• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 29°C

Еми Барух: Краят на протестиращия човек не е настъпил

Еми Барух: Краят на протестиращия човек не е настъпил

/КРОСС/Журналистът Еми Барух коментира изборните резултатипред БНР. Според нея те са правдива картина на разцеплението в обществото:

Не ми е лесно да си представя как тези толкова различни, толкова обременени от миналите си вражди формации, които ще бъдат част от следващото 43-то Народно събрание, ще могат да разговарят заедно, да се поздравяват, да не лицемерничат заедно и ще могат да градят стратегии за тази държава. Сигурно ще се случи, защото политиците имат една удивителна, отвратителна способност да говорят по един начин пред избирателите и зад гърба на избирателите да правят своите договорки и да разпределят неща, от които имат лична изгода. Но картината не е никак радостна, каза Еми Барух. 

Призивът на политиците да замълчат, да забравят какво са обещавали, заради ситуацията, в която се намират, е опит за намиране на спасителен изход, смята Еми Барух. Да забравим думите, означава забравете за това, което сме говорили, означава ние не сме тези, които сме били. Действително, това е част от едно, уви, станало постоянно състояние на лицемерие и на все по-голяма дистанция между политика и морал, коментира журналистът. 

Според Барух краят на протестиращия човек не е настъпил. Тя се обърна към бъдещите депутати и министри със следния призив: Нека да си дадат сметка, че веднъж излезли на улицата, хората трудно ще се върнат обратно, защото макара и късно те разбраха, че протестът е начин на достойно съществуване, когато не си съгласен да живееш по техните правила.

Снимка: Булфото 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.