• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

Ген. Атанасов: Искри в сараите

Ген. Атанасов: Искри в сараите

/КРОСС/ През тези 25 години не съм чул за банкер, осъден или върнал пари след фалит на банка. Този скандал е опит за замитане на следите на управляващите. Основният проблем на държавата в момента е липсата на оставка - каза ген. Атанас Атанасов в интервю за БТВ. Според него става въпрос за уреждане на отношения между ДПС и тяхната банка. 

„Иван Искров трябва да отговори на много въпроси, като например колко политици са теглили кредити от КТБ. Това, което се случи, е недопустимо. Не може да се изнасят данни от направен одит на БНБ и на следващия ден от прокуратурата да отхвърлят тези обвинения. Още като депутат бях против назначаването на Иван Искров за шеф на БНБ. Недопустимо е Искров да не знае какво работят подчинените му. Данъкоплатците нямат ли право да знаят какво пише в одитния доклад на БНБ? Защо не бе приложено действащото законодателство, за се види кои са собствениците на банката", каза Атанасов.

Твърденията, че повече от 200 милиона са били изнесени от банката, са абсурдни. В случая става въпрос за пари, които в продължение на години да били изнасяни по различни направления. Въпросът е бил тези средства да се оформят легално, което явно не се е случило, посочи Атанасов и допълни: „Най-добре е г-н Василев да се прибере по най-бързия начин в България и да започне да дава обяснения за случилото се в КТБ, защото в момента слушаме само едната страна в конфликта - тази, която през годините му е възлагала различни задачи и му е давала средства за банката. Стана ясно кой не казва истината и съм категорично против да се приеме ново законодателство, с което ще се замитат следи".

Това е банката на сараите, заяви Атанасов: „Тя обслужваше операциите на ДПС. Целта на случващото се е да отклони общественото внимание. Не знаем какво се случва в управлението на страната. Този скандал заема общественото пространство".

Атанасов оповести информация за напрегната среща на ръководството на ДПС в резиденцията на Ахмед Доган в парк „Росенец" край Бургас.

Той поиска проверка от европейските институции и обсъждане на възможността за присъединяването на България към Еврозоната.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Малък човечец с големи комплески.

14.07.2014 11:21:31

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.