• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

Бареков: „България без цензура" ще я има, докато е в опозиция

Бареков: „България без цензура" ще я има, докато е в опозиция

/КРОСС/„Аз ще бъда последователен в опозиционността си на това правителство, на тази безпринципна, дори бутафорна коалиция", каза в студиото на бТВ лидерът на „България без цензура" и член на ИБ на ЕКР Николай Бареков.

„Не само не съм напуснал „България без цензура". Аз съм лидер на тази партия и получих подкрепа от структурите й в цяла България. Тази партия ще я има и ще бъде опозиция. Имаме шестима депутати, които трябва да останат единни. Те са лицето на ББЦ и трябва да работят за това нашите избиратели и за доверието в нашата партия", посочи Бареков.

Лидерът на ББЦ отново обясни, че не напуска партията си, а коалицията от партии „България без цензура" и посочи мотивите си да свали доверието си от парламентарната група на Българския демократичен център. „ББЦ даде името си преди изборите на едноименната коалиция. Коалиционното споразумение беше предизборно. В момента, в който влязохме в парламента, излъчихме парламентарна група и престанахме да съществуваме като коалиция", обясни Бареков.

По думите му парламентарната група трябва да бъде в опозиция, за да оцелее, но депутатите не гласуват по този начин. „Законът за МВР беше подкрепен от 8 депутати от групата, но не тези от ББЦ, а от другите партии - ЛИДЕР и ЗНС На 5 октомври избирателите ни не са гласували за нас, за да подкрепяме Цветанов да се върне в МВР", подчерта Бареков и допълни: „Не може да подкрепиш кражбата на парите на хората от пенсионните фондове и да искаш да си в опозиция". Лидерът на ББЦ обясни и принципа на взимане на решения в групата до момента - депутатите са се съобразявали с мнението на тези, които са повече. „Повече няма да е така. По ключовите решения, по които не може да се намери разбирателство между ББЦ и нейните партньори, всеки да гласува по съвест", обясни Бареков.
„Аз съм лидер на единствената опозиционна партия. За първи път всички са в управлението - вестниците, телевизиите, ГЕРБ, патриотите, реформаторите... Кандидати - колкото щеш, включително и в БДЦ, дори и ДПС вече гласува в управлението", онагледи политическата ситуация Бареков.

В студиото той поясни, че ББЦ не е подавала ръка на ГЕРБ. „Ние дадохме възможност да разговарят с нашите депутати, да видим каква политика ще имат и да им помогнем да не се стига до безпринципна коалиция", посочи Бареков. За подадената ръка към Радан Кънев, той обясни: „В Реформаторския блок се тресат от скандали, но Радан Кънев се държи повече като истинска опозиция, отколкото колегите от БДЦ".
Бареков отново подчерта, че ако лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов не беше напуснал немотивирано коалицията с ББЦ и заедно с НФСБ на Валери Симеонов бяха направили замисления голям Патриотичен блок, сега нещата щяха да са различни. „Щяхме да имаме 50 депутати и да бъдем фактор. Сега не можем да си изпълним обещанията си, защото сме жалки - единият има 5-ма депутати, другият - 6-ма, третият - 7 депутати", обясни Бареков.

На финала на разговора водещата се опита да постави капан, включвайки изненадво по телефона Любен Дилов-син, на което Бареков реагира като напусна студиото.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Браво, Барек, така ще се види кой за какво гласува и защо.

23.12.2014 11:03:57

Анонимен

Еми значи няма да е дълго, защото ако теб те няма в ББЦ, тя няма да бъде в опозиция. Това е и целта на Ковачки.

23.12.2014 10:10:05

Анонимен

Еми нормално. Най-важното е да се оправдае гласа на народа! Той гласува за Бареков !

23.12.2014 10:07:13

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.