• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

Любимец 18/18: Никой не ме е натискал да се откажа от депутатското си място

Любимец 18/18: Никой не ме е натискал да се откажа от депутатското си място

Варна /КРОСС/ Късметлията 18/18 от варненската листа на ДПС, който събра най-много преференции на парламентарните избори в неделя и измести подгласника на Йордан Цонев, е категоричен, че не желае да става депутат и никой не му е оказвал натиск да се откаже от мястото си. Това заяви пред Topnovini.bg самият Алеко Атанасов (на снимката), който неволно пренареди кандидатската листа на ДПС в ІІІ МИР-Варна.
"Аз дори не знаех, че съм избран за депутат. След като в понеделник ми звънна г-н Ведат Сакаллъ (общинският председател на ДПС-Варна) и ми каза "Честито, г-н депутат!", аз се шашнах и го попитах: "Какво ми говориш ти...". Тогава разбрах, че съм изместил Ерджан Ебатин от депутатската листа". Мъжът е категоричен, че по време на този телефонен разговор общинският председател му е предложил да се възползва от избора и да стане народен представител. Алеко обаче категорично отказал: "Как ще стана депутат - аз съм с основно образование, това е пълен абсурд, не ставам за тази работа", убеден е мъжът.
Още същия ден той отишъл при областния шеф на партията и втори в кандидатската листа, Ерджан Ебатин, който също му честитил добронамерено победата. И пред него Алеко заявил, че няма абсолютно никакво намерение да става народен представител и сам му предложил да отстъпи мястото си. Ебатин обаче отказал: "Недей, аз не заслужавам това място, защото хората са гласували за тебе", посъветвал той късметлията. "Вярно е, че абсолютно всичките махали във Варна ме уважават много, защото им помагам. Аз имам дървена борса и давам на хората твърдо гориво на вересия", разказва Алеко. Но е убеден, че гласоподавателите, зачеркнали №18 в лявата част на бюлетината, са направили това и в дясната й част поради незнание, а не защото считат, че той става за депутат.
Алеко Атанасов е член на ДПС от 15 години, а преди 3 години оглавил партийната организация в район "Младост-2". На въпрос защо изобщо се занимава с политика, мъжът отговори: "Защото съм депесар". По думите му ДПС е единствената партия, която го кара да се чувства равноправен и недискриминиран в собствената му държава. "Това обаче не означава, че имам амбиции да правя политическа кариера", подчерта отново той.
На извънредно събрание във вторник Алеко заявил пред съпартийците си, че отстъпва мястото си на втория в листата, след което подал заявление до ЦИК. Днес Централното оперативно бюро на ДПС трябва да реши дали водачът на варненската листа Йордан Цонев ще влезе в парламента от Търговище, за да освободи депутатското място на подгласника си във Варна Ерджан Ебатин.

 

Снимка: Topnovini.bg.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.