• 29 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Приеха новите условия за секциите в чужбина

Приеха новите условия за секциите в чужбина

/КРОСС/ От 7 проекта, парламентът прие на първо четене само проектът на ГЕРБ за промени в Изборния кодекс. Той предвижда в чужбина да бъдат разкривани не повече от 35 секции в държава, при подадени поне 60 заявления за гласуване. Останалите 6 проекта за промени бяха отхвърлени. 

111 депутата подкрепиха проекта на управляващите, 35 бяха "против", а 21 се въздържаха.

ДПС ще се обърне към Съвета на Европа, предупреди Хамид Хамид от ДПС.

"Премиерът Бойко Борисов вече няма да благодари на ДПС" - заяви Тунчер Кърджалиев.

"Този кодекс настрои българи в България срещу българи в чужбина, българи срещу българи, живеещи в Турция, настрои българите, които искаха да гласуват", обобщи независимият депутат Георги Кадиев.

Виждаме поредните промени в Изборния кодекс след недоносчето, което беше гласуване наскоро под натиска на Патриотичния фронт и което беше върнато от президента Росен Плевнелиев и прегласувано и за да се угоди на натиска на патриотите, каза по време на дебатите народният представител от ПГ на ДПС Четин Казак.  

„Сега противно на препоръките на Венецианската комисия, която препоръчва 6 месеца преди избори да не се променя изборното законодателство, за да угодим на този или онзи коалиционен партньор, които иска да си запише червена точка за изборите", допълни той.

Депутатът запита с какво българските граждани в Турция са навредили на България през последните 26 години. „Много партии се опитваха да направят структури в Турция, за да ги привлекат включително и ГЕРБ", посочи още Казак. „За пореден път чрез подобен дискриминационен текст показвате, че сте заложници на популизма и национализма. Чрез подобни текстове се отдалечавате от европейските ценности", каза той и заяви, че ПГ на ДПС няма да подкрепи тези текстове.

„Надяваме се президентът на България да упражни конституционното си право и върху този законопроект и да сезира Конституционния съд", каза още Четин Казак.

ИК е калпаво законодателство и като панталон на просяк - кръпка върху кръпка, добави колегата му Джейхан Ибрямов.

Не потъпквайте Конституцията, непротивоконституционствувателствувайте", обърна се Джейхан Ибрямов към парламента. 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.