• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Вестниците пишат...

Вестниците пишат...

София /КРОСС/ Водещи заглавия в българската преса

в. "Труд"
Мътят спецзакон за КТБ
Специален закон, който да уреди фалита на КТБ, прехвърлянето на депозитите и активите в "Креди Агрикол" и гарантирането им от държавата, както и национализирането на втората банка - върху такъв вариант умуват в БНБ, научи "Труд".
Идеи за ремонт на законодателството, които да позволят на централната банка да извърши планираната операция до 21 юли, когато трезорът трябва да отвори врати, са били представени от БНБ в Министерството на финансите в петък, разказаха запознати с преговорите.

Дерайлира влак, 1 убит
Версии: машинистът карал бързо или му е прилошало
Mашинист загина, а дванадесет души са ранели, след като локомотивът и четири вагона на бързия влак от София за Варна излетяха от линията край старозагорското село Калояновец. Железопътната катастрофа стана вчера към 15,17 ч.
Влакът дерайлира при навлизане в района на гарата в селото. Ранените били извозени до болници. Няма опасност за живота им. На мястото на катастрофата пристигнаха вътрешният министър Цветлин Йовчев, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и министърът на транспорта Данаил Папазов. Те докладваха на премиера Пламен Орешарски.

в. "24 часа"

Бареков издигнат от своите за премиер
Магдалена Барекова, майка на лидера на „България без цензура" Николай Бареков, също е сред вложителите в КТБ, които в момента нямат достъп до парите си. Това обяви вчера политикът на пресконференция след национален съвет на партията му.
Майката на Бареков държала в КТБ 3000 лв., които спестявала, за да си оправи зъбите, разказа той. „Какво е виновна тя или Вежди Рашидов, който има 1 млн. лв., спечелени за целия му живот. Това не са парите на Борисов, а личните на Вежди Рашидов. Те трябва да им бъдат върнати, на тези хора като майка ми и Вежди Рашидов", обясни вчера Бареков.
Шефът на БНБ и всички подуправители нямат вече право да са начело на народната банка след случая с КТБ, обяви още Бареков. Според него обаче
Искров първо трябвало да отвори КТБ на 21 юли и тогава да си подаде оставката.
Вчера Бареков получи номинация от националния съвет на партията си да бъде министър-председател, ако ББЦ спечели изборите. Той ще води и листите във Варна и Пловдив. Избрал си тези два района, въпреки че го искали от всичките 31 избирателни района.
Окончателно листите щели да бъдат утвърдени на 30 август на конгрес на ББЦ. Тогава Бареков щял да каже и имената на всичките си министри.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.