• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Борисов: Стратегията за съдебна реформа ще бъде приета в най-скоро време

Борисов: Стратегията за съдебна реформа ще бъде приета в най-скоро време

/КРОСС/ Правителството и парламентът ще приемат актуализираната стратегия за реформа на съдебната система преди края на годината, заяви премиерът Бойко Борисов. 

След срещата си със зам.-председателя на ЕК и комисар по бюджет и човешки ресурси Кристалина Георгиева премиерът заяви убеденост, че „парламентът и ние в най-скоро време ще приемем стратегията за съдебната реформа".

Борисов за първи път коментира проектостратегията на министъра на правосъдието Христо Иванов. „Неслучайно оставихме министъра на правосъдието от предишното правителство. Иванов изгради една добра стратегия за съдебната система. Тази приемственост е похвална и ако в България има стабилност, ще доведе до отпадането на мониторинговия механизъм", каза Борисов.

Само преди 1,5 години искахме от ЕК да ни откъсне от Румъния, защото ни пречела за Шенген с огромните си дефицити, а България била за пример. Сега сме на 3,7% дефицит, защото експериментът „Орешарски" струваше на държавата 9 млрд. лева", посочи Борисов

Очаква се през януари ЕК да излезе със силно критичен доклад за България, а Румъния да бъде отделена като по-добре справяща се.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Съотборници, гледат тайно в една посока - към Москва !!! Нищо положително не ни се случи от тяхното сътрудничество, само дето затапиха терена и други неможаха да се доберат ...!

29.11.2014 11:05:03

Анонимен

Кухата лейка - Сталинка май досега е получила в пъти повече средства за лично ползване, отколкото е съдействала на нашия народ при застигналите го бедствия в миналото! В момента тече празнодумие, което по-скоро ни отдалечава от Европейското семейство, отколкото да ни съзидава ! Дългата ръка на Русия изглежда се е протегнала отново ?

29.11.2014 07:15:46

Анонимен

ДС и РУМНО в братска прегръдка. И двамата членова на БКП.

29.11.2014 00:04:59

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.