• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

БНБ иска до пет години затвор за предизвикване на банкова паника

БНБ иска до пет години затвор за предизвикване на банкова паника

/КРОСС/ Наказанието за разпространяването на заблуждаваща или невярна информация или други сведения за банка или финансова институция да бъде лишаване от свобода от две до пет години, предлага Българската народна банка.

„В Наказателния кодекс, раздел „Престъпления против паричната и кредитна система", се създава чл. 252 а със следното съдържание: Чл. 252 а. (1) Който разпространява заблуждаваща или невярна информация или други сведения за банка или финансова институция, които могат да доведат до всяване на паника в населението, се наказва с лишаване от свобода от две до пет години. (2) Когато с дейността по ал. 1 са причинени другиму значителни вреди или са получени значителни неправомерни доходи, наказанието е лишаване от свобода от пет до десет години и глоба от 5 до 10 хил. лева", гласи предложението на БНБ за допълнение в Наказателния кодекс, изпратено до председателя Комисията по бюджет и финанси Йордан Цонев.

Допълнението към Наказателния кодекс се предлага във връзка с разпространението през последните дни на заблуждаващи сведения и злонамерени слухове по отношение на български банки и цели криминализирането на подобни деяния. Това предложение е в съответствие и с представената вчера от президента Росен Плевнелиев позиция на политическите партии и институциите, участващи в консултациите при държавния глава, отбелязва пресцентърът на БНБ.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ами то първия за затвора е Борисов. Направо е готов, айде да видим сега прокуратурата колко е независима. Нали Борисов обяви, че "държавата е фалирала" по всички телевизии, публично!? Странно защо тогава пак се напъва да взема властта във "фалирала" държава. Сигурно да я фалира действително, защото сега (слава на Бог), държавата си е стабилна.жавата не е фалирала, ама този си ги говори така, защото ако се докопа до властта пак, ясно, че ще я фалира този път наистина.

30.06.2014 14:17:40

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.