• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

18/18 във Варна се отказал от депутатското си място под натиск

18/18 във Варна се отказал от депутатското си място под натиск

/КРОСС/Алеко Атанасов - №18 във варненската листа на ДПС се е отказал от депутатското си място под натиск, пише Днес+.

Алеко Атанасов бе избран с преференциален вот от гласувалите за ДПС във варненско, а причината е най-вероятно неграмотност. При гласуване за партия №18 ДПС, 1456 от избирателите са отбелязали и №18 в преференциалния вот, което изстреля 18-ия в листата Алеко Атанасов до челната позиция, измествайки водача Йордан Цонев.

Вторник сутринта общинският председател на ДПС Ведат Сакъллъ в компанията на Ерджан Ебатин са се срещали с Алеко Атанасов, като са поискали от него да се откаже да е депутат в полза на Ерджан Ебатин, пише Днес+.

Неочаквано за Сакъллъ и Ебатин, Атанасов проявил характер и категорично отказал да влиза в подобни машинации. На срещата областният лидер на ДПС Ерджан Ебатин е заплашвал Атанасов, като го е притискал да подпише нарочна декларация, с която да се откаже от депутатското си място.

„То не се знае дали Ерджан ще стане депутат, но ти подпиши тази декларация", са думите отправени към Алеко Атанасов.

Респектирането е дало резултат и Алеко Атанасов е подписал декларацията.

Този факт мълниеносно стана известен на голяма част от жителите на ромските махали във Варна и те са настръхнали срещу мутренските методи от 90-те години, които прилагат от местното ръководство на ДПС.

„Няма как да позволим това нещо. Алито (така е известен Алеко Атанасов в Максуда) е наше момче. Един път и ние да успеем да пратим един от нас в парламента и те сега се опитват да го разкарат. Няма да стане. Ние Алито си го знаем, като стане депутат ще има на кого да се оплачем, ще има кой да мисли за нашите проблеми. А до сега какво беше? Все външни хора трябваше да избираме. На този Ерджан му виждаме очите само по избори и толкова. А Йордан Цонев въобще не сме го виждали, не ни знае какво ни е дереджето, а на Алито всичко му е ясно. Явно нас ни ползват само като им трябваме да пуснем тяхната бюлетина", казаха жители на махалата до Стария хлебозавод във Варна.

С действията си, Ерджан Ебатин и Ведат Сакъллъ нагледно показват как всячески се опитват да запазят постовете и позициите си, които им бяха дадени по времето на кабинета Орешарски, без да имат съответната квалификация. Единият го назначиха за шеф на РИОСВ - Варна, а другият за шеф на ДАИ - Варна. След изборните резултати обаче, е напълно възможно да се разделят с тези постове.

Явно ръководството на ДПС Варна не се интересува от хората, които ги подкрепят. Те са просто бюлетинопускачи. Важното е да запазят постовете, на които са поставени.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.