• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Нов тайнствен фонд обещава чудо с КТБ

Нов тайнствен фонд обещава чудо с КТБ

/КРОСС/ Нов кандидат-инвеститор с интерес към Корпоративна търговска банка се появи на хоризонта. Това става ясно от писмо с входящ номер от БНБ, изпратено до редакциите на Money.bg и News.bg.
Група инвеститори, представлявани от Никола Сукманджиев, изразяват в него готовност да предоставят ново предложение относно реструктуриране на банката.
Според информацията в писмото инвеститорът е готов да рекапитализира банката в размера, определен от БНБ и да повиши капитала до 5,2 милиарда лева.
"Остатъкът от инвестираната капиталова необходимост ще се използва за ликвидност на реструктрурината банка, а така също ще разчитаме на допълнителна държавна помощ при условия на допустимост според европейското законодателство", пише в писмото.
Според кандидат-инвеститора планът ще изисква законодателни промени, както участие и гаранция от българското правителство. В писмото се посочва още, че се водят преговори с международна банка за евентуална допълнителна подкрепа и акционерно участие.
Припомняме, че миналият петък Оманският фонд, ЕПИК и Гемкорп внесоха подобно писмо, което обаче се оказа с твърде неприемлива оферта. След което парламентът взе решение да не оздравява банката.

 

Ето и пълния текст на писмото: 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Аз помня един спечелен търг за бензиностанция за няколко стотин хиляди лева, дето се смляха да го хвалят, а човека се оказа просто луд... Не мирише, а просто вони на Костов.

03.11.2014 18:59:17

Sin

"Група инвеститори" ( с "допълнителна държавна помощ", "ще изисква законодателни промени, както участие и гаранция от българското правителство" )!?!? Сигурно са родни. Дайте предимство на родните, честни инвеститори ! Навремето Йосифов и Моллов основали Първа частна банка. Дали по 1000 лв, някой друг, АНОНИМЕН, дал 100 милиона и банката започнала. Обаче същият Йосифов беше след това кандидат на БСП за кмет на София ! Помните ли ?

03.11.2014 17:55:21

Анонимен

стига бе ,и тоя е пълен с идея кат тиква със семки, само пари нема а ако се появят най вероятно ще са некои за препиране

03.11.2014 17:40:14

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.