• 30 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8270
  •  GBP / BGN 2.3108
  •  CHF / BGN 2.0301
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Предстоящи събития в страната за 24 април

Предстоящи събития в страната за 24 април

/КРОСС/ София.

От 13.30 часа в сградата на Министерския съвет Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе заседание.

 

***

София.

От 9.30 часа в залата на Съюза на юристите в България на ул. "Пиротска" № 7 ще се състои международна конференция на тема: „Европейският идентификатор за съдебна практика (ECLI) и въвеждането на отворени стандарти за правни документи в Европа“. На откриването ще присъства министърът на правосъдието Цецка Цачева.

 

***

София.

От 10.00 часа министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще присъства на откриването на новия корпус по природни науки „Еврика“ в 51 СУ „Елисавета Багряна“. В 16.00 часа министър Вълчев ще открие Център по природо-математически науки „Акад. Георги Наджаков“ в 18 СУ „Уилям Гладстон“.

 

***

София.

От 9.30 часа в конферентната зала на Дома на Европа (ул. Г. С. Раковски“ 124) ще бъде открита Международна конференция „Документите на комунистическите тайни служби – реалност, образование и памет“.

 

***

София.

От 9.30 часа в Големия салон на Българска академия на науките (ул. „15 ноември” №1) ще се проведе международна конференция „Biodiver-City: Подобряване на биоразнообразието и екосистемните услуги в градска среда за по-устойчиви градове“.

 

***

София.

От 10.00 часа в сградата на Френския институт в София, пл. „Славейков“ №3, зала „Славейков“, ще се проведе втория семинар, част от конкурс „ЕКООБЩИНА“ на тема „Устойчиво управление на битовите отпадъци – от разделното събиране до икономическото и енергийното им оползотворяване”. Гост на събитието ще бъде Николай Кънчев, зам.-министър на околната среда и водите.

 

***

София.

От 10.00 часа в Аула „Раковски” на Военна академия „Г. С. Раковски” ще се проведе Ден за високопоставени гости и медии на Международното компютърно подпомагано учение „ВИКИНГ 18”.

 

***

София.

От 10.00 часа в зала „Триадица 1“ на Гранд Хотел София ще се проведе пресконференция на Сдружението на производителите на електродомакински уреди СЕСЕД България за представяне на актуални данни и тенденции в развитието на сектора на домакинските електроуреди.

 

***

София.

От 10.00 часа ХИПОЛЕНД – националната верига хипермаркети за детски и бебешки стоки, съвместно с Българския Червен кръст, ще дари на Клиниката по детска анестезиология и реанимация на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ Мултипараметричен монитор за неинвазивно изследване на параметри Radical 7, произведен от американската фирма Masimo Corporation.

 

***

София.

От 11.00 часа в зала „Изток“ на Народното събрание ще се проведе изслушване на кандидати за обновяване на Комисията за енергийно и водно регулиране.

 

***

София.

От 11.00 часа на пл. "Александър Батенберг" синдикалните организации на КНСБ от Мини "Марица Изток" ще се включат в миньорския протест. В 12 часа миньорите ще протестират пред министерство на енергетиката.

 

***

София.

От 11.00 часа участниците в щафетния супермаратон "Един ден на Витоша" ще дадат пресконференция на Екостационар "Бели брези" на Витоша.

 

***

София.

От 11.00 часа в Пресклуб „България“ на Националния стадион „Васил Лески“ ще се състои пресконференция на българските федерации по бейзбол и по софтбол.

 

***

София.

От 11.00 часа в Betahaus coworking space ще бъдат представени резултатите от първото по рода си социологическо проучване на Асоциацията на архитектите в България за професията на архитекта.

 

***

София.

От 11.00 часа в заседателната зала на Националния археологически институт с музей при БАН ще се проведе пресконференция по повод откриването на изложбата „Спортът в антична Тракия“. Официалното откриване на изложбата ще се състои на от 18.00 ч. в Централна зала на музея.

 

***

София.

От 11.00 часа в зала „Ню Йорк Сити“ на Capital Fort (бул. „Цариградско шосе“ №90) ще бъде представено голямото проучване на групата BNP Paribas Personal Finance – “Observatoire” на тема „Милениумите и магазините – раздялата е далече“.

 

***

София.

От 11.00 часа в Заседателната зала на НАИМ на пл. Атанас Буров № 1 ще се проведе пресконференция по повод откриването на изложбата

„Спортът в антична Тракия“.

 

***

София.

От 12.00 часа в зала №48 на Националната музикална академия ще се проведе дискусия по проблемите на музикалното образование в България.

 

***

София.

От 13.30 часа в зала „Запад“ на Народното събрание ще се проведе изслушване на кандидатите за длъжността заместник-председател и членове на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

 

***

София.

От 14.00 часа в резиденция „Бояна“ в зала „Триадица“ ще се проведе Европейската конференция “Професионалното образование и обучение - предпочитан избор”. В нея ще участват представители на ЕК, учители, ученици и представители на бизнеса.

 

***

София.

От 14.00 часа в Българската търговско-промишлена палата (БТПП), ул. Искър 9, БТПП ще бъде домакин заедно с Европейския център за икономическа, академична и културна дипломация – CIDIC /Белгия/ на двустранен икономически форум. Във форума ще участват зам.-министърът на икономиката на България Лъчезар Борисов, Посланикът на България в Брюксел Мая Добрева, Посланикът на Белгия в София Франсоа Бонтан.

 

***

София.

От 14.30 часа в Музикалния театър ще се проведе пресконференция по повод премиерата на операта от Асен Карастоянов „Българи от старо време“ и Пролетния оперетен бал.

 

***

София.

От 15.00 часа лидерът на БСП – София Калоян Паргов и народният представител от „БСП за България“ проф. Румен Гечев ще бъдат на разположение на софиянци в постоянната приемна на БСП – София на ул. "Леге" №10, етаж 1.

 

***

София.

От 17.30 часа в Литературен клуб „Перото“ за шести път ще бъдат връчени ежегодните награди на името на известната телевизионна режисьорка и водеща, медийна анализаторка, публицистка и преводачка Васа Ганчева.

 

***

София.

От 18.00 часа в Националния етнографски музей ще се открие изложбата „ТРЕПКА БЪЛГАРСКА“.

 

***

София.

От 18.30 часа в Галерията за съвременно изкуство „УниКредит Студио” ще бъде открита изложбата „Ела при мен” на фотографа Яна Лозева.

 

***

София.

От 18.30 часа в зала 42 на НДК поетът–композитор Огнян Георгиев ще представи новата си поетична книга „Погледни ме, но… в очите“.

 

***

София.

От 18.30 часа в Университетския театър на Нов български университет (бул. „Монтевидео“ №21) ще бъде представена премиерата на спектакъла „Плешивата певица“ от Йожен Йонеско.

 

***

София.

От 18.30 часа в Галерията за съвременно изкуство „УниКредит Студио” ще бъде открита изложбата „Ела при мен” на фотографа Яна Лозева.

 

***

София.

В 19.00 часа в Националния дворец на културата ще бъде открита фотоизложбата „България - кино дестинация”.

 

***

София.

От 19.00 часа в „Червената къща“ платформата за ново българско късометражно кино „Контраплан” ще представи анимация с уникална техника и още два филма с провокативно чувство за хумор.

 

***

София.

От 19.30 часа в залата на Руския културно-информационен център ще се състои 10-ата церемония-концерт „Различни, но заедно“.

 

***

София.

От 20.00 часа в звуковия храм Студио 1 на БНР ще се състои събитие на фестивала за нова и авангардна музика „Аларма Пънк Джаз“.

 

***

София.

От 20.00 часа в зала 1 на НДК ще се проведе концерт „SYMPHONY – JAZZ“.

 

***

Бургас.

От 11.00 часа в залата на Академичния             съвет на Бургаския свободен университет ректорът проф. д.п.н. Галя Христозова ще даде пресконференция по повод стартирането на проект „Българският език в социалните медии“.

 

***

Бургас.

От 19.30 часа в Бургаския свободен университет в зала 208 ще бъде представена книгата „Предприемача“ на Пламен Попов.

 

***

Бургас.

От 19.30 часа в Кукления театър ще се състои премиера на спектакъла „СПИН кралици”.

 

***

Варна.

От 10.00 часа в Университетския медико-дентален център (Варна, бул. Цар. Освободител 84, ет. 5 ) проф. д-р Христина Групчева, ръководител на катедрата по очни и зрителни науки, ще проведе демонстративни очни процедури с модерна апаратура за бързо, контролирано, безболезнено лечение с минимални странични ефекти.

 

***

Варна.

От 14.00 часа в Swiss-BelHotel Dimyat ще се състои среща на заинтересованите държави-членки на ЕС на тема: „Съвместно обучение за създаване и развитие на Национална платформа за борба с манипулирането на спортни състезания“ с участието на министър Красен Кралев.

 

***

Варна.

От 14.00 часа в офиса на ГЕРБ на ул. „Георги Бенковски” №1 общинският съветник Антоанета Цветкова ще се срещне с граждани.

 

***

Варна.

От 15.00 часа кръстовището на улиците „ Уилям Гладстон” и „Селиолу”, ще започне кампанията на ВОЛЯ по запълване на дупки по улиците в морската столица.

 

***

Варна.

От 15.00 часа в зала на Център „Работа” към Дирекция „Бюро по труда” – Варна (гр. Варна, ул. „Бдин” №6), ще се проведе съвместна пресконференция на Директорите на Регионална дирекция за социално подпомагане - Варна и Дирекция „Регионална служба по заетостта” - Варна.

 

***

Велико Търново.

От 10.30 часа в ПМГ „Васил Друмев“ ще се проведе откриване на нова интерактивна зала.

 

***

Велико Търново.

В 11.00 ч. ще бъде направена първа копка на обновяването на градската среда в кв. "Чолаковци".

 

***

Велико Търново.

От 11.00 часа в зала 302 на Община Велико Търново ще се проведе пресконференция за пролетния дял на кампанията „Движи се и победи“ – 2018.

 

***

Велико Търново.

От 11.30 часа в сградата на Апелативен съд – Велико Търново административният ръководител и председател на съда Янко Янев ще представи годишния отчетен доклад за работата на съда и апелативния район през 2017 година.

 

***

Велико Търново.

От 13.00 часа в ПМГ „Васил Друмев“ ще се проведе представяне на новата книга на проф. д-р Петко Ст. Петков „Книга за върховете „Свети Никола и Шипка“.

 

***

Велико Търново.

От 17.30 часа в ИЗ „Рафаел Михайлов“ ще се проведе съвместен акордеонен концерт на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, катедра “Музика” и НМА „Проф. Панчо Владигеров” – София, с преподаватели гл. ас. д-р Вася Мандикова-Иванова и доц. д-р Добромир Митев. Изпълнения на преподаватели и студенти. В програмата - Моцарт, Золотарьов, В. Семенов, Пиацола, Ф. Анжелис, А. Фосен.

 

***

Велико Търново.

От 18.00 часа в зала 30 на Младежки дом ще се проведе концерт на пианистите с преподавател Росица Тарапанова.

 

***

Велико Търново.

От 19.30 часа в Клуб 7 ще се проведе Представяне на документалния филм „Виолетови шампиони“.

 

***

Горна Оряховица.

От 17.00 часа в Общинската библиотека ще бъдат представени романите на Моника Атанасова /Лиса Мей/ - „Невъзможна връзка“ и „Опасен меден месец“.

 

***

Добрич.

От 18.00 часа в Държавния куклен театър „Дора Габе“ ще се състои премиерата на спектакъла „Пинокио“ по „Приключенията на Пинокио“ от Карло Колоди.

 

***

Добрич.

От 18.30 часа в Огледална зала „Нели Божкова“ ще се проведе концерт „Барок и пак барок“ на Български камерен оркестър-Добрич.

 

***

Добрич.

От 19.00 часа в концертната зала на Младежкия център ще се състои постановката „НЯМА да ИМА ПО-ДОБРИ от НАС“ на Театрален клуб „Гео Милев“ с ръководител Драгомил Георгиев.

 

***

Исперих.

От 11.00 часа пред Войнишкия паметник ще се състои протестен митинг против дупките по пътищата в града.

 

***

Кюстендил.

От 10.30 часа в кабинета на обществения посредник ще се проведе пресконференция.

 

***

Пловдив.

От 9.00 часа в зала 10 на Окръжен съд-Пловдив ще се гледа делото срещу Костадин П. и Надежда М., обвинени в даване и приемане на подкуп в размер на 3000 лв.

 

***

Пловдив.

От 9.30 часа в зала 10 на 24 наказателен състав в Районен съд-Пловдив ще се гледа делото срещу кмета на община Карлово Емил Кабаиванов, който е обвинен в присвояване на чужди пари в големи размери – общо 26 984,68 лв.

 

***

Пловдив.

От 10.00 часа в зала 1 на 4-ти наказателен състав на Районен съд-Пловдив ще се гледа делото срещу Кирил Р., който е обвинен в извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

 

***

Пловдив.

От 11.00 до 13.00 часа в зала „Аула - доц. Георги Стоилов“ на пловдивския филиал на Техническия университет-София ще бъде открита дискусия на тема „Решения за подобрявана на пътната безопасност“, организирана от Института за пътна безопасност.

 

***

Пловдив.

От 16.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Тракия“ в бл. 91 общинският съветник Иван Вичков ще приема граждани.

 

***

Русе.

От 18.00 часа в Екомузей с аквариум (ул. „Етър“ №3) ще се проведе среща с разказвача Максим Минчев.

 

***

Сливен.

От 10.00 часа часа на площад „Хаджи Димитър“ Регионално управление на образованието – Сливен и Община Сливен организират Панорама на образованието – 2018.

 

***

Смолян.

От 8.00 часа до 16.00 часа в Кръвния център при МБАЛ „ Д-р Братан Шукеров” ПП ГЕРБ организира кръводарителска кампания.

 

***

Смолян.

От 10.00 часа в зала 247 в сградата на Общинска администрация-Смолян ще се проведе заключителна пресконференция по повод приключването на проект SmartImpact на Общината по програма УРБАКТ III.

 

***

Стара Загора.

От 11.00 часа в зала 2 на община Стара Загора ще се проведе пресконференция по повод 25-ят Международен фестивал на ученическия франкофонски театър.

 

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в РБ „Захарий Княжески“ ще се проведат Дни на планинското екстремно кино.

 

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Оперния театър ще се състои концерт на ученици от НУМСИ „Христина Морфова“.

 

***

Търговище.

От 11.00 часа в зала 28 на общинската администрация ще се проведе пресконференция на кмета д-р Дарин Димитров и председателя на Общинския съвет инж. Хатидже Алиева.

 

***

Харманли.

В 13.30 часа Районният съд в Харманли ще гледа делото срещу 21 афганистанци, обвинени за бунта в бежанския лагер през 2016 година.

 

***

Хасково.

От 16.30 часа в залата на Младежки център Камерен оркестър Хасково ще проведе пресконференция.

 

***

Шумен.

От 9.00 в зала 304 на общината ще се състои заседание на Постоянната комисия „Младежки дейности и спорт”.

 

***

Шумен.

От 10.00 в зала 304 на общината ще се състои заседание на Постоянната комисия „Икономическа политика, общинска собственост и контрол по сделките с общинско имущество”.

 

***

Шумен.

От 10.00 часа в зала 203 на общината ще се проведе брифинг.

 

***

Шумен.

От 10.30 часа в зала 315 на общината ще се състои заседание на Постоянната комисия „Здравеопазване и социална политика“.

 

***

Шумен.

От 14.00 ч. в зала 203 на общината ще се състои заседание на Постоянната комисия „Европейски проекти, международно сътрудничество и взаимодействие с НПО”.

 

***

Шумен.

От 14.30 часа в Пресклуба на БТА в Шумен ще се състои пресконференция на Румен Петков и на областното ръководство на ПП АБВ – Шумен.

 

***

Шумен.

От 14.30 часа в зала 203 на общината ще се състои заседание на Постоянната комисия „Правна и опазване на обществения ред“.

 

***

Шумен.

От 16.00 часа в зала „Проф. Венета Вичева“ на общината ще се състои откриване на Шестата Национална конференция „Пътуване към България“.

 

***

Ямбол.

От 9.00 часа на Градския стадион ще се проведе Първият турнир за Купата на Асоциацията на българските футболисти от Ямбол.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.