• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

Събират парламента в сряда

Събират парламента в сряда

/КРОСС/Парламентът се разпуска на 6-и август, а предсрочните парламентарни избори ще се проведат на 5-и октомври. Това решиха политическите лидери на среща с президента.

Партиите отхвърлиха идеята за кабинет на спасението и се договориха парламентът да бъде разпуснат на 6 август. Ще има служебно правителство и избори на 5 октомври, пише Труд "Оставка на правителството до 25 юли", допълва Монитор.

Всички вестници са единодушни за акцента на вчерашните политически консултации при президента - стабилността на банковата система. "Криза няма, банките продължават да работят в нормален режим, има достатъчно пари. Готвят затвор за разпространяване на слухове за стабилността на трезори", отбелязва Труд. "Държавна подкрепа за банките, трезорите отварят по график" е заглавието на Стандарт. Сега пише: "БНБ, кабинетът, президентът и партиите подкрепиха банките и валутния борд". Дума констатира политическо единство за банковия сектор. "Парламентът затваря на 6-ти август, всички банки отварят днес" е заглавието на 24 часа. "Инвестиционен посредник атакувал с лъжи за банките, задържаха 7 души, пуснаха един" е друго заглавие, също на първа страница на часовия вестник. "Няма заплаха за борда, проблемът е в съмнителните лица по върховете". Под това заглавие Капитал дейли цитира интервюто за БНР на проф. Стив Ханке, един от създателите на валутния борд у нас.

Депутатите няма да заседават извънредно заради ситуацията около банките днес. След консултациите при президента държавният глава посочи, че е много вероятно да се внесат законодателни промени. Дори и текстовете обаче вече да са готови, има срокове в парламентарния правилник, според които те могат да бъдат разгледани най-рано в сряда. Първо парламентарният шеф трябва да го разпредели по комисии, които нямат право да го обсъдят по-рано от 24 часа след получаването им. Дори и при светкавично одобрение в комисия, законопроектът, докладът и мотивите към него трябва да бъдат представени на депутатите поне един ден преди заседанието, в което ще бъдат разгледани.

"Станишев натиснал Орешарски да не подава оставка" - под това заглавие Преса отбелязва, че соцлидерът се отметнал от даденото съгласие като мандатоносител премиерът да подаде оставка още днес.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.