• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Банско и Сандански пълни на 100 % за празниците

Банско и Сандански пълни на 100 % за празниците

/КРОСС/ В първия почивен ден от Коледните празници трафикът по международния път за Гърция е сравнително спокоен. Нощта е преминала без нито един пътен инцидент, казаха дежурните полицаи в Благоевград.
Очаква се трафикът да бъде по-интензивен в ранния следобед. Има ли вече засилено движение на автомобили по главния път Е-79 в посока Кулата в този вижте във видеото от Боряна Черганова.
В Банско и тази година чуждата реч е на всяка крачка. Туристи предимно от балканските държави са изпълнили курорта. Лек спад хотелиерите отчитат сред руските и английски туристи, а тази година за първи път се усеща по-масово присъствие на гости от Израел.
"Нашата правилна стратегия, която беше да присъстваме на туристическа борса в Израел, ето тя носи добрите резултатите веднага", коментира пред БНТ Малин Бистрин, собственик на хотел.
И тази година чужденците си позволяват по-дълги почивки от българите.
"Интересът на българските туристи е малко засилен, макар и за кратко. Те са за три и за два дена", каза Янка Рахова, собственик на хотел.
И докато в Банско се радват на снежната покривка, слънцето е магнитът за туристите в Сандански. Курортът се посещава масово и заради СПА услугите.
"За първа година успяваме успешно да продадем и коледния празник", коментира Георги Митрев, маркетинг мениджър на хотел.
Според местните хора чужденците идват в курорта заради природните дадености. В Сандански отчитат, че шопингът също привлича много туристи.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.