• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Борисов: Подкрепяме плана "Юнкер"

Борисов: Подкрепяме плана "Юнкер"

/КРОСС/"Подкрепяме плана на Юнкер и ще се постараем максимално да работим по него. Очаква се той да създаде 1,3 млн. нови работни места в Европейския съюз." - заяви в началото на извънредното заседание на Министерски съвет премиерът Бойко Борисов.

Борисов върна традицията да говори по актуални въпроси пред камерите по време на протоколните кадри за медиите в началото на заседанието, която беше отменена по време на кабинета "Орешарски".

В началото на заседанието Борисов поздрави министъра на туризма Николина Ангелкова, като си пожела "двоен ръст на туризма догодина или поне да спре да пада".

"Преди малко завършихме срещата с Кристалина Георгиева с финансово-икономическия екип и министрите, където най-много биха могли да се възползват от плана "Юнкер", който е пакет от мерки за отключване на публични и частни инвестиции в реалната икономика между 2015-2017 година", съобщи министър-председателят.

Той посочи, че се очаква този план да създаде 1,3 млн. нови работни места в ЕС и това лежи на три основни елемента. "Първият е създаване на специален европейски фонд за стратегически инвестиции, който да мобилизира над 315 млрд. евро допълнителни инвестиции през 2015 - 2017 година. Вторият е да изградим система за разпознаване и бързо задвижване на важни и необходими европроекти, най-вече в областта на инфраструктурата, енергетиката, енергийната ефективност, образованието, иновациите, транспорта - неща, които всички програми на партиите - двете, които сме в коалиция и другите, които ни подкрепят, ги имат", подчерта Борисов.

Третият елемент, по думите му, е изготвяне на "пътна карта от мерки за премахване на специфични изисквания и регламенти по сектори, които пречат на инвестициите". По този начин ще се стимулира бизнес средата, за да стане Европа по-атрактивна на инвестициите, обяви премиерът.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.