт: Проблемът с КТБ трябва да се реши до 3 месеца

Експерт: Проблемът с КТБ трябва да се реши до 3 месеца

София /КРОСС/ Имиджът на КТБ може да бъде възстановен, ако се създадат нови, прозрачни и ясно казани правила. Въпросът е дали действително това ще стане в реалистичен срок от три месеца. Това заяви пред ТВ7 доц. Григорий Вазов, президент и ректор на Висше училище по застраховки и финанси.
БНБ трябва да контролира процеса с инвеститорите, трябва да е наясно с намеренията на акционерите и да получи категорични намерения за тримесечен план за оздравяване на КТБ. Ако това не стане, държавата трябва да влезе в банката или акциите да бъдат разпродадени, за което много акционери са готови, категоричен е той.
Световната практика показва, че всяка година някъде фалира някаква банка. Има десетки форми, начини, методи за оздравяване и на първо място трябва да бъдат потърсени акционерите, собствениците на банката, допълни още доц. Вазов.
Ясно е, че политическите сили не разбират нищо от банково дело. Освен това, ние сме в реална предизборна ситуация, при която всеки търси политически дивиденти и гледа да подхвърли горещия картоф КТБ на някой друг, смята доц. Вазов.
Българите преживяха финансовите пирамиди още в началото на 90-те годни, след това дойдоха 1996 - 97 г. и попаднахме в голямата финансова криза и хиперинфлациите, после народът заживя спокойно с новите закони, влязохме в МВФ, но пък дойде 2008 г. с рисковите фондове. Преживели сме много, затова покрай КТБ нямаше истерия и в момента нямаме банкова криза, завърши доц. Вазов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Криза няма за тези които не са били завлечени с пари там но да напомня. ТАМ СА ПАРИТЕ НА БЬЛГАРСКАТА ВОЕННА ИНДУСТРИЯ , БДЖ,БУЛГАРТАБАК,на много бьлгарски общини това е 4тата по големина банка в Бьлгария!

21.07.2014 18:59:50

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.