• 24 Ноем 2024 |
  •  USD / BGN 1.8784
  •  GBP / BGN 2.3506
  •  CHF / BGN 2.1094
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 0°C

Нови продукти на „Ел Би Булгарикум” тръгват на пазара

Нови продукти на „Ел Би Булгарикум” тръгват на пазара

/КРОСС/ От началото на следващата година „Ел Би Булгарикум" ЕАД ще предложи на българския пазар наколко от своите най-нови продукти. След проведени разговори и анализ за възможностите за развитие в производство ще бъдат пуснати изцяло иновативни разработки на специализирания научен център към фирмата, ориентирани към избора на здравословен начин на живот. 

В новата асортиментна листа на фирмата съществуващите технологии за производство на стартерни култури и традиционни млечни продукти се надграждат чрез проследяване, тестване и прилагане на най-актуалните постижения на микробиологията, медицината и науката за здравето.

Едни от най-новите продукти на фирмата са полибактериални препарати и закваски със здравни ползи, в които са подбрани различни видове млечнокисели бактерии, експериментално доказали своите благоприятни свойства по отношение на редуциране на холестерола, антиоксидантни свойства и имуномодулиране.

Препаратите имат своето приложение като хранителна добавка в изсушена форма, капсуловани или като добавъчни култури към ферментирали млека.

Друг иновативен продукт, който ще бъде предложен на пазара, са закваски за бяло саламурено сирене, кашкавал и меки сирена с повишено съдържание на биологично активни пептиди. Пептидите са естествен продукт на биологичното зреене на сирената, но само една малка част от тях имат биологична активност. С разработената закваска в готовия продукт се натрупват пептиди, които благоприятстват профилактиката на високото кръвно налягане, усвояването на калция, активността на имунната система и други. В момента се извършват заключителни производствени и клинични тестове на готовите продукти.

Вече са налице първите продажби на новата закваска на фирмата за хлебни продукти, която е разработена с цел получаването на продукт с подобрени вкусови качества и удължена трайност. Закваската съдържа млечнокисели бактерии, които благоприятно повлияват киселинността на киселите хлебни теста и подтискат развитието на някои плесени.

Разработването и внедряването на иновативни продукти на „Ел Би Булгарикум" ЕАД е продиктувано от целта фирмата да запази лидерската си позиция като производител на стартерни култури чрез непрекъснати усилия за повишаване на тяхната конкурентоспособност.

На 5 декември 2014 г. в София „Ел Би Булгарикум" ще открие нов фирмен магазин. В 11 ч., компанията ще отвори врати на шестия подред свой търговски обект в страната, разположен на територията на пазара „Иван Вазов" в столицата.

Тази инициатива е свързана със стратегията на „Ел Би Булгарикум" за разкриване на собствени фирмени магазини.

Новият магазин на „Ел Би Булгарикум" ще бъде открит от заместник-министъра на икономиката Любен Петров, в присъствието на представители на ръководството на фирмата, на бранша и други официални гости.
Ръководството на „Ел Би Булгарикум" отправя покана към представителите на всички медии за отразяване на организираното от дружеството събитие.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.