• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Шансовете и възможностите за спасяването на КТБ

Шансовете и възможностите за спасяването на КТБ

/КРОСС/ "Мисля, че шансовете на КТБ за оцеляване са минимални. От самото начало акционерите, ако искаха, щяха да са намерили начин да спасят банката." Това обяви в сутрешния блок на БНТ финансистът Любомир Дацов.

"Много хора в момента се застраховат, дори и хората, които са били собственици на тази банка", подчерта той. "Като че ли единствено вложителите могат да направят нещо, за да спасят банката", на мнение е той.

Тук обаче финансистът Емил Хърсев, който също гостува в студиото, изрази известно несъгласие. „И аз в началото бях на същото мнение, но това никой не може да го направи сам", каза той.

"Все по-трудно става да гадаем какво става с КТБ, тя е оставена на течението, на собствената си съдба. И все по-трудно става да се възстановят жизнените функции на тази банка. На все още ще бъде по-евтино и за държавата и за данъкоплатците да се възстанови банката, а не да се обяви в несъстоятелност", прогнозира Хърсев.

На въпрос няма ли да се намери решение на банката при сформиране на парламент, Хърсев отговори: „Страната ще бъде осъдена от поне една група кредитори на КТБ. Те вече получиха една подкрепа от ЕК, така че имат сериозно основание за това. Това обаче проправя пътя за съдебни дела от страна на всички останали вложители".

Големият проблем на КТБ според Дацов е активът на банката, но за Хърсев това твърдение е „все едно на човек с инфаркт хирургът да поиска документите от патолога".

"Внушенията, които се правят в момента, че има значителен интерес от инвеститори към банката са просто една презастраховка. Ако има модел за спасяване на банката това е така нареченият Кипърски модел - да се спасят самите давещи се, ако държавата има възможност да помогне, това ще бъде добре. Големият проблем с тази банка е, че са намесени много интереси, включително и политически. Няма ли политическо съгласие между основните играчи, които доведоха до конфликта, няма да има и стабилизиране на банката и да има техническо решение за нея. На преди да се започне да се спасява банката, трябва да е ясно къде са раздадени парите и кой ги контролира сега", пита Дацов.

Снимка: Булфото, всички права запазен

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

christo

Smechki,aide stiga.Vreme e obranite da progovoriat,daño da niama poslestvia........

10.10.2014 12:39:55

Анонимен

Е, затова става въпрос - КОЙ, КОЙ и КОЙ прибра парите и опоска банката !? Трябва да се поканят разследващи органи от ЕК, защото нашите хем са некадърни, хем са с престъпен манталитет ...!

10.10.2014 11:32:27

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.