• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Близнашки: Поемам отговорността за Танов

Близнашки: Поемам отговорността за Танов

София /КРОСС/ Поемам отговорността за Ваньо Танов. Това каза пред Нова телевизия служебният премиер Георги Близнашки. Той подчерта, че ген. Танов е перфектен професионалист.
Сигурен съм, че това е правилният избор. Положението в митниците е изключително тежко - губим огромни средства. Миналия юли са задържани 3 800 000 къса цигари. За тази година са 800 000, а потреблението не е намаляло. Бюджетът губи средства.
В митниците трябва да влезе човек, който разбира нещата. Трябва да се действа без никакво отлагане, подчерта Близнашки.
Той добави, че кандидатурата на Танов е била предложена от финансовия министър Румен Порожанов.
Очаквах подобно развитие и го попитах защо точно Танов. Той ми каза, че няма по-подходящ човек от него. Мисля, че той сам е взел инициативата, добави служебният министър-председател.
Близнашки коментира и състава на кабинета си. По думите му основната маса от министрите му са млади хора с добро образование.
Не идват от тези среди, за което се говори, категоричен бе той.
Това са нови хора, които не са изхабени в политиката. Те са преизпълнени с енергия. Това не са партийни кандидатури, каза още той.
Премиерът отрече да има чистка сред областните управители. Били сменени само няколко човека, защото това били партийни назначения.
Моят стремеж е на преден път да се извадят хора, които досега не са били в политиката, подчерта Близнашки.По казуса „КТБ" Близнашки каза, че той и финансовият министър следят много внимателно това, което се случва около банката.
В тази фаза не можем да се намесим, но готвим вариантите за решение. В момента, в който имаме ясна картина, ще трябва да вземем политическо решение.
В тази банка са парите на много български граждани. От развоя на събитията зависят около 80 000 работни места. Трябва да се намери най-доброто решение, каза Близнашки и добави, че днес е приел представители на много мощен фонд, който е изразил желание да се намеси. Тези хора са готови да дадат пари, подчерта премиерът.
Що се отнася до болезнената тема има ли пари в държавата, той заяви, че макроикономическите показатели са стабилни, но положението е изключително тежко. Основните ресори на управлението трябва да се стабилизират, за да настъпи обрат. Наблюдава се едно надценяване на приходите, а тенденцията е обратна, каза още той.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Доскоро си мислех ,че този е просто един ренегат с болни амбиции и много комплекси.Вече съм убеден и в психическите му отклонения .

19.08.2014 08:05:48

sinuxe

koia, politicheskata li?

18.08.2014 20:55:27

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.