• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Столтенберг: Руските военни самолети застрашават гражданската авиация

Столтенберг: Руските военни самолети застрашават гражданската авиация

/КРОСС/ Руските военни самолети са опасни за гражданската авиация в Европа, предупреди генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Прихванатите от натовски изтребители руски военни самолети през тази година са поне сто, докато през миналата е имало не повече от 30 случая, казва Столтенберг пред Daily Telegraph.

Той признава, че руските бомбардировачи и разузнавателни самолети остават в международното въздушно пространство, но „съзнателно нарушават гаранциите, които намаляват риска от сблъсък с граждански самолет".
„Проблемът е, че повечето руски пилоти не включват апаратурата, която позволява на самолетите да се разпознават, не предоставят плана за полета, не влизат във връзка с диспечерите на гражданската авиация. Това е опасно за гражданските полети, особено напоследък, когато активността на руската военна авиация нарасна", казва Столтенберг.

The Daily Telegraph дава пример със случай през март - Boeing 737 на Скандинавските авиолинии със 132 пътни[r на борда се разминал за част от секундата с Ил-20. Самолетите се разминали едва на 300 фута - малко повече от 90 метра. „Само бързата реакция на пилота на гражданския самолет и фактът, че е било светло и е имало добра видимост, са предотвратили катастрофа", пише вестникът.

Генералният секретар на НАТО призова руската страна да се подчинява на правилата във въздухоплаването.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Всичко е ясно.

16.11.2014 21:09:59

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.