• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Започва десетата среща на върха "Азия – Европа"

Започва десетата среща на върха "Азия – Европа"

/КРОСС/В Милано започва десетата среща на върха на форума "Азия - Европа", известен като АСЕМ. Негови членове са Европейската комисия, 28-те страни - членки на ЕС, Швейцария и страните от Асоциацията на държавите от Югоизточна Азия. На срещата в Милано, която ще продължи два дни, ще присъстват лидерите на 50 страни.

Основните теми са икономическото развитие, търговията, селското стопанство, образованието, инфраструктурата и сигурността. Предвижда се, че най-ухажваният член на клуба по време на разговорите да е Китай, а на Русия ще бъде обърнато специално внимание.

В рамките на събитието ще бъде обсъдена ситуацията в Близкия изток и конфликтът в Украйна.

Очаква се с интерес разговор между руския президент Владимир Путин и украинския му колега Петро Порошенко. С тях ще се срещне поотделно италианският президент Джорджо Наполитано, а премиерът Матео Ренци има разговор с Владимир Путин по взаимно засягащи двете страни въпроси, както и обсъждане на положението на конфликтните ситуации не само в Украйна.

Във връзка с форума в Милано са взети изключителни мерки за сигурност с промени в градското движение и транспорт. Кралският дворец, в който предстои галавечеря на участниците в събитието, е затворен за туристи.

Срещата между Владимир Путин и Петро Порошенко се очаква в петък сутринта. На нея ще присъстват още германският канцлер Ангела Меркел, френският президент Франсоа Оланд, британският премиер Дейвид Камерън и председателите на Европейския съвет Херман Ван Ромпой и на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.