• 29 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Предстоящи събития в страната за 28 април

Предстоящи събития в страната за 28 април

/КРОСС/ София

 

От 14.00 часа на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще проведе среща с генералния секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие Анхел Гурия. След срещата Румен Радев и Анхел Гурия ще направят изявления за медиите.

***

Несебър

От 13.00 часа в читалище „Яна Лъскова – 1905“ вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в откриването на IX Национална среща-инициатива „Завръщане към корените“ на потомците на бежанци от Одринска и Беломорска Тракия и Мала Азия. Вицепрезидентът ще връчи награди на отличените участници в конкурс за есе на тема „Завръщане към корените. Родовата памет е жива“. По-рано Илияна Йотова ще се включи в литийно шествие от пристанище Несебър до църквата „Свето Успение Богородично“.

 

***

София

В 7.25 часа от Централна жп гара ще замине сутрешният пътнически влак за Драгоман, с който „БДЖ-Пътнически превози” ЕООД ще осигури безплатен превоз за велосипедите на участниците в ежегодното състезание „Байк и Рън за Чепън”. В 17.44 часа от Драгоман за София ще потегли бързият влак, който ще превози учаснтиците обратно за столицата.

 

***

София

От 9.30 часа в хотел „Хилтън“ в зала „Мусала 1“ ще се проведе офицалното откриване на Съвета на Алианса на либералите и демократите в Европа (АЛДЕ).

 

***

София

В 9.30 на националната футболна база в Бояна ще започне футболният турнир “Ambassadors“ League. В него ще вземе участие и отбор от 7 служители на МВнР.

 

***

София

От 10.00 часа в Технологично училище „Електронни системи“ (ТУЕС) към Технически университет – София (ул. „Владимир Пашов“ №2, ж.к. „Младост“ 1, в района на МБАЛ „Св. Анна“) ще се проведе първото изложение на ученически проекти в областта на компютърните мрежи, софтуера, вградените микрокомпютърни системи и роботиката – ТУЕС Фест.

 

***

София

От 10.00 часа в конферентна зала № 2 на парк-хотел „Витоша“ ще се проведе VIII Научна Конференция на Велик Приорат България.

 

***

София

От 10.00-10.15 часа във Физическият факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ (бул. „Джеймс Баучър“ 5 ,) ще се състои традиционният Ден на отворените врати.

 

***

София

От 10.30 часа в Южния парк ще се проведе благотворително бягане.

 

***

София

От 10.30 часа в Министерството на външните работи ще бъде открит турнир по шахмат за дипломати за Купата на министъра на външните работи. Вицепремиерът Екатерина Захариева ще връчи купата на победителя в турнира в 16.00 часа.

 

***

София

От 11.00 часа в Центъра за култура и дебат „Червената къща Андрей Николов” ще се проведе пърформативната дискусия „Фестивал за 1 000 и за 1 000 000 евро”.

 

***

София

От 12.00 часа в района на водоема, разположен непосредствено до село Негован, Район „Нови Искър“ ще се проведе историческа възстановка „Дравска епопея-06.III.1945”.

 

***

София

От 13.30 часа пред Светия синод ще се проведе протестна акция, организирана от Българския вегански съюз.

 

***

София

От 15.00 часа в НДК на ет. 4 ще се проведе демонстрация с български грънчари в рамките на проект „Улицата на занаятите – Песента на колелетата“, част от културната програма на Българското председателство на Съвета на ЕС.

***

София

От 15.00 часа в театър „Азарян“ ще се проведе движенческият пърформанс „Голем“.

 

***

София

От 18.30 часа в кино „Одеон“ ще се проведе заключителната церемония на петото издание на Международен студентски филмов фестивал „Нова вълна“.

 

***

София

От 19.00 часа на ул. "Георги С. Раковски" 44 ще се проведе благотворителен импровизиран театър с участието на публиката.

 

***

София

От 19.00 часа в Театър „Азарян“ ще се проведе спектакълът „Кралят Елен“.

 

***

София

От 20.00 часа в театър „Азарян“ ще се проведе съвременен танц и пърформанс “Shamebox”.

 

***

София

 

От 21.00 часа в Planet Club Sofia ще се проведе състезанието „Challenge The Star“ („Предизвикай Звездата!“).

 

***

Асеновград.

В 09.30 часа в спортна зала „Асеновец” ще се проведе турнир по спортни танци за формации, солови изпълнения и двойки. Събитието е по повод Световния ден на танца – 29 април.

 

***

Благоевград

От 8.00 часа в зала „22 септември“ ще се проведе фестивалът „Здравей здраве“.

 

***

Благоевград

От 10.30 часа пред Ларго Мол ще се проведе официалното откриване на втория кръг от Националния шампионат по планинско изкачване „Благоевград – 2018“.

 

***

Бургас

От 17.00 часа в Драматичен театър „Адриана Будевска“ ще се състои предпремиерата на филма „Разореният Ага“, а от 19.00 часа премиерната прожекция на филма „Чинара“. Филмите са част от фестивала „Дни на Турското кино в България, организиран от Културно Информационен Отдел при Посолство на Република Турция, под патронажа на Н. Пр. Д-р. Хасан Улусой – Посланик на Република Турция в България и с изключителното съдействие на Министерство на Културата и Туризма на Република Турция.

 

***

Бургас

От 17.00 часа ще се проведе пресконференция в сградата на читалище "Просвета -1914" по повод СТРАНДЖА ЙЪЛДЪЗ ФЕСТ. Той ще се състои през уикендите на 2 последователни седмици: на 28 и 29 април в гр. Малко Търново, а на 5 и 6 май, 2018г. в гр. Къркларели – не отразяваме

 

***

Бургас

От 19.00 часа на открита сцена в  Експоцентър „Флора“ ще се състои концерт „Константин Костов трио“.

 

***

Враца

От 10.00 часа в местността Речка ще се проведе Общинският пролетен спортно-туристически празник „Леденика 2018“.

 

***

Велико Търново

От 9.00 часа от Владишкия мост в кв. „Асенов“ ще започне поход до хижа „Божур“, който е част от кампанията „Движи се и победи“.

 

***

Велико Търново.

От 10.00 часа в ДКС „Васил Левски“ ще се проведе Осми национален фолклорен фестивал за любителски фолклорни клубове „Болярско надиграване“.

 

***

Велико Търново.

От 11.00 часа в салон на НЧ „Искра“ Театър „Весел“ ще представи „Житената питка“ – детски куклен спектакъл, представен от ДКТ град Търговище.

 

***

Велико Търново.

От 17.00 часа в конферентна залана  Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ ще бъде изнесена публична дискусия на тема „Пътят на Кундалини – от Бога до човека и от човека до Бога“.

 

***

Велико Търново.

От 18.30 часа в НЧ „Искра“ ще бъде представена премиера на постановката на Театрално студио „Усмивка“ „Бабо Мишке“.

 

***

Велико Търново./ с. Балван.

От 10.00 часа в НЧ „Нива – 1898“ в село Балван ще се проведе Общински празник на народното песенно изкуство „Сладкопойна чучулига“.

 

***

Горна Оряховица. 

От 9.00 часа в НЧ „Напредък-1869“ ще се проведе Първи национален танцов конкурс „Танцова въртележка”.

 

***

Добрич

От 9.00 часа в Младежкия център в Концертна зала ще се проведе Областен фестивал на руската песен, танц и поезия „Пусть всегда будет солнце”.

 

***

Драгоман

От 9.30 часа край Драгоман ще се състои Международно състезание за планинско бягане и колоездене "Байк и Рън за Чепън" 2018 г.

 

***

Павликени.

От 10.30 часа в градския парк " Кирил Ракаров" ще бъде открит Петият празник на яйцето.

 

***

Перник

От 10.00 часа ще започне традиционната кампания за пролетно почистване на междублоковите пространства, тротоари и улични платна в населените места. Всички желаещи да се включат в мероприятието, могат да получат чували, ръкавици и маски в сградата на Община Перник, ет. 13, ст. 5 - Християн Алексов (отдел "Екология").

 

***

Перник

В 11.30 часа на пл. „Кракра“ ще се проведе фолклорното надиграване за любителски клубове „Приятели чрез танца”, организирано от Общината и танцова къща “Приятели чрез танца” към сдружение „Дай, бабо, огънче!“

 

***

Пловдив

От 10.30 часа от пл. „Съединение“ ще бъде даден официалният старт на „Велосезон 2018“.

 

***

Пловдив

От 14.00 часа в Младежкия център-Пловдив ще се проведе лекция „Говори - запали ги“ с Веси Господинова.

 

***

Пловдив

От 19.00 часа в Международна балетна гала Опера-Пловдив ще представи новите попълнения на балетната си трупа.

 

***

Русе

От 10.30 часа в Русенски университет „Ангел Кънчев“ в зала 2Г.204 (ул. Студентска“ 8) ще се проведе третото издание на технологичната конференция MUFFIN Conference Ruse 2018.

 

***

Русе

От 14.00 часа в зала „Русе“ на Историческия музей ще бъде открита филателната изложба „Светите Братя Кирил и Методий – Всесловенски просветители“ на Музея на македонската борба в Скопие.

 

***

Свищов. 

В Свищов ще се проведе IV Национален преглед на ученическите духови  и фанфарни оркестри и мажоретни състави.

 

***

Сливен

От 10.00 часа на разклона за с. Мечкарево ще се проведе официалното откриване на най-голямото Национално изложение по животновъдство. Приветствия ще направят министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и председателят на Комисията по земеделие и храни Десислава Танева. От 11.30 часа Порожанов ще даде пресконференция.

 

***

Слънчев бряг

От 11.00 часа в хотел „РИУ Хелиос Парадайз“ ще се проведе форумът „Храни и напитки за туризма и съпътстваща индустрия“.

 

***

Стара Загора

От 11.00 часа в РБ „Захарий Княжески“ ще се състои галаконцерт на Кралския балет на Ковън Гардън.

 

***

Стара Загора

От 19.00 часа в Къщата на архитекта ще се проведе Международният ден на джаза с Музикален форум JAZZ НА ДВОРА.

 

***

Шумен.

От 10.00 часа в НЧ „Д.Войников“ в XXVI Национален конкурс за изпълнение на унгарска и българска литература от 10 ч. ще се представят учениците и непрофесионалистите, от 14.00 часа студентите от ВУЗ по изкуствата, а от 17.00 часа  артистите професионалисти.

 

***

Шумен.

От 10.00 часа в СУ „Сава Доброплодни“ близо 50 формации – клубове по интереси и групи за преодоляване на обучителни затруднения ще представят резултатите от своята работа.

 

***

Ямбол

От 11.00 часа в Градския парк ще бъде представен характерният за Одринска Тракия обичай „Хъдърлез“ („Какава“).

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.