• 01 Юли 2024 |
  •  USD / BGN 1.8270
  •  GBP / BGN 2.3108
  •  CHF / BGN 2.0301
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Три непалски хеликоптера са излетели тази сутрин, за да търсят Боян Петров

Три непалски хеликоптера са излетели тази сутрин, за да търсят Боян Петров

/КРОСС/ Три непалски хеликоптера, които ще облетят района около връх Шиша Пангма, където се предполага, че се намира Боян Петров, са излетели тази сутрин от летището в Катманду и вече са на китайска територия. Това каза в интервю за предаването „Преди всички“ по БНР,  Деян Петков от екипа на експедицията на Боян Петров.

"Всички в базовия лагер са излезли по маршрута. Имат и собствена организация кой, кога и как да тръгне", добави Петков.

"Надеждата на всички е Боян да е в Лагер 2",  уточни той.

Петков обясни, че заради плътна облачна покривка не е направена сателитна снимка на района, но е поръчана нова снимка: „С нея можем да видим някакви обекти, които смятаме, че са неестествени за терена, който е там. Разчитаме на хората в планината, на хеликоптерите и снимката е още нещо, което да помогне в работата. /.../ Шансовете на Боян намаляват всеки ден, обаче ние сме оптимисти и се надяваме да добър завършек на всичко това“.

Петков заяви, че акцията по спасяването на алпиниста не се нуждае от допълнителни средства към момента: "Боян има добра застраховка, имаме хора, които ни подкрепят. Проблемът е, че застрахователите изплащат сумите след определен период, а за съжаление в Непал или там на място, трябва да се разплаща с хората в кеш. Затова набираме средства, за да мобе услугите да се заплатят на момента. Към момента имаме достатъчно средства за реакция на момента". 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.