• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Предстоящи събития на 27 април 2018

Предстоящи събития на 27 април 2018

/КРОСС/ ***
Сливен.
В 11.00 часа в спортна зала „Васил Левски" вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в регионална среща на клубовете „Млади възрожденци" - инициатива на Общобългарския комитет „Васил Левски".

***
София.
От 09.00 часа ще започне редовното пленарно заседание на Народното събрание.

***
Русе.
От 09.00 часа министърът на околната среда и водите Нено Димов ще се срещне с представители на „Монтюпе" ЕООД в Информационния център на РИОСВ - Русе, за да обсъди изпълнението на краткосрочните и средносрочните мерки от инвестиционната програма на дружеството за ограничаване разпространението на атмосферни замърсители и изграждането на пункт за собствен мониторинг. От 10.15 часа министърът ще даде пресконференция в сградата на екоинспекцията.
От 11.00 часа във фоайето на ректората на Русенския университет „Ангел Кънчев" министър Димов ще присъства на откриването на документалната изложба „Зараждане на гражданското общество в България (1987-1989)", на която МОСВ е съорганизатор. Тя е част от тематичен научен семинар в две части: свидетелства - „Съвременниците разказват" и „Медиите като огледало на историята" и част втора - 30 години по-късно.

***
София.
От 10.00 до 13.00 часа в Националния студентски дом, министър Лиляна Павлова ще представи резултатите от Българското председателство на Съвета на ЕС до момента пред участниците в международния младежки семинар на тема „Европа: Презареждане" .

***
Търговище.
От 10.00 часа министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще посети завод „ТЕРЕМ - Хан Крум". По време на посещението ще бъдат представени технологичните възможности на завода за ремонт на бронетанкова техника.

***
София.
От 12.00 часа министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и македонският министър на местното самоуправление Сухейл Фазлиу ще направят изявление в зала Пресцентър на МРРБ след проведената помежду им среща.

***
Разград.
От 12.00 часа министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов ще присъства на първа копка на разширението на производствените мощности на предприятието за преработка на царевица „Амилум България" в Северната индустриална зона на града и отбелязване на 25 години от приватизацията му. На събитието е поканен премиерът Бойко Борисов.

***
София.
От 09.30 часа българският комисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел я ще открие пролетната конференция на АФСЕА секция София на тема „Електронното управление - национален приоритет", която се провежда в Централния военен клуб в София. Също така ще участва в откриването на Coursedot център за обучение на специалисти за Cloud технологии от 11.30 часа в София Тех Парк.

***
София.
От 09.00 часа 5-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Калоян П., Любомир С. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа с поднасяне на венци и цветя на паметната плоча пред сградата на КНСБ синдикатите ще отбележат световния ден, посветен на безопасността и здравето на работното място, както и на паметта на трудещите се по целия свят, които са загубили живота си в следствие на трудовa злополукa или професионалнa болест. От 10.00 часа в залата на 11 етаж ще се проведе пресконференция и връчване на награди „Прометея" за постижения и добри практики в безопасността и здравето на работниците.

***
София.
От 09.30 часа 9-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Илиян О., Емил М. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.45 часа 2-ри състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Таньо Т., Огнян М. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 13-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Радослав К., Генчо П. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Мелиад Фарах и Хасан ел Хадж Хасан, на които са повдигнати обвинения за тероризъм.

***
София.
От 10.00 часа 1-ви състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Иван С., Янко К. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Централния военен клуб ще се проведе среща-разговор с евродепутатите Ангел Джамбазки и Ашли Фокс - най-довереният човек на премиера на Великобритания Тереза Мей. На събитието ще се проведе дискусия на тема родолюбие, патриотизъм и консерватизъм. В основата на разговора ще бъде и дебатът за посоката на ЕС и на Обединеното кралство след Брекзит.

***
София.
От 10.30 часа в Заседателна зала 1 в Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски" ще се състои обсъждане на новата критериална система на Националната агенция за оценяване и акредитация в съответствие със стандартите и насоките за осигуряване на качеството в европейското пространство за висше образование, прилагана от месец януари 2 0 17 г.

***
София.
От 11.00 часа по повод навършването на 200 години от рождението на император
Александър II, Посолството на Русия в България организират тържествена церемония с
полагане на венци и цветя пред паметника на Цар-Освободител в центъра на
София. В мероприятието ще вземат участие дипломати на Посолството начело с Посланика на Русия в България Анатолий Макаров, сътрудници от апарата на Аташето по отбрана начело с полк. Виктор Авдеев, сътрудници на Руския културно-
информационен център начело с ръководителя на Центъра Павел Журавльов,
български народни представители, обществени дейци и неравнодушни
граждани.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА, Фондация „Българско танцово изкуство" ще даде пресконференция във връзка с началото на проекта „Фолклорна танцова панорама" 2018 и стартиране на дарителската кампания „За българските танци".

***
София.
От 11.00 часа в Музея на спорта на Националния стадион „Васил Левски" ще бъде представена книгата „Олимпийски каталог/Olympic catalogue", която представя плакати, наградни и възпоменателни медали, монети, банкноти, марки, значки, талисмани и факли за пренасяне на олимпийския огън, издадени от организаторите на летните и зимните олимпийски игри в продължение на 122 години - от „Атина-1896" до „Рио де Жанейро-2016" и „Пьонгчанг-2018" .

***
София.
От 11.00 часа 15-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Петър Т., Ивайло С. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в сградата на СРЗИ ще се проведе пресконференция по повод Европейска имунизационна седмица. Ще бъдат изнесени данни относно ваксинопрофилактиката в София-град както и за територията на цялата страна.

***
София.
От 11.00 часа 18-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Васил Д., Паскалис Д. и Юксел Х., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.30 часа в Заседателната зала на Ректората на НСА в кв. „Студентски град" ще се състои церемонията по удостояване на президента на Световната конфедерация по бейзбол и софтбол (WBSC) Рикардо Фракари (Италия) със званието Почетен професор на Национална спортна академия „Васил Левски" (НСА). След връчването на почетните символи - медал и диплом, Фракари ще изнесе публична лекция на тема „Предизвикателствата пред Международната федерация".

***
София.
От 13.00 часа в зала „Тържествена" на Съдебната палата, главният прокурор Сотир Цацаров ще се срещне с ученици от пет столични гимназии. По инициатива на главния прокурор и Прокуратурата на Република България, учениците представиха своите есета на теми: „Ако съм прокурор", „Аз обвинявам", „Аз - прокурорът", „Аз съм прокурор" , „Обвинение към мисълта". Есетата са събрани в книга, която ще бъде представена на срещата.

***
София.
От 19.30 часа в Концертна зала „България" ще бъде представен проектът на Оркестъра за народна музика на БНР „Ритъмът на Балканите".

***
Благоевград.
От 09.30 часа в зала „22-ри септември" ще се проведе редовно заседание на Общински съвет Благоевград.

***
Бургас.
От 11.00 часа в зала „Изток" на Бургаския свободен университет ще се проведе Национален младежки дебат „Накъде отива Европа", организиран от представителството на Европейския парламент в София.

***
Бургас.
От 12.00 часа кметът на Бургас Димитър Николов ще посрещне и поздрави в Заседателната зала на Общината голяма част от отбора на волейболния "Нефтохимик 2010", който в рамките на един сезон триумфира със суперкупата, купата и шампионската титла.

***
Бургас.
От 13.00 часа в Конферентна зала на Регионална здравна инспекция ще се проведе пресконференция във връзка с Европейската имунизационна седмица.

***
Бургас.
От 19.00 часа в салона на Драматичен театър „Адриана Будевска" ще прозвучат най-новите стихотворения на поета Недялко Йорданов, заедно с изпети нови и предишни авторски песни.

***
Варна.
От 10.00 часа в Юнашкия салон ще бъде открита Панорама на професиите и профилите в средното образование.

***
Варна.
От 13.30 часа във Военноморския музей ще се проведе церемония за обявяване и награждаване на победителите от конкурса за историческо есе, посветено на капитан І ранг Димитър Добрев и капитан-лейтенант Кирил Минков - герои от войните за национално обединение.

***
Варна.
От 14.00 часа общинският съветник от ПП ГЕРБ Борислав Нанков ще се срещне с граждани в офиса на партията на ул. „Георги Бенковски" №1.

***
Варна.
От 18.00 часа в храм „Св. Атанасий" ще се проведе лекция на тема „От Пасха до Петдесетница - Осмия ден в годината" с лектор доц. д-р Мариян Стоядинов от Богословски факултет при ВТУ „ Св. св. Кирил и Методий".

***
Велико Търново.
От 09.00 часа в ПМГ „Васил Друмев" ще се проведе отбелязване на патронния празник на ПМГ „Васил Друмев" и Ден на отворените врати.

***
Велико Търново.
От 09.30 часа в Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов" - Велико Търново ще бъде открито XIII издание на Националния фестивал за детско-юношеско театрално творчество „Малкият принц", организиран от Община Велико Търново и Народно читалище „Извор - 1873" с. Самоводене.
***
Велико Търново.
От 10.00 часа в конферентната зала на хотел „Алегро"ще се проведе кръгла маса по повод Световния ден за безопасност на труда организира Регионалният съвет на КНСБ Велико Търново. Очаква се да присъстват вицепрезидента на КНСБ Пламен Нанков, инж. Даниел Панов- кмет на Община Велико Търново.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в РЗИ ще се проведе пресконференция по повод Европейската имунизационна седмица.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в НВУ „Васил Левски" ще се проведе курс „Начална военна подготовка". В курса участват 13 български граждани, 7 мъже и 6 жени на възраст от 20 до 36 години, без военна подготовка, които не са студенти.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в магазин „Метро" ще бъдат отбелязани 10 години магазин „Метро" във Велико Търново.

***
Ветрен.
От 19.00 часа ще бъде представена книгата на Красимир Узунов „Каймакъ-Чаланъ".

***
Видин.
От 08.30 часа кметът на Община Видин Огнян Ценков ще проведе среща с екипа специалисти от Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Пирогов", които ще преглеждат безплатно деца в МБАЛ „Света Петка" - Видин в рамките на кампанията „Национална програма Детско здраве - Пирогов". Срещата ще се състои в кабинета на кмета (административна сграда на Община Видин, 6 ет.).

***
Видин.
От 09.00 часа в залата на Общинския съвет-Видин ще се проведе заседание на общинските съветници.

***
Видин.
От 10.30 часа в сградата на Дирекция „Бюро по труда" ще се проведе прескофренция на Инспекцията по труда, РД „Социално подпомагане" и Дирекция „Бюро по труда".

***
Добрич.
От 18.30 часа в концертната зала на Младежки център - Добрич ще се проведе Годишен концерт на Клуб Пиано с ръководител Детелина Захариева и Студио за поп- рок певци „Сарандев" с вокален педагог Елена Карабельова.

***
Долни чифлик.
От 11.00 часа в Заседателна зала на Общинска администрация ще се състои пресконференция по проект "Реконструкция и рехабилитация на улична мрежа в гр. Долни чифлик и с. Старо Оряхово, общ. Долни чифлик".

***
Каварна.
От 10.00 часа в Заседателната зала на Община Каварна ще се състои пресконференция във връзка с обявяването на кандидатурата на Каварна за Европейски град на спорта през 2019 година. Кандидатурата ще обяви кметът на града Нина Ставрева, заедно със световни и европейски звезди на спорта като Тервел Пулев, Женя Янева, Ерже Демирова и Елена Янева.

***
Клисура.
От 10.30 часа с откриването на Дните на възрожденската и патриотична песен „Топчето пукна" ще бъде открита тържествената програма, с която Клисура ще отбележи 142 години от Априлската епопея.

***
Кюстендил.
От 09.30 часа на стадион „Осогово" ще се проведе състезанието „Млад огнеборец".

***
Пловдив.
От 09.00 часа в Актовата зала на СУ „Св. Седмочисленици" в район „Тракия" ще бъде открит ученически фестивал за театрално изкуство „Театър-Игра-Живот".

***
Пловдив.
От 10.00 часа в Общински детски комплекс - Пловдив ще бъде открит шахматен турнир под надслов „Мечтай, планирай, реализирай - живей истински!".

***
Пловдив.
В 10.30 часа кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на район "Източен" Николай Чунчуков ще посетят новия паркинг в пространството между улиците „Братя Свещарови", „Марин Дринов" и булевард „Източен".

***
Пловдив.
От 13.00 часа в спортната зала на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски" ще бъде открито Европейско първенство по сумо за мъже и жени.

***
Пловдив.
От 18.00 часа в Градската художествена галерия - Пловдив ще бъде представен проектът „Абсурд - но не точно" на четирима художници от Австрия - Хайде Ауфгевект, Йозеф Данер, Хюсеин Ишик и Георг Лебцелтер.

***
Русе.
От 09.30 часа в Генералното консулство на Руската федерация в Русе ще се проведе среща за връчване портрет на Александър II. От 10.00 часа ще бъдат посетени места, свързани с Освободителната война: с. Мечка, с. Тръстеник, Ивановски манастир.

***
Самоков.
От 14.00 часа в Конферентната зала на хотел „Арена" в Самоков ще се проведе представяне на спечелилия в международния архитектурен конкурс за Нов център на Боровец проект от авторите му William Matthews Associates и Stephen George International Bulgaria. В рамките на представянето ще се проведе и официалното награждаване на първите пет класирани проекта.

***
Свищов.
От 17.00 часа в зала №1 на Общината ще се проведе представяне на книгата - сборник „Свищовските духови оркестри"от съставителя ѝ доц. д-р Юлия Николова и някои от хората, споделили своите спомени в нея. За първи път пред публика най-новият духов оркестър на град Свищов с диригент Деян Йорданов. (Вход свободен.).

***
Сливен.
От 10.30 часа в хотел „Национал Палас" ще бъде открита международна научно-приложна конференция на тема: „Животновъдство - традиции, биологично разнообразие и споделен опит".

***
Сливен.
От 14.30 часа в 210 зала на РУО-Сливен ще бъдат наградени ученически формации от град Сливен, отличили се със своята активна и успешна театрална дейност.

***
Смолян.
От 18.00 часа в Клубът на дейците на културата ще се проведе паметна вечер, посветена на известни творци от Смолян, сред които Станислав Сивриев, Усин Керим, Георги Пашев, Никола Гигов и Ганчо Керечев.

***
Силистра.
От 11.00 часа, в конферентна зала „Диоген Вичев" Регионална библиотека „Партений Павлович" ще представи проекта „Е-портал на паметта и знанието - маршрути на европейската памет, живото културно наследство и европейските знания".

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески" ще бъде представена книгата Втора кожа" и ще се проведе среща с авторката Катя Стойкова.

***
Троян.
От 13.00 часа в Информационно-културния център ще се проведе среща - разговор с българския евродепутат Момчил Неков за възможността за въвеждане на термин за качество „планински продукт" в България.

***
Шумен.
От 11.30 часа в зала 2 на Областна администрация Шумен ще се проведе заседание на Областния съвет по условия на труд.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.