• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Пардю: Борисов идва в САЩ, за да излъска образа си в България

Пардю: Борисов идва в САЩ, за да излъска образа си в България

/КРОСС/Питате ме за ГЕРБ, но не съм възхитен от избора, който се предлага днес на българските избиратели - социалисти или ГЕРБ. БСП не би могла да си измисли по-добър политически опонент от Иван Костов, който почти еднолично разруши СДС и даде старт на цикъл от персонално доминирани партии. Българският политически елит не отговаря на интересите на обществото, смята бившият посланик на САЩ в София Джеймс Пардю.

Последните избори за Европейски парламент изглежда възвестиха края на сегашното правителство с мандат на БСП. Не бих прогнозирал колко дълго ще остане на власт, но няма да е много. Това правителство така и не успя да се възстанови след спорното назначение (на Делян Пеевски начело на ДАНС - бел. ред.), което предизвика масовите демонстрации още от началото на мандата му, коментира в интервю за "Сега" дипломатът. 

България изглежда хваната в капан на цикъл от неефективни правителства, които показаха неспособност да се справят със сериозните национални проблеми.От една страна, е БСП, постоянното присъствие в българската политика. От друга страна, имаше серия от десноцентристки партии, организирани най-общо около отделни лица, казва Пардю. 

Липсата на стабилна десноцентристка партия, базирана върху принципи и политически алтернативи, а не върху личности, е реален проблем. Днес Бойко Борисов е ГЕРБ. Какво различно би направил г-н Борисов, ако се върне на власт по-малко от две години след масовите протести, които сложиха край на неговото правителство? - пита бившият посланик. 

Бившият премиер Бойко Борисов посети неотдавна САЩ и се срещна с представители на различни политически среди. Дали това може да се тълкува като знак, че САЩ биха желали нови отношения с неговата партия, които по време на премиерския му мандат не бяха много топли? Според Пардю - не.

Сигурен съм, че г-н Борисов би желал българите да си мислят, че това са някакви специални отношения, но посещението прилича малко на политически театър, игран от бившия премиер. През годините той направи много такива посещения, за да излъска образа си у дома. В действителност стотици неамерикански официални лица посещават Вашингтон всеки месец, често по тяхно ив Българияскане, за срещи и разговори по широк кръг въпроси. Г-н Борисов бе приет в Държавния департамент на равнище помощник държавен секретар, което е подходящо за лидер на опозиционна партия. Не бих коментирал нищо специално от това посещение, коментира бившият посланик на САЩ в София Джеймс Пардю.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Идва време разделно ! От кервана трябва да бъдат откачени комунистическите влечуги, които са се абонирали за безкрайно сучене и създаване на условия да сме закачени за Русия и зависими от нея, което виждаме докъде ни доведе - до просяшката тояга ! Трябва РАДИКАЛНО ДА ПРОМЕНИМ ОБСТАНОВКАТА и УСТРОЙСТВОТО в БЪЛГАРИЯ ! Нямаме много време. Следва : искане от съюзниците за съдействие за промяна ...!

24.06.2014 14:18:27

Анонимен

Б.Б. си остава един балон пълен с инертен газ ! Неговото амплоа е правене на пари и само това. Ако имаше намерения за грандиозни, градивни решения - той щеше да привлече грамотни и решителни хора, а не Иво Прокопиев и Цветелина Бориславова да пробутват недодялани креатури, които да ги слушат безпрекословно, щяха да представят ПРОГРАМА и ЦЕЛ, а не да шменди - капелничат и се чудят чии пари да присвоят ! В ТОВА СЪСТОЯНИЕ Б.Б. СЪЩО НЕ Е ПОДХОДЯЩ ЗА УПРАВЛЯВАЩ, КАКТО И СЕГАШНИТЕ ...!

24.06.2014 12:24:13

Анонимен

Ха-ха-ха! Мощен шут по андрешковсия хитрец, опитващ се да ни бълбука, че бил човека на Щатите. Щатите нямат хора тук. Те имат политика.

24.06.2014 12:08:43

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.