• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

Сдружение Азбукари“ подари весел спортен празник на децата на Велико Търново

Сдружение Азбукари“ подари весел спортен празник на децата на Велико Търново

Велико Търново /КРОСС/ В деня на доброволчеството - 5 декември, „Сдружение Азбукари" събра на весел спортен празник много деца и техните родители в град Велико Търново. Екипите на основно училище "Димитър Благоев", "Сдружение Азбукари" и компания "Лактима" ЕАД допринесоха със своя доброволен труд за щастието на децата. Спорният празник "Да играем заедно" е част от националната кампанията „Вярвам в теб!" за създаване на по-достъпна среда за игра и на децата със специфични потребности във Велико Търново. Каузата цели създаване на втората в България комбинирана детска площадка, подходяща и за деца с увреждания в парка Марно поле. Домакин на събитието беше общообразователното училище „Димитър Благоев" във Велико Търново. Празникът започна с прочит на приказка за доброто, написана от деца.

Г-жа Цвета Кирилова, председател на „Сдружение Азбукари", поздрави малките състезатели и им пожела много спортни успехи, тя сподели още: „ Днешният ден е от дните в годината и живота ми, които смятам за много осмислени. Благодаря на онази висша сила, която ми дава увереност да вярвам, че хубавите неща в Родината ни могат да се случват!" Един срещу друг се изправиха тимовете на основно училище „Димитър Благоев" и Азбукари, и връстниците им от клуб „Болярчета". Футболната среща имаше положителен заряд и създаде много радостни емоции за малките състезатели. Оспорваният мач завърши с 3:1 в полза на отбора на ОУ „Димитър Благоев" и Азбукари. Втората част на спортния празник бе посветена на щафетни игри, в които участваха отново и двата отбора. Децата играха с обръчи, въжета и топки. Победител стана отборът на "Болярчета". Участие в игрите взеха и деца със специални образователни потребности. Целта е по този начин и те да се забавляват и да създават приятелства. Настроението беше поддържано от мажоретния състав на училището, които чрез демонстративни танци повишиха мотивацията на всеки участник в спортното събитие. Всички бяха много щастливи и емоционално заредени.

Публиката подкрепяше с окуражителни викове състезателите. „Важно е децата да спортуват, защото така се мотивират, имат личен пример от треньорите си, чрез спорта ние намаляваме агресията и подобряваме комуникацията, така даваме на децата поле за изява. Спортът и учението вървят ръка за ръка", сподели Венцислав Кознички, треньор. Всички деца получиха подаръци - млечно-кисел десерт „Балкан" и айрян „Балкан", подсигурени от "Лактима" ЕАД, а Азбукарите зарадваха малчуганите с образователна детска карта на България и забавни книжки. Благодарение на голямата финансова подкрепа на "Лактима" ЕАД, проектът за изграждане на площадка адаптирана и за деца в неравностойно положение във Велико Търново се реализира успешно. Площадката ще зарадва скоро децата на старопрестолния град. С благодарствено слово празника закри директорът на ОУ „Димитър Благоев". "Едно голямо благодаря, на всички, които наричаме Азбукари, благодаря им, че преди една година ни направиха съпричастни на техния хуманен проект. Благодаря им, за днешния празник, благодаря им, за големите човешки сърца, които носят", сподели г-жа Надя Владимирова, директор на ОУ „Димитър Благоев".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.