• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

Преглед на печата

Преглед на печата

/КРОСС/ Режат кабелите

в. 24 часа

Кабинетът очаква над половин милиард загуби по еврофондовете за 2014 г.
Между половин милиард и 600 млн. лв. са очакванията на правителството за загуби по европейските фондове за 2014 г. Това става ясно от справка за изпълнението на оперативните програми и Програмата за развитие на селските райони. Още в началото на месец октомври Агенция БГНЕС съобщи за сериозния риск от загуби към 31 декември 2014 г. Новоизбраният вицепремиер по европейските фондове Томислав Дончев вече потвърди информацията, макар да отказва да назове конкретната сума. "Очакваният размер на загубата е ужасяващ. Никога преди това не сме си позволявали да губим пари в такива размери", коментира в интервю за в-к "Труд" Томислав Дончев.
в. Класа

Масово връщат кадри на ГЕРБ
Управляващите започнаха масово да връщат стари кадри на ГЕРБ в държавните фирми. Само за ден са възстановени на постовете си бивши шефове на БДЖ, тотото и държавния резерв. Ден по-рано бяха назначени отново зам.-министри от първия кабинет на Бойко Борисов.
Владимир Владимиров е новият-стар изпълнителен директор на БДЖ. Той беше председател на Съвета на директорите на "Холдинг БДЖ" при първия кабинет на Борисов. За председател на Съвета на директорите се връща Велик Занчев, който също е кадър на ГЕРБ от първия мандат на Бойко Борисов.
в. Дума

Текст под снимка
През последните два дни НАТО е забелязала как колони от руска военна техника и войски влизат в Източна Украйна. Това съобщи в София върховният командващ на Съюзното командване по операциите на НАТО ген. Филип Брийдлав. Той пристигна на двудневно посещение и изнесе лекция пред Атлантическия клуб. Ген. Брийдлав разговаря с премиера Бойко Борисов и военния министър Николай Ненчев, който увери, че България ще се стреми към бърза модернизация на армията.
в. Сега

600 в будна кома отписани от държавата
Около 600 българи живеят в будна кома. Всяка година броят им се увеличава с 20-30 души, съобщи председателят на сдружението "Алтернатива при будна кома" Тихомир Георгиев, чиято дъщеря успява да излезе от това състояние и днес все още се възстановява.
в. Телеграф

Спасяват влогове и до 250 000 лева
Държавата да гарантира влогове и до 250 000 лева, предвижда нов закон. Сега при банков фалит са защитени депозитите до 196 бона.
Промяната няма да касае всички влогове, а само някои, които се правят с определена цел. Сред тях са парите от продажба на жилище, от подялба след развод или изплатена застраховка.
в. Стандарт

Вучков сложи заместник на Лазаров
Това обяви пред медиите вътрешният министър Веселин Вучков след заседанието на Министерския съвет в сряда. Досега Костов бе директор на ОДМВР-Бургас. Той има дългогодишна служба в системата, като последователно е заемал различни постове, в това число и разузнавач. Наред с новите назначения в МВР дойде орязването на администрацията на МС.
В кабинета на премиера Бойко Борисов щатовете бяха намалени от 20 на 11. Съветниците, експертите и техническите сътрудници, които ще подпомагат вицепремиера по демографската и социалната политика, ще са четирима, а тримата вицепремиери, които не ръководят министерства, ще разполагат с 9-членни кабинети.
в. Новинар

15 нови народни представители се заклеха
14 нови депутати замениха в парламента вече избраните министри. Мястото на лидера на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов зае Анна Александрова. Вицепремиерът Румяна Бъчварова ще бъде заменена от Стефани Михайлова. Георг Георгиев пък влезе на мястото на вътрешния министър Веселин Вучков. Парламентът освободи като депутат и Красимир Ципов, който бе избран за зам.-министър на МВР. Очаква се на негово място да влезе Христо Гаджев. Вицепремиерът Метена Кунева ще бъде заменена от Борис Станимиров от Реформаторския блок. Вицепремиерът Ивайло Калфин от АБВ ще преотстъпи място на Мариана Тодорова от АБВ. Заедно с 14-те депутати се закле и Светлана Ангелова от ГЕРБ. Тя не присъства на първото откриване на парламента, възпрепятствана от здравословни проблеми. Междувременно Народното събрание освободи предсрочно от длъжност зам.-председателя на Комисията за финансов надзор (КфН) Николай Попов, ръководещ управление "Надзор на инвестиционната дейност". Във вторник той сам е подал оставка, посочвайки, че причините за това са лични. Освобождаването на Попов предизвика спор между депутатите. Георги Кадиев от БСП допусна, че оставката на зам.-председателя на КфН е вследствие на кризата с КТБ. Социалистът поиска парламентът да проучи какво всъщност се случва в комисията и едва тогава да гласува оттегляне на Попов. Бившият финансов министър и настоящ депутат от ДПС Петър Чобанов коментира възможността Попов да е обслужвал нечии интереси, с което да е пречил на работата в КфН. Според Чобанов оставката му ще нормализира дейността на комисията оттук нататък. А още в сряда депутатите успяха да изчерпят всички точки от седмичната си програма. Това наложи да се отмени заседанието в четвъртък.
в. Новинар


Брюксел ни връща 800 млн. за екология
След близо година мъчително чакане Брюксел ни пуска спрените средства за околна среда. Благата вест се очаква да дойде в петък в екоминистерството, научи "Преса". България ще получи близо 800 млн. лв., които ще постъпят в Националния фонд за съфинансиране на проекти по действащите оперативни програми, фондът в момента е изпразнен и този свеж финансов ресурс е изключително важен.
в. Преса

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.