• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 29°C

Пропада ли блокът?

Пропада ли блокът?

/КРОСС/ ИА "КРОСС" публикува препечатаното от "Дневник" мнение на члена на Гражданския съвет на Реформаторския блок Стоян Радев, публикувано в профила му във "Фейсбук" по повод провала на конгреса на формацията.

"Когато на 4-ти август 2014 г. Радан Кънев подаде оставка като говорител на Реформаторския блок, той посочи в мотивите си липса на организационен интегритет, която прави коалицията лесна за манипулиране и асимилиране.

Ако изтъкнатите мотиви нямаха общо с истината, стабилният вътрешно Реформаторски блок можеше просто да отстрани Радан Кънев и да продължи смело напред. Това не се случи, защото Радан Кънев беше прав. И тогава - на 6-ти август - председателите се разбраха да направят решителна стъпка в посока на действително обединение и изработване на ясно и строго функциониращ регламент, който да позволи категоричното отстояване на целите, станали повод за създаването на блока.

Мнозинството от членовете на Гражданския съвет не просто подкрепяше, но и настояваше за такова решение.

Провеждането на съюзен конгрес през септември беше програмирано още в коалиционното споразумение на Реформаторския блок. С оглед възникналите въпроси подобно събрание стана наистина наложително. Конгресът трябваше да даде ясен знак за стройна организираност и реална дееспособност на блока, а изборът на председател да демонстрира, че личните амбиции на отделните лидери стоят по-ниско от осъзната нужда да бъде лансирана обединяваща фигура.

Избирателите заслужават да знаят за кого гласуват - събранието на реформаторите имаше задача да внесе по-голяма яснота по този въпрос.

Колкото до кандидатурата на Радан Кънев за председател - няма да е пресилено да се каже, че за по-голямата част от вътрешната и външната аудитория тя беше естествено подразбираща се, доколкото той в най-голяма степен олицетворява желанието на протестиращите срещу ретроградните политически нрави граждани - Радан Кънев е ново лице, което успя да се наложи с компетентност, посветеност и почтеност.

Но, разбира се, кандидатури можеше да има всякакви и изборът да бъде направен по легитимен начин.

С две думи: конгресът не беше ничия прищявка, а непременна вътрешна необходимост, която от своя страна се свързва с поетото задължение на блока към българските граждани.

След днешната декларация на СДС и ДБГ, която представлява грубо нарушение на коалиционното споразумение и на взетото официално решение от 6-ти август 2014, нарушение, което се случва часове преди провеждането на съюзния конгрес, ситуацията доста се промени.

Едно обаче става ясно със сигурност - Реформаторският блок не е това, което е. И избирателите трябва да го имат предвид. И внимателно да се вгледат в съставните му части. Преференцията е форма на корекция и контрол."

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Реаниматорският блок поема към КАНАЛИЗАЦИЯТА ! НАЙ - ПОСЛЕ ! НАСТАНА ВРЕМЕ за ПАТРИОТИЧНИЯ ФРОНТ !!! БЪЛГАРИ, ЗАЕДНО ДА ПРОМЕНИМ ПОСОКАТА на УПАДЪКА и ПОЕМЕМ КЪМ ВЪЗХОДЪТ на НАЦИЯТА, КАКЪВТО НИ Е ПРЕДОПРЕДЕЛЕН ГЕНЕТИЧНО !!! С бюлетина № 24, ПАТРИОТИТЕ ЩЕ СПАСЯТ БЪЛГАРИЯ !

14.09.2014 18:33:39

Анонимен

Реаниматорският блок поема към КАНАЛИЗАЦИЯТА ! НАЙ - ПОСЛЕ ! НАСТАНА ВРЕМЕ за ПАТРИОТИЧНИЯ ФРОНТ !!! БЪЛГАРИ, ЗАЕДНО ДА ПРОМЕНИМ ПОСОКАТА на УПАДЪКА и ПОЕМЕМ КЪМ ВЪЗХОДЪТ на НАЦИЯТА, КАКЪВТО НИ Е ПРЕДОПРЕДЕЛЕН ГЕНЕТИЧНО !!! С бюлетина № 24, ПАТРИОТИТЕ ЩЕ СПАСЯТ БЪЛГАРИЯ !

14.09.2014 18:33:23

Анонимен

Кога е имало такъв блок.

14.09.2014 16:06:45

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.