- 24 Ноем 2024 |
- USD / BGN 1.8784
- GBP / BGN 2.3506
- CHF / BGN 2.1094
- Радиация: София 0.11 (µSv/h)
- Времето: София 0°C
Нови продукти на „Ел Би Булгарикум” тръгват на пазара
04 Декември 2014 | 12:39
/КРОСС/ От началото на следващата година „Ел Би Булгарикум" ЕАД ще предложи на българския пазар наколко от своите най-нови продукти. След проведени разговори и анализ за възможностите за развитие в производство ще бъдат пуснати изцяло иновативни разработки на специализирания научен център към фирмата, ориентирани към избора на здравословен начин на живот.
В новата асортиментна листа на фирмата съществуващите технологии за производство на стартерни култури и традиционни млечни продукти се надграждат чрез проследяване, тестване и прилагане на най-актуалните постижения на микробиологията, медицината и науката за здравето.
Едни от най-новите продукти на фирмата са полибактериални препарати и закваски със здравни ползи, в които са подбрани различни видове млечнокисели бактерии, експериментално доказали своите благоприятни свойства по отношение на редуциране на холестерола, антиоксидантни свойства и имуномодулиране.
Препаратите имат своето приложение като хранителна добавка в изсушена форма, капсуловани или като добавъчни култури към ферментирали млека.
Друг иновативен продукт, който ще бъде предложен на пазара, са закваски за бяло саламурено сирене, кашкавал и меки сирена с повишено съдържание на биологично активни пептиди. Пептидите са естествен продукт на биологичното зреене на сирената, но само една малка част от тях имат биологична активност. С разработената закваска в готовия продукт се натрупват пептиди, които благоприятстват профилактиката на високото кръвно налягане, усвояването на калция, активността на имунната система и други. В момента се извършват заключителни производствени и клинични тестове на готовите продукти.
Вече са налице първите продажби на новата закваска на фирмата за хлебни продукти, която е разработена с цел получаването на продукт с подобрени вкусови качества и удължена трайност. Закваската съдържа млечнокисели бактерии, които благоприятно повлияват киселинността на киселите хлебни теста и подтискат развитието на някои плесени.
Разработването и внедряването на иновативни продукти на „Ел Би Булгарикум" ЕАД е продиктувано от целта фирмата да запази лидерската си позиция като производител на стартерни култури чрез непрекъснати усилия за повишаване на тяхната конкурентоспособност.
На 5 декември 2014 г. в София „Ел Би Булгарикум" ще открие нов фирмен магазин. В 11 ч., компанията ще отвори врати на шестия подред свой търговски обект в страната, разположен на територията на пазара „Иван Вазов" в столицата.
Тази инициатива е свързана със стратегията на „Ел Би Булгарикум" за разкриване на собствени фирмени магазини.
Новият магазин на „Ел Би Булгарикум" ще бъде открит от заместник-министъра на икономиката Любен Петров, в присъствието на представители на ръководството на фирмата, на бранша и други официални гости.
Ръководството на „Ел Би Булгарикум" отправя покана към представителите на всички медии за отразяване на организираното от дружеството събитие.