• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Жельо Бойчев: Стойнев би бил един сериозен кандидат за лидер на левицата

Жельо Бойчев: Стойнев би бил един сериозен кандидат за лидер на левицата

/КРОСС/Има моменти в БСП, когато страстите се нажежават малко повечко, но това е нормално за всяка партия и важното е, че преодоляваме подобни моменти. Това каза сутрешния блок на БТВ депутатът от Коалиция за България Жельо Бойчев в коментар на предстоящия конгрес на левицата, на който социалистите трябва да изберат нов лидер на партията. Вече стана ясно, че кандидати да наследят Станишев са зам.-председателят на НС Мая Манлова и икономическият министър Драгомир Стойнев. 

Аз очаквам около дузина кандидатури за поста на нов председател на партията и Драгомир Стойнев би бил един сериозен кандидат за лидер на левицата, посочи Жельо Бойчев и допълни: Един от неговите плюсове е, че взе много сериозно участие в изготвянето и осъществяването на нашата управленска програма и виждания. По думите му в левицата има и немалко атрактивни жени, които може да се кандидатират за шефския пост в партията. Важното е до свикването на конгреса да може да се запознаем добре с платформите и вижданията за управлението на БСП от всички кандидати за председатели, които ще се явят, каза Бойчев. Според социалиста лидерът на партията не бива избиран чрез посочване от досегашния председаткел на БСП в лицето на Сергей Станишев, а чрез избор на конгреса в края на юли.

Господин Първанов доколкото виждам реализира един нов политически проект, така че не смятам за актуално неговото връщане в БСП, след като Сергей Станишев си тръгва от лидерския пост. Така Бойчев коментира хипотезата за завръщане на Първанов в редиците на БСП. Според него трябва да се престане и с постоянните предположения и бабуване, че след изборите ще има някакво сближаване и едва ли не общо управление между БСП и ГЕРБ.

Аз лично не съм привърженик на подобно сближаване, но е важно все пак партиите да могат да си говорят помежду си, което не означава автоматично общо управление обаче, заяви депутатът от Коалиция за България. Аз не надявам предстоящите предсрочни избори да дадат една по-добра картина на новия парламент, защото е възможно отново да имаме един фрагментиран парламент, в който да не може да се състави силно и стабилно правителство. Така че не трябва да се възлагат чак толкова големи надежди, че едни избори ще решат всички проблеми в управлението на страната, каза Жельо Бойчев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.