• 06 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.7734
  •  GBP / BGN 2.3357
  •  CHF / BGN 2.0820
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Бъчварова: Очевидно това беше протестен вот към управляващото мнозинство

Бъчварова: Очевидно това беше протестен вот към управляващото мнозинство

/КРОСС/Резултатите от първия тур на изборите за президент и вицепрезидент вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова коментира като протестен вот към управляващите. Румяна Бъчварова очаква интересен втори тур, резултатите от който могат да бъдат различни от тези на първия, ако до урните отидат още два милиона избиратели, които тази неделя не гласуваха. 

"Има недоволство и то се изрази в подкрепата на ген. Радев. Искам да ви уверя, че много добре разчитаме тези сигнали, даваме си сметка. Очевидно това е протестен вот към управляващото мнозинство", каза Румяна Бъчварова пред Нова телевизия в коментар за това ГЕРБ трябва ли да промени нещо в политиката си с оглед резултата на Цецка Цачева на първия тур.

На въпрос какво би посъветвала Борисов - да подаде или не оставка - тя заяви, че фактът, че той е заявил, че правителството е готово да направи този знак към обществото е много силно послание.

"Нека да изчакаме и втория тур, който ще бъде много интересен. Ако имаме 3 800 000, които са гласували, имаме поне още два милиона, които не са гласували. Половината от тях да отидат да гласуват и хората, които бяха на първи тур, ако решат да подкрепят някой от кандидатите на втори тур, също биха променили картината. Разчитаме на това", заяви Бъчварова.

Тя увери, че ГЕРБ не е купувала гласове.

"Това можеше да се види и вечерта на изборите, когато ние очаквахме всеки един резултат, във всяко едно населено място, дори в малките, без да знаем какъв ще бъде то. Нека да анализираме този вот и след втория тур, но знакът е даден", каза още вътрешният министър.

"Сигналите и случаите, по които трябваше да реагираме, бяха изключително малко - само 5 на брой. Два от тях са в Кулата, другите са единични в райони, в които е установено, че някой се опитва да купува гласове. Не е нещо съществено, не е масова практика", отчете тя.

На въпрос какви мерки ще вземе МВР за охраната на балотажа, Румяна Бъчварова обясни, че те ще са същите като на първия тур.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

не ви щем

Ти му викаш Недей ела ,то пак ела!!!

08.11.2016 21:00:18

Анонимен

Да не виждат опасността за националната сигурност свързана с избора на кандидата на БСП в толкова чувствителен момент и огромни предизвикателства пред българското членство в ЕС и НАТО е най-малкото престъпно невежество или самозаблуда! Така че, в неделя ние не просто ще харесваме един или друг кандидат за президент, кой е по-харизматичен и кой по-не, защото това не е конкурс за миски, нито авиошоу, а това накъде отива България. Когато „отвратените“ не гласуват или с „не подкрепям никого“, „отвратителните“ печелят изборите + 450 000 ДПС гласа!

08.11.2016 17:03:17

Данко

Добре е, че сте започнали да разчитате сигналите на обществото. Един от тези сигнали е, че не може една партия хем да бъде в управлението и да има министри, хем да е в опозиция! Такъв резил няма в световната политика!

08.11.2016 14:51:34

оптимист

Явно страха че губите ВЛАСТА е голям, но спасение .....НЕ дебне от никъде!!

08.11.2016 14:24:20

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.