• 21 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7516
  •  GBP / BGN 2.3309
  •  CHF / BGN 2.0618
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Жива е синовната памет за героите от 23 септември, категоричен е Търновалийски

Жива е синовната памет за героите от 23 септември, категоричен е Търновалийски

/КРОСС/ "Датата 23 септември 1923 г. е с безспорно историческо и силно емоционално значение. Затова опитите да бъде изтрита от паметта на хората и от учебниците по история не могат да бъдат успешни", каза в словото си по повод 91 години от първото в света антифашистко въстание водачът на пловдивската кандидат-депутатска листа на „БСП лява България" Георги Търновалийски.

"Докато всяка година по това време тук, в местността Кемера, идваме де се поклоним и положим цветя на лобното място на единайсетте видни пловдивчани, жестоко разстреляни без съд и присъда в нощта на 27 септември 1923-а, героизмът и саможертвата на септемврийци ще ни държи будни. Ще ни дава сили да водим битката срещу политици с антидържавни интереси. Ще крепи волята ни да защитаваме достойнството на хората и правото им да живеят в справедлива държава. „БСП лява България" е автентичният носител на духа и ценностите на септемврийци, антифашизмът е наша кауза", с тези думи ораторът изрази общата убеденост на дошлите на поклонението антифашисти, социалисти, симпатизанти, бъдещи народни избраници с № 22. Те почетоха паметта на своите съграждани герои от Септември'23-а с едно минутно мълчание и полагане на цветя.

В 17 часа ще се състои и традиционното поклонение в Акациева горичка, където са разстреляни братята Чапликови, Георги Патърчанов и други септемврийци. За изводите и поуките от Септемврийското въстание ще говори третият в пловдивската листа на „БСП лява България" доц. Георги Йорданов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.