• 21 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7516
  •  GBP / BGN 2.3309
  •  CHF / BGN 2.0618
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Предстоящи събития в страната за 9 май

Предстоящи събития в страната за 9 май

/КРОСС/ София.
От 9.30 часа пред сградата на Президентската институция на тържествена церемония ще бъде издигнато знамето на Европейския съюз. Церемонията ще се състои в присъствието на президента Румен Радев, председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, парламентаристи и представители на изпълнителната власт.

***
София.
В 11.00 часа държавният глава Румен Раден ще посети Националното читалище на слепите „Луи Брайл 1928", където ще участва в отбелязването на 90-ата годишнина от неговото създаване.

***
София.
От 9.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа Министерският съвет ще проведе заседание.

***
София.
От 9.00 часа в Конгресен център „Глобус", зала „Европа", пл. „Македония" 1, ще се състои международна конференция „Гласът за интеграция на Западните Балкани". В откриването на конференцията ще участва вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и президентите на КНСБ и КТ „Подкрепа".

***
София.
От 11.30 часа в Аулата на Софийския университет "Св. Климент Охридски" ще се проведе публичен дебат с комисаря по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел, с министъра за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова и с депутата от Европейския парламент Искра Михайлова. Основната тема на гражданския диалог ще бъдат младите хора и тяхното бъдеще в дигитална Европа, но ще бъдат дискутирани и всякакви други въпроси свързани с настоящето и бъдещето на ЕС.

***
Костинброд/ с. Драговица.
От 19.00 часа заместник министър-председателят, министър на отбраната и лидер на ВМРО - Българско национално движение Красимир Каракачанов тържествено ще открие мемориалния комплекс в с. Драговищица, общ. Костинброд.

***
София.
От 9.00 часа на Паметника на незнайния воин (до базиликата Света София, ул. „Париж" 2) ще се състои военен ритуал по издигане на националния флаг и на флага на Европа и поднасяне на венци и цветя. От 9.15 часа започва шествието на участниците в „Безсмъртен полк - България", което ще пристигне в 9.50 пред Паметника на Съветската армия. От 10.00 часа започва програмата пред Паметника на Съветската армия - поднасяне на венци и цветя и концерт.

***
София.
От 9.00 часа лидерът на БСП Калоян Паргов ще положи цветя на паметника на Незнайния войн, а веднага след това ще се включи в шествието на Безсмъртния полк до паметника на Съветската армия. В 10.00 часа лидерът на БСП - София, народни представители и общински съветници от БСП ще участват в официалното отбелязване на Девети май пред паметника на Съветската армия. В 11.00 часа Калоян Паргов ще присъства на поклонението пред паметта на българските воини, загинали в заключителната фаза на Втората световна война пред паметната плоча, на централния вход на парка "Заимов" срещу улица "Васил Априлов".

***
София.
В Sofia Event Center ще се проведе „Форум на комуникационната индустрия" под надслов: „Глобални посоки - локален фокус", който ще направи обзор на рекламния пазар през 2017 година и анализ на случващото се в сектора на комуникациите.

***
София.
От 9.30 часа 16 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Георги И., Геомил Н., Георги А. и Аксел Е., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 9.30 часа 11 състав на Софийския градски съд ще заседава по делото срещу Христо П., бивш управител на „Фонд научни изследвания", (умишлена безстопанственост).

***
София.
От 9.30 часа 8 състав на Софийския градски съд ще заседава по делото срещу Николай Н., (чл. 282, ал. 3 НК).

***
София.
От 9.30 часа 15 състав на Софийския градски съд ще заседава по делото срещу Роман Л. (обвинен, че е организирал нападението над Алексей Петров, чл.116 НК).

***
София.
От 10.00 часа 3 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Ралица Л., Росен Ч., Пламен К., Дияна П., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 4 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Мила Г., Ангел А., Антони Я. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 8 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Цветан В., Александър П., Илиан З. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа пред паметника на Съветската Армия в Княжеската градина и от 10.45 часа пред паметника-костница на съветските воини в квартал „Лозенец" ще се състоят тържествени церемонии по полагане на венци и цветя във връзка с Деня на Победата.

***
София.
От 10.00 часа в сградата на КЕВР ще се проведе открито заседание за обсъждане на доклад по заявление на „Акспо България" ЕАД за изменение/допълнение на лицензия № Л-236-15 от 23.07.2007 г.

***
София.
От 10.00 часа в сградата на КЕВР ще се проведе открито заседание за обсъждане на доклад по заявление на „АВВ Електрифициране" ООД за продължаване срока на лицензия № Л-280-15 от 15.09.2008 г. за дейността „търговия с електрическа енергия".

***
София.
От 10.30 часа в Пресклуб "България" ще се проведе пресконференцията за Национална Универсиада 2018.

***
София.
От 11.00 часа 17 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Людмила С., чл. 65 НПК - молба за изменение на мярка за неотклонение.

***
София.
От 11.00 часа в сградата на Националния учебен комплекс по култура - Горна Баня, ул. „Вечерница" 21, ще се състои Официално откриване на 28 Арт инсталации, посветени на 28 страни-членки на Европейския съюз по Проект „Бъди Зелен=Бъди модерен=Бъди Европа".

***
София.
От 11.30 часа на бул. „Витоша" (пешеходна зона до кръстовището с ул. „Солунска") ще се състои концерт на джаз формация „София".

***
София.
От 12.00 часа в Метростанция „Сердика 2" (междинно ниво) ще се състои концерт на „Дикси Бойс Бенд".

***
София.
От 13.30 часа в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен ще се проведе заседание на Прокурорската колегия на ВСС.

***
София.
От 13.30 часа 1 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Асен А., обвинен в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 17 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Блага Б. и Иво Д., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа 5 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Петър Ст., Боян Т., Бисер И. и Бранимир Ст., обвинени в ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа 13 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Веселин Д. и Иво М., обвинени в изнудване.

***
София.
От 14.00 часа 7 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Генчо Г., Надежда К. и Илия И., обвинени в изнудване.

***
София.
От 14.00 часа в Capital Fort на бул. „Цариградско шосе" 90 ще се проведе дискусия на тема кои са факторите за изграждането на устойчив паричен съюз в ЕС и налага ли се предефиниране на критериите за присъединяване към Еврозоната.

***
София.
От 14.00 часа на Голямата поляна в Южния парк младежи от столични училища ще се включат в забавна игра, в която трябва да демонстрират смелост и бързина, да покажат, че познават държавите в Европа и правата си като европейски граждани, както и че могат да подходят творчески дори към строгите теми от историята на Стария континент.

***
София.
От 14.00 часа пред Народен театър „Иван Вазов" ще бъде представен спектакъл на театър „Сириус" „Изгаси крушката, посади дърво". От 15.00 чада ще се състои концерта на Христо Паскалев - Паскал „Шлагерите на Европа".

***
София.
От 15.00 часа 6 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Тодор С., Владимир Р., Илия Е. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 15.00 часа 14 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Христо Вл., чл. 65 НПК - молба за изменение на мярка за неотклонение.

***
София.
От 16.00 часа на Метростанция „Летище София" ще се състои концерт на Камерен ансамбъл „Арс музика" „Европейски музикални евъргрийни".

***
София.
От 17.00 часа пред Регионален исторически музей - София на площад „Бански" №1 ще се проведе концерт на Софийския духов оркестър. В същия час в градината пред храм „Света София" концерт, озаглавен „Европейска музикална разходка" ще изпълни „София брас". От 18.00 часа ще се проведе концерт на Камерен ансамбъл „Арс музика" „Европейски музикални евъргрийни".

***
София.
От 18.00 часа в Литературен клуб „Перото" в НДК ще се състои връчването на Националната литературна награда за български роман на годината на Националния дарителски фонд „13 века България".

***
София.
От 18.00 часа в учебната кинозала на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов" ще бъде изнесена лекцията „Портретът: Човешкото преживяване" на прочутия френски фотограф Пиер Гонор.

***
София.
От 18.00 часа в Арткъща "Куклите", ул. „Цар Самуил" 34, по повод Нощ на литературата 2018 ще се състои четене на Унгарското "Семейство Мейзга" (изд. лист, 2017) в изпълнение на актьорите Екатерина Георгиева и Стефан Додуров.

***
София.
От 18.00 часа по повод 65-годишнината на проф. Станислав Памукчиев галерия Арте ще представи изложба, провокирана от няколко акварела на художника още от студентските му години.

***
София.
От 18.30 часа в парк „Заимов" ще се проведе концерт-спектакъл „Цветовете на Европа".

***
София.
От 18.30 часа в Ларгото ще се състои концерт „Музиката на Европа".

***
София.
От 18.30 часа в Мраморно фоайе, I етаж на Столична библиотека, ще се състои тържествен концерт с изпълнения на Камерен ансамбъл „Елате синове на изкуството" при Българската асоциация по музикотерапия с диригент Йосиф Герджиков.

***
София.
От 21.30 часа върху фасадата на Министерския съвет в София Денят на Европа 2018 ще бъде отбелязан с най-голямото досега 3D мапинг шоу в България.

***
Асеновград.
От 10.00 часа в двора на Военно формирование 24490 в Асеновград ще бъдат поднесени цветя пред паметника на загиналите в Отечествената война. В 17.00 часа пред читалище „Родолюбие" ученици от ПГ „Цар Иван Асен II" ще организират своебразен Ден на таланта. В 17.30 часа в Градската библиотека ще започне празничната програма на Национално движение „Русофили" и Община Асеновград. В 18.30 часа на пл. „Акад. Николай Хайтов" ще се състои концерт- спектакъл „За мирна Европа" на денс формация „Косара", танцов състав „Станимаклийче" при Центъра за подкрепа и личностно развитие „Васил Левски" и балетно студио „Терпсихора" при читалище „Родолюбие".

***
Благоевград.
От 11:00 часа пред паметната плоча на загиналите за обединението и независимостта на България ще се проведе ритуал по полагане на цветя в памет на загиналите във войната.

***
Благоевград.
От 12.00 часа пред сградата на Община Благоевград кметът д-р Атанас Камбитов ще постави начало на дейностите по обновяване и модернизиране на сградата на общинска администрация Благоевград в изпълнение на проект „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в общински административни сгради".

***
Благоевград.
От 18.30 часа в зала „22 септември" кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов организира дискусия, на която ще бъдат обсъдени възможните варианти за запазване на археологическите находки на място край село Покровник и строителството на автомагистрала „Струма".

***
Благоевград.
От 18.30 часа в зала „Яворов" Българският поп певец Веселин Маринов ще представи 28-ия си албум пред жители и гости на Благоевград.

***
Бургас.
От 9.30 часа в Заседателната зала на Община Бургас ще се проведе пресконференция по повод предстоящото издание на голямото автомобилно състезание „Писта Бургас".

***
Бургас.
От 10.30 часа доброволци от инициативата „Бургас харесва младите", с участието на ученици АЕГ „Гео Милев" и фанфарен оркестър към Търговската гимназия, ще преминат от Пантеона до Експозиционен център „Флора" в шествие-парад на знамената. От 11:00 ч. ще започне младежки форум „Предимството да бъдеш информиран".

***
Бургас.
От 18.00 часа в четири "четящи гнезда": BarBossa, Кафе-книжарница "Екслибрис" (експо център "Флора"), Craft shop Papa Beer и книжарница "Хеликон" Бургас за поредна година ще се включи в общоевропейската Нощ на литературата.

***
Бургас.
От 18.30 часа в Младежки Културен Център ще се проведе Уъркшоп ДЖЕМБЕ със Sammy Koyate (Гвинея). От 19.30 часа ще се проведе Уъркшоп АФРИКАНСКИ ТАНЦ с Yama Ndione и Fatou Diallo от Танцова компания DAMBALLAH (Сенегал), част от Дни на Африка в България - Бургас.

***
Варна.
От 11.00 часа на Паметник на Осми Приморски полк ще се състои поклонение, полагане на венци с военен ритуал по случай 73 години от победата над хитлерофашизма.

***
Варна.
От 11.45 часа от Паметника на Осми Приморски полк ще се състои шествие до Община Варна, където в 12.00 часа предстои тържествено издигане на флага на Европейския съюз по случай Деня на Европа.

***
Варна.
От 12.00 часа на Централните гробища във Варна ще се състои церемония по възлагане на венци на Паметника на Съветския войн.

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа в офиса на ГЕРБ на ул. „Георги Бенковски" №1 общинският съветник Иво Иванов организира приемна за граждани.

***
Варна.
От 17.00 часа в Регионална библиотека „Пенчо Славейков" варненци и гостите на града ще слушат на живо откъси от романа „Фини прахови частици", представени на живо от автора - Ангел Игов, специален гост на Нощта на литературата във Варна.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа пред сградата на Община Велико Търново ще се проведе Отбелязване на Деня на Европа - 9 май.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в парк „Марно поле" ще се проведе Европейски детски празник.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в пресклуб на БТА-Велико Търново ще се проведе пресконференция на проф. Николай Овчаров и проф. Пламен Павлов на тема "Мисия България" в действие.

***
Велико Търново.
От 12.00 часа Младежкото обединение на БСП - Велико Търново ще проведе флашмоб на пешеходната пътека пред Общината.

***
Велико Търново.
От 15.00 часа в парк „Марно поле" ще се проведе Концерт и среща с граждани, организирани от Клуб „Заедно".

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в ИЗ „Рафаел Михайлов" ще се проведе откриване на Изложба „Неразкрити легенди за маите".

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в Клуб 7 ще бъде представена „Секс, наркотици и рокендрол" - постановка с участието на Милен Димитров, Петър Георгиев, Йордан Борисов и Димитър Хараламбиев.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в Голяма зала на МТД „Константин Кисилов" ще се проведе Концерт по случай 9 май - Ден на Европа - вход свободен.

***
Велико Търново.
От 21.00 часа на пл. „Цар Асен I" ще бъде излъчен Аудиовизуален спектакъл „Царевград Търнов - звук и светлина" - безплатна прожекция за Деня на Европа.

***
Велико Търново.
От 18.00 до 22.00 часа ще се проведе Европейската инициатива „Нощ на литературата". Във Велико Търново четенията ще бъдат в клуб „Мелон" на ул. „Независимост", Клуб „7" на ул. „Княз Дондуков-Корсаков" (зад бившето кино „Полтава" и на откритата сцена „Арт лято" до ХГ „Борис Денев" (парк „Асеневци"). Литературни откъси ще четат актьорите от МДТ „Константин Кисимов" Милен Иванов, Стефка Златкова и Детелин Кандев.

***
Видин.
От 10.00 часа в заседателната зала на Общински съвет-Видин (гр. Видин, пл. „Бдинци" 2) екипът на ОИЦ - Видин, съвместно с „Фонд мениджър на финансови инструменти в България" ЕАД, ще проведе информационна среща, насочена към стартиращи предприемачи от уязвими групи, компании със социална насоченост и предприятия в начален етап на развитието си. Кметът на Община Видин Огнян Ценков ще поднесе приветствие към участниците в информационна среща.

***
Видин.
От 11.00 часа заместник-кметовете на Община Видин инж. Цветан Асенов и Венци Пасков ще се включат в поклонението на Руското военно гробище по повод Деня на победата над хитлерофашизма и Деня на Европа, което се организира от Руски клуб "Видин-2002", със съдействието на Общината.

***
Горна Оряховица./с. Поликраище.
От 11.00 часа в НЧ „Развитие" ще бъде открита Изложба „Ден на Европа" - традиции и обичаи на европейските народи.

***
Горна Оряховица./с. Драганово.
В НЧ „Съединение - 1888" продължава VII-ми Национален преглед на селските любителски читалищни театри (от 8 до 13 май).

***
Добрич.
От 9.30 и 10.30 часа ДГ 10 и ДГ 8 ще бъдат представени куклени спектакли „Пинокио" на Държавен куклен театър „Дора Габе.

***
Добрич.
От 10.00 часа на Паметника на загиналите добруджанци в заключителния етап на Втората световна война ще се проведе Общоградско поклонение и полагане на венци и цветя по повод Деня на победата и Деня на Европа. От 11.00 часа пред Паметника на Съветската армия ще се състои полагане на венци и цветя.

***
Добрич.
От 10.00 часа в Огледална зала „Нели Божкова" ще се състои връчване на немски езикови дипломи.

***
Добрич.
От 10.30 часа в Народно читалище „Йордан Йовков - 1870 г.", Детски отдел на библиотеката, ще се състои презентация с четене на стихотворения от поетесата Елисавета Багряна.

***
Добрич.
От 17.00 часа в Регионална библиотека „Дора Габе", фоайе, ще се проведе лекция на Варта Корисян - Меонлина за Равноапостолна Света Олга.

***
Добрич.
От 18.00 часа в Регионална библиотека „Дора Габе", Дом-паметник „Йордан Йовков" и Книжарница „Хеликон" ще се проведе Европейска инициатива Нощ на литературата - Добрич 2018 - четене на съвременна европейска преводна литература.

***
Добрич.
От 19.00 часа в Огледална зала „Нели Божкова" ще се проведе Седмица на камерната музика с международно участие „Константин Илиев" - Добрич 2018.

***
Дупница.
От 14.00 часа в Спортна зала ще се проведе училищен форум „Училищен форум и панорама на професионалното образование".

***
Кюстендил.
От 11.00 часа пред сградата на читалище „Братство" ще бъде отбелязан Деня на Европа.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в читалище „Братство" ще бъде представен проект за насърчаване на заетостта сред младежите в региона.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа от площад „Велбъжд" ще започне шествие посветено на Деня на победата.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в градинката пред Община Кюстендил Областен информационен център организира открита приемна „Европа в моя регион" .

***
Кюстендил.
От 17.30 часа пред Общински драматичен театър ще се проведе Детски празник на таланта „Да докоснеш дъгата".

***
Пазарджик.
От 9.30 часа Окръжният съд в Пазарджик ще заседава по делото срещу 14 обвиняеми за разпространение идеите на ИДИЛ.

***
Перник.
От 11.00 часа пред блок №100 заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова ще открие официално завършения проект за благоустрояване на кв. „Тева".

***
Перник.
От 18.00 часа в Регионална библиотека "Светослав Минков" - голяма читалня и НЧ "Съзнание - 1922 г." - галерия "Марин Гогев", кв. "Изток" ще се състои Нощ на литературата.

***
Пещера.
От 10.00 часа ще бъде даден официален старт на цялостната реконструкция на ул. "Хан Пресиян" в Пещера.

***
Плевен.
От 11.00 часа в Пресклуб на БТА - Плевен ще се състои пресконференция на училище "Христо Ботев" в Плевен по повод инициативата "Мост към поколенията".

***
Пловдив.
Омбудсманът Мая Манолова ще посети Пловдив във връзка с казуса на работниците от шивашка фирма в града, които не са получавали заплати от март. Пред Териториалното поделение на Националния осигурителен институт в града (ул. Любен Каравелов" №7) омбудсманът ще срещне шивачките с представители на държавните институции - директорът на ТП на НОИ - гр. Пловдив Розалия Джинева, директорът на ТД на НАП Венелин Найденов и директорът на „Инспекция по труда - Пловдив" Атанас Чернаев, с които ще обсъдят как в най-кратки срокове да бъдат изплатени заплатите от Фонда за гарантирани вземания на работници при фалит на предприятия.

***
Пловдив.
От 9.00 часа на лекоатлетически стадион "Пловдив" ще се проведе Областно състезание по пожароприложен спорт.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в парк "Лаута" (до барбекютата) на пресконференция по повод предстоящото издание на "Народен събор".

***
Пловдив.
От 10.30 часа в малката конферентна зала на ДК „Борис Христов" Философско-историческият факултет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" организира Кръгла маса на тема „Висшето образование пред предизвикателствата на гражданските професии на бъдещето".

***
Пловдив.
От 10.30 часа в ректората на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски", 13-а аудитория, евродепутатът Ангел Джамбазки ще изнесе лекция пред студенти. Темата на разговора е „Европейският съюз през призмата на национализма и двойните стандартни".

***
Пловдив.
От 11.00 часа във Висше училище по агробизнес и развитие на регионите - Пловдив, бул. „Дунав" 78, Н. Пр. посланик Шин Бунам ще направи презентация на междукорейските отношения и икономиката на Южна Корея и ще отговори на въпроси по темата.

***
Пловдив.
От 13.00 часа Посланикът на Русия в България ще вземе участие в празничното мероприятие при паметника „Альоша" по повод Деня на победата.

***
Пловдив.
От 17.30 часа в Тракийския културен дом (бивше кино „Тракия") на ул. "Димитър Талев" 49 в град Пловдив акад. проф. Григор Велев, председател на Българска академия на науките и изкуствата, ще представи първите 5 тома от 10-томния си труд посветен на Историята на българите от Македония.

***
Пловдив.
От 18.00 часа в Галерия „Пловдив", ул. „Авксентий Велешки" 20, ще бъде открита международната изложба „Изкуството на Джън-Шан-Жен".

***
Пловдив.
От 18.00 часа с четения в Балабанова къща, Народна библиотека „Иван Вазов", Клуб „Петното на Роршах", Дом на културата „Борис Христов", Народно читалище „П. Р. Славейков - 1908", Народно читалище „Възраждане", Народно читалище „Алеко Константинов-1954", Народно читалище „Шалом Алейхем - 1945", НЧ „Христо Г.Данов" - 1904 и Книжарница „При Разказвача на приказки" Пловдив ще се включи в проявата „Нощ на литературата".

***
Пловдив.
От 18.00 часа в новото пространство за култура в Пловдив - СКЛАД (ул. „Екзарх Йосиф" №16), ще се състои първата среща по проекта ADATA AiR с 5-ма от международните артисти, които гостуват тази пролет!

***
Пловдив.
От 18.30 часа на стълбите на Каменица по повод Деня на Европа - 9 май ще се проведе празничен концерт.

***
Пловдив/с. Труд.
От 16.00 часа, в библиотеката при Народно читалище „Светлина 1929 г." - с. Труд ще бъде открита гостуващата изложба на Националния литературен музей „В търсене на хармонията" - разказ за жизнения и творчески път на писателя и учен Димитър Димов.

***
Русе.
От 17.00 часа от Парка на младежта ще се започне спектакъл-шествие "Колоритна. Единствена. Българска Европа на децата", посветен на Деня на Европа - 9 май и председателството на България на Съвета на Европа.

***
Русе.
От 18.00 часа на вазата в парка, на паметника на Баба Тонка, в беседката пред Регионална библиотека, в Дом Канети на ул. „Славянска" 12, на рибарската платформа на запад от Морска администрация ще се проведе Нощ на литературата.

***
Сандански.
От 10.30 часа в Интерхотел Сандански, Син салон, ще се проведе Начална пресконференция на проект "SOS за застрашени традиционни сортове лози".

***
Силистра.
От 11.00 часа ще бъде открита и осветена Мемориална стена на славата с изписани 563 войници и офицери.

***
Смолян.
От 11.00 часа ще се проведе Честване на 73 години от края на Втората световна война и отбелязване на Ден на Европа с почетен караул и поднасяне на венци-Паметник на загиналите във войните - кв. "Райково".

***
Смолян.
От 11. 00 часа Езикова Гимназия „Иван Вазов" организира Фестивал на чуждите езици в РДТ „Николай Хайтов" - Зала №1.

***
Смолян.
От 18.00 часа в НЧ „Кирил Маджаров-1866" - Смолян, зала „Юбилейна 150" ще се проведе Литературна вечер с творчеството на Евтим Евтимов.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в парк „5 октомври" с изпълнение на „Ода на радостта" от градския духов оркестър ще започнат честванията по повод Деня на Европа. Ритуал по поднасяне на венци и цветя, посветен на Деня на победата и 73 години от края на Втората световна война ще се проведе от 11.00 часа пред Паметната плоча на СВВБ пред Военен клуб, ул. „Августа Траяна" №23. От 12.00 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески" ще се проведе среща свързана с паневропейската инициатива „Отново в училище". Изложба и викторина „Европейски столици" ще се проведе от 13.30 часа в сградата на Културно-информационен център „Етносвят България" на ул. „Капитан Петко Войвода" №54. Флашмоб ще се проведе на паркинга на парк „Артилерийски" в 18.30 часа, а хорото ще се извие в 19.00 часа.

***
Стара Загора.
В хотелски комплекс „Сити", в Стара Загора, ще се проведе тридневен Професионален форум на тема: „Превенцията като процес на етичност, осъществимост, достоверност и ефективност", подготвен от Общинския съвет по наркотични вещества Стара Загора и Превантивно-информационния център по зависимости.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в Пресклуб на БТА - Стара Загора ще се състои пресконференция на Държавна опера - Стара Загора.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Кафе „Нашето място", бул. „Ген. Столетов" № 107; Къщата на арх. Христо Димов, ул. „Сава Силов" № 37; Къща музей „Гео Милев", ул. „Гео Милев" № 37; Колобри на бирата/Beer Kolobars, бул. „Митрополит Методий Кусев" № 1; Книжарница „Приятели", бул. „Цар Симеон Велики" № 118; Кафе-ресторант „Бирхалето", бул. „Митрополит Методий Кусев" № 28; Книжарница „Хеликон", бул. „Цар Симеон Велики" № 100; Кафе „Августа" (РИМ), бул. „Руски" № 42 и Регионална библиотека „Захарий Княжески", бул. „Руски" № 44 ще се провежда Нощ на литературата 2018 г. в Стара Загора.

***
Ямбол.
От 9.45 часа с тържествено честване пред паметника на Георги Дражев и на загиналите през войните ямболци ще бъдат отбелязани Денят на победата и Денят на Европа. В 10.00 часа започва тържественият ритуал, посветен на Деня на победата и Деня на Европа, със слово на кмета на Ямбол Георги Славов и отдаване на почит на загиналите във войните с поднасяне на венци и цветя пред паметника.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.