• 01 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7641
  •  GBP / BGN 2.3251
  •  CHF / BGN 2.0771
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Предстоящи събития в страната за 23 ноември

Предстоящи събития в страната за 23 ноември

/КРОСС/София.
От 16.00 часа в зала „Тържествена" на Централния военен клуб президентът Румен Радев ще присъства на представянето на Всеславянска антология на поезията.

***
Шумен/Каспичан.
От 18.00 часа в сградата на НЧ „Пробуда - 1928" вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в тържественото отбелязване на 90-ата годишнина от създаването му.

***
София.
От 09.00 часа ще започне пленарното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 09.00 часа в зала „Триадица" на Гранд хотел „София" продължава втория ден от Научната конференция с международно участие на тема „Психологията с лице към социалните проблеми".

***
София.
От 09.00 часа в зала 3 на НДК ще бъде открит двудневен форум „Образование за бъдеще". Един от основните акценти в програмата ще бъде представянето на доклада на Европейската комисия, който прави обзор на образованието и обучението през 2018 г.

***
София.
От 09.00 часа 9 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Илиян О., Емил М., Даниел Г., Костадин Ц. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.00 часа в зала „Плиска" на хотел „Грами" (жк. „Младост 4", бул. „Александър Малинов" 79) ще се проведе заключителната пресконференция по проект „Сили за бърза намеса при химически, биологически, радиационни и ядрени (ХБРЯ) извънредни ситуации по поречието на река Дунав".

***
София.
От 10.00 часа 12 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Камен Б., Ивайло Б. Димитър З. и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в зала „Пресцентър" на Министерството на труда и социалната политика ще се проведе информационен ден по процедура „Социално включване в общността" на ОПРЧР.

***
София.
От 10.00 часа в зала 310, 1 корпус в Нов български университет ще се проведе национална научна конференция, посветена на книгите „Портретът на моя двойник" (1966) и „Жените на Варшава" (1968) на българския журналист, сценарист и публицист Георги Марков.

***
София.
От 10.00 часа 3 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Георги Г., Цено Ф. и Борис Р. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 до 18.00 часа в зала „Джон Атанасов" в „София Тех Парк" , в рамките на два дни ще се проведе четвъртото издание на Базар на професиите.

***
София.
От 10.30 часа 17 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Бисер Х. и Ивайло И. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще проведи ремонтните дейности на 43 СУ „Христо Смирненски" в район „Илинден", бул. „Сливница" 45.

***
София.
От 11.00 часа в „Дома на Европа" ще бъде представено социологическото проучване „Изследване на състоянието и потребностите от умения и кадри в Силистренска област за периода 2018 - 2028 г.". Събитието се организира от българския евродепутат Момчил Неков, в партньорство с Черноморски институт и Агенция за социални проучвания и анализи АССА-М.

***
София.
От 11.00 часа на бул. „Витоша" 18 ще се проведе пресконференция на „Демократична България", на която обединението ще представи своите коментари относно предложените от управляващите промени в Изборния кодекс за отмяна на електронното гласуване и ограничаване на машинното гласуване.

***
София.
От 12.30 часа 3 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Габриел Б., Георги М., Милен В., Акрам О. и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.00 часа 9 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Радослав Б., Денис Б., Мариян К., Павел В. и Иван И., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа в 5 състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Николай М., Николай Д., Андрей Я., Георги Т., Иван П. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа в 18 състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Васил Д., Паскалис Д., Юксел Х., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа в зала „Джон Атанасов" в София Тех Парк ще се проведе среща на тема „Полезният родител. Как да сме добър кариерен консултант на децата си".

***
София.
От 16.00 часа в Интер Експо Център ще бъде открито Осмото издание на DiVino.Taste.

***
София.
От 17.00 часа в Заседателна зала на Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров" ще се проведе среща-разговор с Жанет Орфану - аюрведа-йога, рейки и рефлексотерапевт.

***
София.
От 19.00 часа в зала 1 на НДК ще се състои прожекция на филма „Рудолф Нуреев: Бялата врана".

***
София.
От 21.00 часа в Първо студио на БНР „Аларма Пънк Джаз" и ню джаз квартетът Eyot ще отбележат общ юбилей.

***
Благоевград.
В 12.00 часа в Центъра за личностно и творческо развитие на децата, сградата на бившия Младежки дом ще бъде обявени победителите в петото издание на конкурса „Национален парк „Рила" - познат и непознат".

***
Благоевград/Банско.
От 16.30 часа в Тържествена зала на читалище „Никола Вапцаров" ще се проведе брифинг след работна среща на министъра на туризма Николина Ангелкова с контролните органи във връзка с готовността за зимния сезон.

***
Бургас
От 12.00 часа в Експозиционен център "Флора" ще се проведе Второто национално състезание по дебати "Въй Оупън 2018".

***
Бургас
От 14.00 часа в двора на СУ „Иван Вазов" Поморие (начален етап на обучение) ще бъде открита новата комбинирана спортна площадка.

***
Бургас.
От 17.45 часа в Експозиционен център „Флора" ще се бъде открито Второто национално състезание по дебати „Въй Оупън 2018". Събитието ще продължи до 25 ноември.

***
Брезник.
От 17.30 часа в кафе „Банката" зам.-председателят на ПГ на БСП Христо Проданов и народните представители Станислав Владимиров, Любомир Бонев и Иван Ченчев ще представят „Визия за България".

***
Варна.
От 9.30 часа в хотел "Черно море" ще се проведе дискусионен форум на тема "Ролята на неправителствения сектор в провеждането на общинскaта политика за превенция на рисковото поведение сред деца и млади хора". Организатор на събитието e дирекция "Превенции" в партньорство с Общинския съвет по наркотичните вещества, Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, Местната комисия за борба с трафика на хора и Консултативния съвет по превенция на ХИВ/СПИН.

***
Варна.
От 10.00 часа на строевия плац на Пункт за базиране Варна тържествено ще бъдат отбелязани 121-та годишнина от създаването на военноморска база Варна и празникът на Пункт за базиране Варна.

***
Варна.
От 10.00 часа в 128-а аудитория на Варненския икономически университет ще се проведе дискусия с млади хора под надслов „Накъде отива Европа?".

***
Варна.
От 10.30 часа в конферентната зала на хотел-галерия „Графит", бул. „Княз Борис I" №65, ще се състои журналистически семинар, организиран от Европейския парламент в България. Семинарът ще запознае представителите на регионалните медии с приоритетни теми от дневния ред на Европейския парламент, както и практически насоки при отразяването на неговата работа, включително практически насоки за медиите за отразяване на предстоящите европейски избори през май 2019 г.

***
Варна.
От 13.30 часа в Аула Максима на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър" ще се проведе публична лекция на проф. Алексей Громико „Политическата трансформация на евроатлантическото пространство".

***
Варна.
От 14.00 часа в 128-а аудитория на Икономически университет - Варна ще се проведе дискусия с млади хора под надслов „Накъде отива Европа?", организирана в партньорство от Бюрото на Европейския парламент в България и Икономическия университет във Варна.

***
Варна.
От 18.30 часа в хотел „Аресто Гардън" ще се проведе среща между доайени на курорта „Св. Св. Константин и Елена" и студенти от варненски университети.

***
Велико Търново.
От 09.00 до 17.00 часа в Аулата на Великотърновския университет ще се проведе конференция „Стойността на комуникациите в дигиталната ера". Събитието ще бъде открито от вицепремиера на Република България Томислав Дончев и кмета на Община Велико Търново Даниел Панов.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в 4 корпус на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий" министър-председателят на Република България Томислав Дончев и ректора проф. д-р Христо Бонджолов ще открият новия кабинет по мениджмънт в Стопанския факултет.

***
Велико Търново.
От 13.00 часа в музей „Възраждане и Учредително събрание"ще бъдат раздадени дипломите на абсолвентите от випуск 2018, професионално направление 3.7 „Администрация и управление" на Стопанския факултет на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий". Вероятно ще присъства министър-председателят на Република България Томислав Дончев.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в МДТ „Константин Кисимов" ще бъде представен „Музикантът" - постановка на МДТ „Константин Кисимов".

***
Видин.
От 18.00 часа в залата на Симфониета - Видин ще бъде открито ХVII Национално състезание по природни науки и екология. Състезанието ще продължи до 25 ноември.

***
Враца.
От 10.00 часа в заседателната зала на Община Враца ще бъдат отворени офертите в открита процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Доставка на три броя моторни превозни средства за нуждите на ОП БКС".

***
Добрич.
От 09.30 часа в ДГ № 8 „Бодра смяна" ще се играе кукления спектакъл „Тайнството речно конче".

***
Добрич.
От 18.00 часа в огледална зала „Нели Божкова" ще бъде представена книгата „Пред пепелището на нестаналото българско общество" на проф. Иво Христов.

***
Добрич.
От 18.00 часа в Младежкия център ще се проведе инициативата „Да общуваме реално, а не виртуално" - настолни игри.

***
Златоград.
От 13.30 часа в града ще се проведе спортен маратон „По стъпките на Делю войвода".

***
Кърджали.
От 12.00 часа в Професионалната гимназия по селско и горско стопанство зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова ще участва в церемонията по откриването на учебното заведение. В 13.30 часа заместник-регионалният министър ще открие информационна кампания за популяризиране на инвестициите в туризма и градската среда, предоставяни чрез финансови инструменти по Оперативна програма „Региони в растеж" 2014-2020. Форумът ще се проведе в хотел „Кърджали", зала „Кърджали.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в пресклуба на БТА в Кюстендил ще бъде представена кюстендилската песен, която ще участва в конкурса „Детска мелодия на годината".

***
Пазарджик.
От 10.00 часа в Комплекса за социални услуги на деца и семейства ще се проведе Информационен ден.

***
Пазарджик.
От 11.00 часа в пресклуба на БТА в Пазарджик ще се състои благотворителен бал „Изгряваща надежда" в подкрепа на деца с увреждания от града.

***
Пазарджик.
От 14.00 часа в пресклуба на БТА в Пазарджик ще бъдат представени резултатите от кампанията „Да спасим книга".

***
Пловдив.
От 10.00 часа в офиса на Синдкален регионален съюз „Подкрепа" ще се проведе пресконференция на тема „29 години от създаването на СРС „Подкрепа"- Пловдив и протестите в страната".

***
Пловдив.
От 10.30 часа в аудитория 17 на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски" ще се проведе кръгла маса на тема „Трансформиращото (се) село".

***
Пловдив.
В 10.30 часа в детска ясла „Детски смях" ще се даде старт на строително-ремонтните дейности в детското заведение.

***
Пловдив.
В 10.30 часа на ул. „Костаки Пеев", в аудитория 17 на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски" ще се състои кръгла маса на тема "Трансформиращото (се) село".

***
Пловдив.
В 13.00 часа от площада пред Общината ще тръгне Дионисиево шествие, с което ще се даде началото на Десетото издание на „Дефиле на младото вино". В 14.00 часа в Стария град ще се състои официалното откриване на фестивала.

***
Поморие.
От 14.00 часа в двора на СУ „Иван Вазов" ще бъде открита нова комбинирана спортна площадка.

***
Сливен.
От 12.30 до 14.30 часа на бул. „Цар Освободител" до банката ще се състоят безплатни изследвания за ХИВ и хепатит.

***
Сливен.
От 18.00 часа в зала "Сливен" ще се състои благотворителен концерт по повод годишнината от откриване на паметника на Шести артилерийски полк и за набиране на средства за възстановяването му. Предвиден е и Ден на отворените врати за посещение на паметника от 10.00 до 17.00 часа.

***
Смолян/с. Късак.
Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще посети училища и детски градини в област Смолян. Той ще се срещне с учители в ОУ „Христо Ботев" в село Късак, ще посети Професионалната гимназия по електротехника и СУ „Христо Ботев" в Девин.

***
Смолян/с. Момчиловци.
От 17.30 часа в Момчиловци ще бъде отбелязан Денят на християнското семейство. По време на празника шест семейства ще отпразнуват своите златни и сребърни сватби.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в НЧ „Св. Климент Охридски" ще се проведе регионална работна среща - семинар на читалищата в областта.

***
Хасково.
От 18.00 часа в зала „Дружба" 21 формации ще се включат в благотворителния концерт „Ангели за надежда".

***
Шумен.
От 10.00 часа в Корпус 2 на Педагогическия факултет ще започне вторият пленарен ден от Научната конференция „Музикалната дейност на енциклопедиста Добри Войников".

***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 309 на корпус 1 на Шуменския университет ще се проведе уъркшоп в рамките на провеждащия се 10 Международен есенен турнир по информатика.

***
Шумен.
От 11.00 часа в сградата на Съдебната палата ще бъде открит Център за спогодби и медиация.

***
Шумен.
От 14.00 часа в зала 203 на общината ще заседава Постоянната комисия „Младежки дейности и спорт", а от 16.00 часа- Постоянната комисия „Бюджет и финанси".

***
Шумен.
От 17.00 часа в Заседателна зала на Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров" ще се състои среща разговор с Жанет Орфану - аюрведа-йога, рейки и рефлексотерапевт.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.