• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Бареков: Борисов е причастен към убийствата на ключови фигури от прехода

Бареков: Борисов е причастен към убийствата на ключови фигури от прехода

/КРОСС/ „Българският политически елит е изчерпан, нахален, крадлив и трябва да си ходи", председателят на „България без цензура" Николай Бареков в интервю за Нова телевизия. „Вярвам в институциите - НАП, Сметната палата, съда. Нека тези хора си свършат работата", допълни той.

Според Бареков Бойко Борисов е свързан с Държавна сигурност и към службите след 1990 година. „Повече от 30 години е готвен да заеме важни постове в държавата и да изпълни определена мисия. Борисов е причастен към убийства на десетки  ключови фигури от българския преход. Имам документи за това, ще ги дам на съда, но в цялата работа са замесени и други ключови фигури на прехода, затова ще ги дам и на прокуратурата", заяви той и сравни случая с КТБ с начина, по който преди години е бил отстранен Илия Павлов.

„През 2002 г. в Националната разузнавателна служба е получено писмо, според което г-н Борисов, като нелегален сътрудник на тази служба, отказва да работи с нея поради заемането на висш държавен пост - главен секретар на МВР. Когато водещите офицери го потърсили, той заявил, че разговорът с него трябва да бъде воден само на ниво шеф на НРС и ги посъветвал да се обърнат към президента Георги Първанов и премиера по това време - Симеон Сакскобургготски. В сигнала се описано, че г-н Борисов, в качеството му на главен секретар, замита в архивите на МВР следите от своето престъпно поведение в миналото и прочиства архивите на Държавна сигурност от досиета на политически дейци", каза Бареков.

Бареков се готви да даде пресконференция следващата седмица: „Искам гражданска подкрепа, за да научим отговорите на въпросите „Кой?" и „Защо?"

Папката, която извади Петър Стоянов срещу Богомил Бонев, е като Андерсенова приказа в сравнение с това, което възнамерява да разкрие Бареков: „Мислех, че живеем в някаква Андерсенова приказка, а се оказва, че сме живели в приказките на Братя Грим".

„Ангел Славчев не е бил вложител в нашата партия. Аз го поканих да се реализира като политик в „България без цензура". Забелязах го още докато беше по улиците и скандираше срещу Борисов. Това, което той направи, е лично решение. Никой в партията не го подкрепи, той остана сам и обслужи интересите на ГЕРБ и ДПС. ВМРО също избраха своя път", допълни лидерът на ББЦ.

„Ако зад гърба си имах кукловоди, сега нямаше да ми се случват такива беди. Аз съм атакуван от всички страни. Ако зад мен стоеше Пеевски, във вестниците му нямаше да грее физиономията на Бойко Борисов, а моята. Според мен това момче е под някаква форма контролирано изцяло от Ахмед Доган. Ако някой стои зад мен през Пеевски, това би трябвало да е Доган. Но аз никога не съм го виждал на живо", категоричен бе Николай Бареков.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Обществената тайна беше казана в ефир най-сетне

27.07.2014 13:51:55

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.