• 30 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8270
  •  GBP / BGN 2.3108
  •  CHF / BGN 2.0301
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Предстоящи събития в страната за 19 декември 2017

Предстоящи събития в страната за 19 декември 2017

/КРОСС/ ***

София.
Министър-председалят Бойко Борисов ще се срещне с главния преговарящ за излизането на Великобритания от ЕС Мишел Барние. След срещата са предвидени изявления за медиите.

***
София.
От 17.00 часа председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще връчи наградата „Студент на годината за 2017". Официалната церемония, на която ще бъдат обявени носителите на Националния приз „Студент на годината" на Националното представителство на студентските съвети, ще бъде в Народния театър „Иван Вазов".

***
София.
От 11.15 часа в заседателната зала на МВР ще се състои официално заседание за сключването на Колективния трудов договор между министъра на вътрешните работи Валентин Радев и представители на синдикалните организации в МВР.

***
София.
От 13.00 часа в министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова и главният изпълнителен директор на МЕТРО България Атила Йенисен ще открият логистичен център за доставка на над 2000 хранителни продукта и напитки, които чрез направени онлайн поръчки бързо, лесно и навреме ще бъдат доставяни до самите хотели и ресторанти в София. Новият логистичен център за доставки, наречен FSD платформа (Food Service Delivery platform) се намира на бул. „Ботевградско шосе" 247.

***
София.
От 15.00 часа министърът на туризма Николина Ангелкова и проф. д.ик.н. Стати Статев, ректор на Университета за национално и световно стопанство (УНСС), ще подпишат споразумение за сътрудничество в заседателната зала на Ректората на УНСС.

***
София.
От 09.30 часа в Университета по библиотекознание и информационни технологии ще се проведе Шестата научна конференция по организация, управление и защита на културно-историческото наследство на тема „Реплики - Копия - Фалшификати".

***
София.
От 09.30 часа 15-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Антон С., Генчо Р. и Добрин С., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група с цел разпространение на наркотични вещества.

***
София.
От 09.30 часа 8-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Иван Д., Катерина Д. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа в „Милениум център" ще бъдат представени плановете за развитието на Интерлийз, част от KBC Груп.

***
София.
От 09.30 часа ще започне заседанието на Съдийската колегия към Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 10.00 часа 9-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Гроздан Т., Иван П. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Ралица Л., Росен Ч. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 12-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Калин В., на когото е повдигнато обвинение за изнудване.

***
София.
От 10.30 часа в голямата конферентна зала на Университета за национално и световно стопанство ще се проведе откриваща конференция за представяне на проекта Повишаване на изследователския потенциал на УНСС и подобряване на условията за провеждане на научни изследвания - инвестиция с много измерения".

***
София.
От 10.30 часа в зала „Еспланада" на хотел „Експо" ЧЕЗ Разпределение България ще обяви началото на проект, в рамките на който ще изпълни различни дейности по обезопасяване на мрежата, за да съхрани живота на птиците - „Опазване на застрашени видове птици чрез обезопасяване на опасни за тях въздушни електропроводи в защитени зони от Натура 2000 в Западна България".

***
София.
От 11.00 часа в Националната галерия „Двореца" ще се състои церемонията по връчване на наградите Спортен Икар 2017.

***
София.
От 11.00 часа 5-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Калоян П., Любомир С. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа 17-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Даниел И. и Иван П., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Мелиад Фарах и Хасан Ел Хадж Хасан, на които са повдигнати обвинения за тероризъм.

***
София./с. Лозен.
От 14.00 часа в наблюдаваното жилище на БЧК - „Шарената къща" ще се проведе коледно парти.

***
София.
От 14.00 часа в зала 3 в Източното крило на Народното събрание ще се проведе среща на Комисията по външна политика и на Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове с главния преговарящ за излизане на Великобритания от структурите на ЕС Мишел Барние.

***
София.
От 14.00 часа 11-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Христо Г., на когото е повдигнато обвинение за изнудване.

***
София.
От 15.00 часа 9-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Димитър Д., Румен Д. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 17.30 часа на Женския пазар (ъгъла на ул. „Св. св. Кирил и Методий" и ул. „Стефан Стамболов") ще бъдат запалени светлините на коледната елха на Женския пазар.

***
София.
От 18.00 часа в галерия „Средец" ще бъде открита изложба живопис на художника Кеазим Исинов.

***
София.
От 18.30 часа в ателие-книжарница „Къща за птици" ще се проведе дискусия от поредицата "Православие и съвремие" на тема „Добродетел ли е бедността".

***
София.
От 19.00 часа на 5 различни локации в столицата ще започне протест под надслов "Заедно срещу лошият въздух!". Локациите са: кръстовището на бул. „Никола Мушанов" и ул. „Добротич"; кръстовището на бул. „Президент Линкълн" и ул. „Монтевидео"; кръстовището на бул. „Александър Стамболийски" и бул. „Вардар", парка пред сградата на районната администрация „Младост" и на бул. „Янко Сакъзов" срещу бившето кино „Левски".

***
София.
От 19.00 часа в Gotham club ще се проведе благотворителен търг търг „Живот за Иво", в който ще вземат участие десетки български знаменитости.

***
София.
От 19.00 часа в Rock IT ще се състои благотворителен концерт за събиране на средства за спешна операция по отстраняване на тумор в мозъка на Станислава Пирчева - Ава, което е дългогодишен репортер и водещ на програма „Нощен Хоризонт" в БНР.

***
София.
От 19.00 часа, в клуб Carrusel, Пощенска кутия за приказки и TELUS International Europe ще представят специално издание, част от кампанията „Мога там, Искам тук".

***
София.
От 19.00 часа в зала „България" ще се проведе концерт на детски хор „ПИМ-ПАМ" „Отново е Коледа".

***
София.
От 19.30 часа в хотел Маринела ще се проведе четвъртото издание на Годишните награди за благотворителност и корпоративна социална отговорност на списание Business Lady - „Златно сърце".

***
София.
От 20.30 часа в зала Рейнбоу Плаза ще се проведе 60-ото юбилейно издание на церемонията по връчване на най-престижните спортни награди „Спортист на годината на България".

***
Банско.
От 15.00 часа в Посетителския информационен център ще се проведе заключителна пресконференция по проект „Независим живот в община Банско".

***
Благоевград.
От 17.00 часа в квартал „Вароша" ще бъде открита изложба на школата по керамика към Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.

***
Благоевград.
От 17.00 часа в Регионален исторически музей - Благоевград ще бъде открита изложба, посветена на Златю Бояджиев.

***
Благоевград.
От 17.30 часа в Младежки дом ще се проведе концерт на ФТА „Пиринче".

***
Благоевград.
От 19.00 часа в зала „Скаптопара" ще се проведе церемония по награждаване спортист на годината.

***
Бургас.
От 11.00 часа в голямата зала на първия етаж в сградата на Областна администрация Бургас ще се проведе заключителна пресконференция за постигнатите резултати по проект МИКЦ - Бургас: Открий своя път! към Министерството на младежта и спорта.

***
Бургас.
От 11.00 часа в Магазия 1 на Пристанище „Бургас" рибарите от Ченгене скеле ще отбележат Никулден по стар стил.

***
Бургас.
От 17.30 часа Посолството на Република Индонезия у нас, в сътрудничество с бургаската школа по батик с ръководител Златка Бобева към читалище "Асен Златаров", организират екзотична изложба в Магазия 1, Пристанище "Бургас".

***
Бургас.
От 18.00 часа в Дома на писателя на ул. „Вола" 1 ще се проведе литературно четене на стихове „Коледно настроение".

***
Варна.
От 10.00 часа в зала Панорама 13 на Swiss Belhotel Dimyat ще се проведе работна среща по проекта на Института по океанология към БАН - „Подводни туристически културни маршрути в Западната част на Черно море".

***
Варна.
От 11.00 часа в административната сграда на „Пристанище Варна" ЕАД ще бъде проведен кратък брифинг за представяне на експлоатационните и финансовите резултати на дружеството.

***
Варна.
От 12.00 часа в Стара Варна на ул. "Цар Калоян" 5 ще бъде представен новия календар СТАРА ВАРНА - Варна - Морската столица на Европа.

***
Варна.
От 14.00 часа общинският съветник от ПП ГЕРБ ще се срещне с граждани в офиса на партията на ул. „Георги Бенковски" 1.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на Бюрото по труда.

***
Велико Търново.
От 14.00 часа в голяма зала на Община Велико Търново ще се проведе Коледен концерт на СУ „Емилиян Станев".

***
Велико Търново.
От 15.00 часа в камерен салон на читалище "Искра" ръководството и младите театрали на Езикова гимназия ще представи благотворителни спектакли - подарък за децата в неравностойно положение от Велико Търново. Гостите от социалните институции и ученици от гимназията ще празнуват заедно.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в РНБ „П. Р. Славейков" ще се проведе Юбилейна вечер по повод 70-годишната на проф. д-р Пенка Радева и представяне на юбилейния сборник „Език свещен".

***
Видин.
От 13.00 часа кметът на Община Видин Огнян Ценков и директорът на ГПЧЕ „Йордан Радичков" Любомир Георгиев ще дадат съвместна пресконференция във връзка с отпуснатите от правителството средства в размер на 1 милион лв. за проектиране, упражняване на авторски надзор и изпълнение на строително-монтажни работи на сградата на гимназията. Пресконференцията ще се проведе в Евроклуба, на 1 ет. в сградата на ГПЧЕ.

***
Враца.
От 17.00 часа в залата на Общински съвет-Враца, евродепутатът Ангел Джамбазки ще представи проекта за общоевропейски референдум за изравняване на базовите доходи в ЕС.

***
Горна Оряховица. /с. Драганово.
От 16.00 часа в Камерна зала на НЧ „Съединение-1888" в село Драганово ще се проведе инициативата „Филмова Коледа" - прожекция на коледни филми.

***
Горна Оряховица.
От 17.30 часа в ХГ „Недялко Каранешев" ще се проведе Коледен концерт на Детска вокално- драматична студия „Mamma Mia".

***
Горна Оряховица.
От 19.00 часа в НЧ „Напредък-1869" Продуцентска къща „Вагабонти" - гр. София представя моноспектакъл на Иван Юруков „Пилето, което казва КУ". Режисьор Иван Юруков, сценарий Александър Урумов.

***
Добрич.
От 09.30 часа в Детска градина №8 и от 15.30 часа в Детска градина №23 Държавен куклен театър „Дора Габе" организира куклени спектакли „Коледата е за всички".

***
Добрич.
От 18.00 часа в Младежки център - Добрич ще се състои концерт „Коледни ноти" на Вокална група „Златно зрънце" при Музикална школа „Доминанта" с ръководител Мария Димитрова.

***
Добрич.
От 19.00 часа в Концертна зала „Добрич" ще се състои концерт на Български камерен оркестър - Добрич с диригент Алексей Измирлиев.

***
Елхово.
От 14.00 часа заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов ще присъства на откриването на обновената сграда на районно управление в Елхово.

***
Кюстендил.
От 18.00 часа в читалище „Братство" ще бъде представен концертът „Шедьоври на класическата музика".

***
Нова Загора.
От 11.00 часа заместник-министрите на вътрешните работи Красимир Ципов и на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова ще присъства на откриването на обновената сграда на районно управление в Нова Загора. Събитието ще се проведе в присъствието на кмета на Община Нова Загора Николай Грозев, областния управител Чавдар Божурски, директора на ОДМВР - Сливен старши комисар Димитър Величков, зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, както и представители на местната власт.

***
Пазарджик.
От 17.30 часа в залата на Военния клуб ще започне тържествено честване по повод 240-годишния юбилей на град Ставропол, Русия, с който Пазарджик е побратимен.

***
Перник.
От 10.30 часа в изложбената зала на Център за подкрепа за личностно развитие Общински детски комплекс ще бъде представена изложба от картички и коледни сувенири „Коледно антре".

***
Перник.
От 14.00 часа в Регионален исторически музей ще се проведе музейно ателие „С коледно настроение".

***
Перник.
От 16.00 часа в кметство „Изток" ще се проведе коледен празник под надслов
„Коледен благослов".

***
Перник.
От 18.00 часа в НЧ „Елин Пелин-1903" ще се проведе среща-разговор „Бъдник за бъднини".

***
Перник.
От 18.30 часа в галерия "Любен Гайдаров" ще се проведе концерт на Вокален ансамбъл „Агапе".

***
Пловдив.
От 10.30 часа в Аулата на Аграрния университет - Пловдив ще се проведе тържествената промоция на абсолвентите бакалаври и магистри от Випуск 2017.

***
Пловдив.
От 11.30 часа в залата на Областен информационен център - Пловдив ще се проведе
информационна среща, в рамките на която ще бъдат представени данни за усвоените европейски средства през 2017 г. на областно и национално ниво, добри практики в сферата на социалните иновации (опит от Португалия), реализирани консултации от ОИЦ през 2017, функциониране на Центъра през 2018 г.

***
Пловдив.
От 12.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на Фондация „Джендър алтернативи", по време на която ще бъдат представени резултати по проект „Програми за превенция и преодоляване на домашното насилие".

***
Пловдив.
От 16.00 часа общинският съветник от ПП ГЕРБ Иван Вичков ще приема граждани в офиса на партията в район „Тракия" в блок 91.

***
Правец.
От 10.00 часа в РИУ - Правец ще започне последният ден от семинара на тема
„Проект за бюджет на Столична община за 2018 година", в рамките на който ще се проведе среща с министъра за Българското председателство Лиляна Павлова.

***
Разград.
От 11.00 часа във фоайето на 7 етаж на Областна администрация ще се проведе церемонията по награждаване на най-добрите спортисти на област Разград.

***
Русе.
От 11.00 часа в Община Русе ще се проведе пресконференция с участието на кмета Пламен Стоилов и скулпторите, които ще се включат в Русе Айс Фест 2017.

***
Русе.
От 13.00 часа в зала 1 на Областна администрация, Младежки информационно-консултантски център - Русе ще проведе заключителна пресконференция във връзка с приключване на проект по програма МИКЦ.

***
Свищов.
От 10.45 часа в отдел „Изкуство" на Градска библиотека ще се проведе „КОЛЕДА ПО СВЕТА" - Музикална екскурзия с участието на ученици от V клас на ОУ „Филип Сакелариевич".

***
Свищов.
От 18.00 часа в салона на Читалището ще се проведе „ЗАЕДНО НА РОЖДЕСТВО" - Коледен концерт с участието на читалищни състави и гости.

***
Севлиево./ с. Сенник.
От 11.00 часа в къща музей „Дан Колов" главният изпълнителен директор на „Български пощи" ЕАД Деян Дънешки ще валидира марка, посветена на 125 години от рождението на един от най-успешните български спортисти за всички времена Дан Колов. В официалната церемония ще вземат участие кметът на Севлиево д-р Иван Иванов, областният управител на Габрово Невена Петкова и роднини на Дан Колов.

***
Смолян.
От 17.30 часа в зала 247 на общинска администрация - Смолян ще бъде проведена информационна среща във връзка с подготовката на проект „Енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в град Смолян".

***
Стара Загора.
От 14.00 часа в Центъра за подкрепа за личностно развитие на ул. "Захарий Княжески" 71 ще се проведе общински конкурс за рисунка и сурвачка „Сурва, весела година".

***
Стара Загора.
От 17.30 часа във фоайето на Община Стара Загора ще се проведе традиционен коледен базар на Школата по изобразителни изкуства при НЧ „Родина - 1860".

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Къщата на Архитекта ще бъде представена книгата Мистични разходки из България за не/обикновени пътешественици" с автор Боряна Кръстева.

***
Стара Загора.
От 18.30 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески" ще се проведе Коледен концерт на Кристина Йоргова - пиано.

***
Хасково./с. Козлец.
От 10.00 часа кметът на Община Хасково Добри Беливанов ще посети ДГ "Вихрогонче", която е реновирана със средства от бюджета на Общината.

***
Чирпан.
От 11.00 часа главният прокурор Сотир Цацаров и заместникът му и директор на Национална следствена служба Борислав Сарафов ще открият новата сграда на Районна прокуратура - Чирпан (бул. „Георги Димитров" 59).

***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 203 на Общината ще се проведе брифинг.

***
Шумен.
От 11.30 часа в зала 304 на Общината ще заседава Икономическа комисия.

***
Шумен.
От 17.30 часа в ХГ „Елена Карамихайлова" ще бъде открита традиционна изложба на Дружеството на шуменските художници и СБХ - представителство Шумен.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.