• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 29°C

Бакалов: Държавата я има. Всеки един от нас представлява държавата

Бакалов: Държавата я има. Всеки един от нас представлява държавата

/КРОСС/ "МВР направи абсолютно всичко възможно, което е в неговите пълномощия, но МВР не може да бъде навсякъде. Във връзка с последните наводнения областни и местни ръководства бяха предупредени, че ще има обилни дъждове и трябва да се вземат мерки." Това каза в студиото на „Тази неделя" министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов.

Той посочи, че определено трябва да се изгради стройна система за превенция, която за съжаление в България липсва.

„Аз и колегите ми от Министерски съвет гласувахме едно предложение до ЕК, която да извърши мониторинг за цялата ни система при действие в аварии и катастрофи. Имаме ситуационен център, в който аз самия мога да отида, но въпросът е, че когато не се появи някой от държавната власт там хората започват да казват, че държавата я няма, но в същото време те не правят разлика между местни и областни власти.", коментира министър Бакалов.

„Държавата я има. Всеки един от нас представлява държавата", добави той.

Днес се навършват 109 години от датата, в която е създадено Пожарната служба. По този повод министър Бакалов сподели, че за него хората, които работят там са абсолютно подготвени и добре оборудвани, но отново подчерта, че превенцията не е само работа на МВР - тя трябва да се извършва и на местно ниво.

"Водолазите не пречат на никой. Никой не ги е махнал, никой не ги е уволнявал", категорично заяви министър Бакалов след репортаж, в който бивш водолаз твърди, че жертвите на наводненията е можело да бъдат спасени с тяхна намеса, а върху тях се наблюдават репресии.

Не мога да сменя никой, ако нямам предложение от главния секретар и това е закон, който прилагам такъв, какъвто е. Това отговори вътрешният министър на въпрос дали ще има смени на местно ниво.

По повод предстоящите избори той изтъкна, че гаранцията на честни и демократични избори идва от Народното събрание и законът, който са приели, а МВР определено ще се бори срещу това уродливо явление наречено купуване на гласове.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Държавата я има, но държавността не.

14.09.2014 13:00:53

Орех

Поредното герберско менте, което е силно на думи и слабо откъм действия.

14.09.2014 12:30:52

Боко

В герб не правят такива опити. Там Боко драска с един молив и никой няма право на възражение или на задкулисни действия. Герберугите залагат на купени гласове за партията.

14.09.2014 12:30:31

Здравко

Дай им чистки да правят и да уволняват наред, само това могат да правят герберите. Жалка история.

14.09.2014 12:30:20

дядо

Не става само с голи обвинения, хващайте ги и ги съдете тогава. Поне веднъж "калинките" на ГЕРБ да докажат, че не са безполезни.

14.09.2014 12:30:11

Мая

Купуването на гласове е престъпление - герб да внимава в картинката и да сменя подхода.

14.09.2014 12:30:01

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.