• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Откриха 50 000 „мъртви души” в иракската армия

Откриха 50 000 „мъртви души” в иракската армия

/КРОСС/ Иракската армия е плащала заплати на около 50 000 несъществуващи войници. Това съобщи иракският премиер Хайдер ал-Абади, пише The Washington Post.
Измамата е разкрита при разследване за корупцията в иракската армия.
Като се има предвид, че войникк в иракската армия получава средно по 600 на месец, "мъртвите души" в армията струват на страната около 380 млн. долара годишно. При това реалните разходи за несъществуващите военни могат да се окажат много повече.
По думите на члена на парламентарната комисия по отбрана и сигурност Хамид ал-Мутлаг, реалната щета може да се окаже тройно повече.
Широкоразпространената корупция при управлението на предишния премиер Нури ал-Малики беше изтъквана като основна причина за катастрофалното поражение на четири дивизии през лятото пред напредването на джихадистите от халифата.
Пентагонът вече поиска от Конгреса $1.2 млрд. за по-добро обучение и въоръжаване на иракската армия, за да се подобрят като качество и действията й срещу джихадистите. Според американски официални лица надеждите на Вашингтон били да се изградят девет нови иракски бригади, които заедно с кюрдите и шиитите се изправят срещу Ислямска държава.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Американските военни са в основата на изграждането на новата иракска армия. Чудно къв ли дял в далаверата имат военнослужещите на чичо Сам?

02.12.2014 13:51:32

Анонимен

Пентагонът вече поиска от Конгреса $1.2 млрд. за по-добро обучение и въоръжаване на иракската армия, за да се подобрят като качество и действията й срещу джихадистите. От където дошли, там отишли.

01.12.2014 20:58:25

Анонимен

Пентагонът вече поиска от Конгреса $1.2 млрд. за по-добро обучение и въоръжаване на иракската армия, за да се подобрят като качество и действията й срещу джихадистите. От където дошли, там отишли.

01.12.2014 20:57:59

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.