• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 29°C

Близнашки: Крайната цел е една за всички - да произведем свободни и демократични избори

Близнашки: Крайната цел е една за всички - да произведем свободни и  демократични избори

София /КРОСС/ Като служебно правителство след една много тежка година, поехме ангажимента да организираме и да произведем свободни и честни избори в България, заедно с гражданското общество, подчерта министър-председателят проф. Георги Близнашки, който откри първото заседание на Гражданския борд за свободни и прозрачни избори. Премиерът отбеляза, че Бордът е независим експертно-консултативен орган, който вече има богата практика от предходните парламентарни избори. „Бордът е платформа за осъществяване на конструктивен диалог между институциите", добави проф. Близнашки. Той беше категоричен, че крайната цел е една за всички - свободни и демократични избори, които да дадат легитимен резултат, който се приема от всички и не се оспорва от никого.
Проф. Близнашки акцентира на участието в Гражданския борд на представители на близо 40 неправителствени организации и редица експерти, които са признати авторитети в областта на изборния процес. „Призовавам към повишена бдителност, всички препоръки и критики, които ще се отправят от Борда, незабавно ще бъдат разгледани от официалните институции", категоричен беше премиерът. Той допълни, че е важно работата на Борда да бъде тематична и да се фокусира върху отделните фази на изборния процес. Целта е максимална полза от дискусиите.
На първото си заседание Гражданският борд обсъди и прие Правила за работата си. Проф. Емилия Друмева подчерта, че участието в Изборния борд е доброволно и безвъзмездно, но също така и с висока степен на полезност. Тя изтъкна, че е важно на заседанията да участват представители на ЦИК. Предвижда се председателството да бъде на ротационен принцип. За заседанията ще бъде изготвян дневен ред, като има възможност да бъдат включвани допълнително актуални въпроси. Предстои Бордът да обсъжда въпроси, свързани с: избирателните списъци, формирането на избирателните секции, активната регистрация, информационно-разяснителната кампания, нарушения в изборния процес, машинното гласуване, наблюдателите.
Стенограмата от заседанията на Борда ще бъде публикувана на правителствения сайт. Следващото заседание на Гражданския борд ще се проведе в понеделник, 1 септември, от 14 часа в Министерския съвет.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Хари

Нали сте наясно, че със зададения от Герб и Борисов тон на управление повече свястно правителство ням да има до тоталното прочистване от всички настоящи партии? Сръдни, цупни, курвенски номера, реваншизъм, злоба. . . . . всеки ще започне така да играе, докато не получи това, което желае. А народът държавата нямат значение.

27.08.2014 19:56:12

Енчо

Близнашки е изкушен от възможностите да прахосва държавни пари и да си угажда на купища прищевки, но видиш ли правел го в полза народа.

27.08.2014 19:54:50

Лани

По всички флангове и фронтове са разположени правилните хора, за да подсигурят безпроблемна манипулация на вота. А Близнашки и Пленелиев всеки ден тръбят как щели да се борят за честност и справедливост. Ако и този път не излезете да гласувате просто не знам. Вечно ще си останем в плен на олигархия и мутращина.

27.08.2014 19:54:15

Весела

Близнашки, виждаме каква свобода има в действията ти - всичко в името на олигархията или нищо.

27.08.2014 19:52:40

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.