• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Вестниците пишат...

Вестниците пишат...

/КРОСС/ в. Капитал Дейли
Разривът в управлението на европейските фондове за селско стопанство е на своя връх - във вторник агроминистърът Димитър Греков втвърди тона към ръководството на фонд „ Земеделие" и за втори път в последните седмици обяви, че ще поиска оставки. Реално сблъсъкът е по-едър: от едната страна е ДПС, която и чрез министъра иска да овладее ръководството на фонда, а от друга - БСП, която е назначила сегашното.


в. 24 часа
МВР вече е най-големият работодател в България, след като щатът на министерството бе обявен официално.
Точно 52 900 полицаи и служители има вътрешното министерство според новия устройствен правилник, предложен от вицепремиера Цветлин Йовчев за одобрение на правителството.
За сравнение компанията с най-много работници през 2013 г. е била Национална компания „Железопътна инфраструктура" с 13 000 заети.


в. Сега
Оценките са от "грешка" и "нелепост" до "коридор за корупция" и "пълна цензура"
Икономисти и юристи се обявиха срещу предложението на БНБ за нови текстове в Наказателния кодекс (НК), предвиждащи затвор дори само за критики на банки. Според тях те са опасни, защото на практика ще доведат до цензура в медиите, тъй като всяка статия може да бъде преценена субективно за потенциално всяваща паника. Така гражданите няма да могат да се информират изобщо за състоянието на финансовите институции. Предложението на БНБ е в противоречие с практиката в ЕС и особено в САЩ, където в разгара на финансовата криза преди 5 години съдът задължи банките да разкрият истинското си състояние на обществото, а нито една медия не пострада за критики към парично-кредитната система, тъй като водещ беше общественият интерес.

 

 

в. Стандарт
В парламента се търси нов златен пръст. Кворумът отново е под въпрос, след като Волен Сидеров обяви, че "Атака" окончателно напуска Народното събрание. "Тук няма какво повече да се реши и прави", заяви лидерът на националистите. Досега той носеше прозвището Златния пръст, защото осигуряваше с групата си работата на парламента при бойкотите на ГЕРБ.


Преса
Районният кмет: Да се спасяват сами
„Най-малко 150 роми от варненския квартал Владиславово остават на улицата. Те живеят от години в незаконни къщи, които са си направо коптори. Вчера започна събарянето на 15 от общо 39 нарочени за бутане постройки."

 


в. Дума
Банките спечелили 58 млн. лв. през май
Банките, опериращи на територията на България, са спечелили 57,63 млн. лв. през май - спад с 43% на месечна база, но покачване от 5,5% на годишна, сочи статистиката на Българската народна банка. Общо за петте месеца на 2014 г. печалбата на трезорите вече е 364 млн. лв. - с 98,5 млн. лв., или 37%, повече спрямо първите пет месеца на предходната година.

 


в. Репортер
ЕКСПЕРТИ ПО АНТИТЕРОРИЗЪМ И АРАБИСТИ ПРЕД „РЕПОРТЕР": ИДИЛ Е ЗАПЛАХА за СИГУРНОСТТА НА БЪЛГАРИЯ
@МИХАИЛ КРЪСТЕВ
Джихадистите от „Ислямска държава в Ирак и Леванта" представляват реална заплаха за България, заявиха за ..РЕПОРТЕР' експерти в областта на националната сигурност и арабисти. По думите им опасността за страната ни се изразява най-вече във възможни терористични атаки.


в. Труд
Токът оскъпява хляба
Хлябът ще поскъпне с 5 стотинки за брой заради по-високите цени на тока. Поскъпват също банички, кифли и други закуски.
Причината е, че за малките фирми, каквито са кварталните фурни, цената на електроенергията беше вдигната драстично - с 11 14% дневната тарифа, а нощната с 21-29%.


в. Телеграф
ДИПЛОМА ЗА ВИСШЕ 1500 ЛЕВА НА ЧЕРНО
Дипломи на кило се продават в интернет. Цените им вървят от 800 лв. за средно до 1500 лв. за висше образование, установи проверка на „Телеграф".
Нелегалната търговия се популяризира чрез обяви в сайтовете за търсене и предлагане на работа. Рекламира се и на страницата diplomite. wo rdpress.com.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.