• 29 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Предстоящи събития в страната за днес, 25 декември

Предстоящи събития в страната за днес, 25 декември

/КРОСС/***София.
От 09.30 часа Българският патриарх Неофит ще отслужи св. Литургия за Рождество Христово в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски".

***
София.
Президентът Росен Плевнелиев ще присъства на традиционния благотворителен спектакъл „Българската Коледа" в Народния театър „Иван Вазов".

***
София.
От 18.00 часа в зала „България" Хорът на софийските момчета под диригентството на проф. д-р Адриана Благоева ще изнесе съвместно със солисти от Софийската филхармония своя традиционен Коледен концерт.

***
Благоевград.
От 11.00 часа в ски център „Картала" ще започне коледно зимно парти.

***
Бургас.
От 08.00 часа в храм „Св. св. Кирил и Методий" ще започне тържествена Света литургия, водена от отец Стефан.

***
Бургас.
От 14.00 часа на площад "Атанас Сиреков" ще се проведе празничен коледен концерт на Професионален фолклорен ансамбъл "Странджа".

***
Варна./СОК „Камчия".
Деветата международна творческа среща „Заедно в 21 век" „Зимна приказка в „Камчия" започва в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия" в първия ден на Коледа и ще продължи до 8 януари.

***
Видин.
От 10.30 часа пред храмовете „Св. Димитър Солунски" и „Св. Николай Чудотворец" ще се даде Курбан за здраве и благоденствие.

***
Враца.
От 11.00 часа Дядо Коледа ще посети Коледния базар на площад „Христо Ботев".

***
Горна Оряховица.
От 17.00 часа в НЧ „Пробуда-1904" в кв. „Калтинец" ще се състои „Коледа - надежда за утре" - представяне на народния обичай „Коледуване" с децата от фолклорен танцов състав при НЧ „Пробуда - 1904".

***
Стара Загора.
От 11.30 часа на площада пред Общината ще се проведе общоградски празник „Добре ми дошли, коледари !" с участието на фолклорни групи от Стара Загора.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в митрополитския храм „Света Марина" Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай ще възглави архиерейска света Литургия за Рождество Христово.

***
Търговище.
От 10.00 до 13.00 часа Дядо Коледа ще бъде край градската елха в Търговище и ще раздава лакомства.

***
Шумен.
От 09.00 часа Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан ще оглави празнична Архиерейска Света Литургия в храм „Възнесение Господне".

***
Шумен.
От 11.00 часа на откритата сцена на пл. „Освобождение" ще се състои концерт „Честита Коледа", с участие на танцови ансамбли от Шумен.

***
Шумен./ с. Хитрино.
От 14.00 часа Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан ще посети село Хитрино, където ще се срещне с пострадалите за да ги окуражи и да им предаде дарение от Епархията.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.