• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Радев: Нуждаем се от подкрепа и сигурност, вместо да се вдигат граници и бариери в ЕС

Радев: Нуждаем се от подкрепа и сигурност, вместо да се вдигат граници и бариери в ЕС

/КРОСС/ България и Гърция доказаха, че могат да загърбят проблемите от миналото. В исторически план отношенията между България и Гърция никога не са били на по-добро ниво. Това каза президентът Румен Радев на церемония в Гербовата зала след срещата на "четири очи" с гръцкия президент Катерина Сакеларопулу и пленарните разговори между официалните делегации на България и Гърция, на която българският държавен глава удостои Сакеларопулу с орден "Стара планина" с лента за нейните заслуги за развитието на двустранните отношения между България и Гърция.

"За мен е изключително удоволствие да приветствам в България президента на съседна Гърция г-жа Катерина Сакеларопулу, която е на своето първо държавно посещение в нашата страна", отбеляза Радев и посочи, че с нея го свързват отношения на сътрудничество и близко приятелство.

"Своеобразната връхна точка в изключително динамичните отношения между нашите две страни е израз на отличното ниво на сътрудничеството между България и Гърция", заяви Румен Радев и посочи сигурността като важно условие за икономическото сътрудничество и просперитета на региона.

Общият им призив е преди да се градят и вдигат граници и бариери вътре в Европейския съюз всички да знаем, че България се нуждае от подкрепа и сигурност за опазването на външните граници на ЕС. Българският държавен глава заяви, че Гърция и България имат нелеката задача да охраняват най-дългата сухопътна граница.

Интерконекторът не само допринесе за вдигането на технологичната възможност, но и за реалната възможност за диверсификация на газ не само за България, но и за региона на Централна и Източна Европа, категоричен е българският президент.

Румен Радев допълни, че България ще бъде част от управлението на пристанището в Кавала, а също така и в Александруполис.

Гръцкият президент посочи, че откриването на интерконектора не показва само нивото на общото сътрудничество, но и диверсификацията.

Радев съобщи, че перспективите за развитие в сферата на енергетиката са блестящи и предстои в срок до една година да завърши терминалът за втечнен газ в Александруполис, където страната ни участва с 20%.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.