• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

Близнашки няма да е кукла на конци

Близнашки няма да е кукла на конци

Като гледам грапавата повърхност на различните мнения, с които се оценява и коментира току-що съставеното служебно правителство на конституционалиста Георги Близнашки, искам да преутвърдя няколко истини, които се налагат от сегашното историческо за страната ни мигновение.

Подчертавам лансираната от мен формула за успешното развитие на държавата и по-добрия живот на хората днес и утре, която нарекох политиката на трите главни букви Р - разум, реализъм и повече разбирателство, които трябва да се застелят върху обществения килим на добронамереността и толерантността.

Понеже познавам Георги Близнашки не от днес, свидетелствам за неговата устойчивост и добра воля в това отношение. Той има характер, който няма да позволи да бъде воден като кукла на конци - независимо от здравината на партийните канапи и от интимните желания на най-различни партийни чиновници и функционери.

Служебният кабинет на Георги Близнашки, убеден съм, ще подкрепя идеята за една надпартийна власт, базирана не върху корупционни и тяснопартийни (партизански) домогвания и намерения.

Добре е, че тяснопартийният егоизъм го изключи от редиците на БСП, които рехави редици той беше отдавна изоставил. Служебното правителство под негово ръководство и поради него ще събира около себе си дейци и граждани от различни обществени интереси, възгледи и среди. Той ще бъде докрай верен на отрицанието на противопоставянето, в което живеем днес. Няма да отстъпи на убеждението си, че омразата и антагонизмът не са пътят на демокрацията, а нейната безпътица.

Георги Близнашки е учен, но не от категорията на кабинетните учени, които си живеят сами в малкия свят на своите собствени идеи, а ангажиран интелектуалец, който се намесва в публичния дискурс в защита на общото благо.

Той не просто участва в създаването на новата конституция от 1991 г., но той е от тези, които положиха основите на конституционното право и на републиканския парламентаризъм.

Както досега, така и занапред той ще остане обвързан със социалната кауза, тъй като неговите разбирания за живота изхождат от повелята за социална справедливост.
В цялото поведение на Георги Близнашки трябва да се чете моралният облик на честен и почтен човек.

Гиньо Ганев, "24 часа"

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Този се е направо кукла с въже на шията.

10.08.2014 07:38:45

Анонимен

Поредното недоразумение в българския политически цирк. Трябва да си пълен олигофрен, за да приемеш позицията на марионетка на марионетката. Всъщност, още с първата си реч премиерчето направи и първата си издънка, като "успокои" правителството в оставка, че нямало да ги подлага на разправа. Че това е първото нещо, хрумнало му на този пост, е много красноречиво за болния му начин на мислене.

09.08.2014 16:56:48

Анонимен

Няма да е кукла на конци, ВЕРВАЙТЕ МИ! Той ще е само кукла защото ще има кой да взема решения вместо него. Близнашки само ще подписва и ще храни кучетата на Бойко Борисов.

09.08.2014 16:08:01

Анонимен

Той вече показа, че е марионетка, ренегат и предател.

09.08.2014 15:51:29

Анонимен

Гиньо Ганев е кум на Близнашки и по-добре да не се излага с подобни писания.

09.08.2014 15:49:49

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.