• 06 Юли 2024 |
  •  USD / BGN 1.8069
  •  GBP / BGN 2.3115
  •  CHF / BGN 2.0101
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 32°C

Предстоящи събития днес

Предстоящи събития днес

/КРОСС/ ***
София.
Държавният глава Румен Радев ще участва в церемонията по полагането на венци и цветя пред паметника на Незнайния войн в столицата по повод 72 години от края на Втората световна война. След това пред сградата на Президентската институция на тържествена церемония ще бъде издигнато знамето на ЕС. Церемонията ще се състои в присъствието на президента глава Румен Радев, председателят на Народното събрание Димитър Главчев, парламентаристи и представители на изпълнителната власт.

***
София.
От 11.00 часа в Дома на Европа министърът за българското председателство на ЕС 2018 Лиляна Павлова ще участва в официалните събития по повод Деня на Европа. След откриването е предвидена и среща разговор с ученици. В края на тържествата министър Павлова ще връчи наградите на отличените участници в конкурса за есе на тема "10 години България в Европейския съюз".

***
София.
От 14.00 часа в зала Тържествена на Централния военен клуб в София министърът на туризма Николина Ангелкова ще проведе първа работна среща с представителите на туристическия бизнес.

***
София.
От 09.00 часа пред Паметника на Незнайния войн ще бъдат положени венци и цветя по повод 9 май - Деня на Победата над хитлерофашизма. От 09.15 часа - построяване на участниците в „Безсмъртния полк" на България. От 09.30 часа от пл. „Александър Невски" до Паметника на Съветската армия ще тръгне шествие на „Безсмъртния полк". От 10.00 часа ще бъдат положени венци и цветя пред Паметника на Съветската армия и ще започне празничен концерт.

***
София.
От 09.00 часа в хотел „Силвър", бул Симеоновско шосе No. 6, 1700 София, водещи испански специалисти в областта на донорските ситуации ще обучават българските и латвийските си колеги, в рамките на проекта „Seeding life" .

***
София.
От 09.00 часа 8-ми състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Николай Ненчев (чл. 282, ал. 3 НК).

***
София.
От 09.30 часа ще започне седмичното заседание на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 09.30 часа в Конферентната зала в Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски" ще се проведе научна студентска конференция на тема: „Je suis Европа". Специален гост на конференцията ще бъде Росен Плевнелиев - президент на Република България ( 201 2 - 2017 г.).

***
София.
От 09.30 часа 3-ти състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Георги К., Петър П. и др. за инцидента с падналата сграда на ул. „Алабин" при който загинаха две момичета (чл. 123 НК).

***
София.
От 9.30 часа 16 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Валери П., Цветан Т., Стефан М., Георги А., Гергана Л., обвинени в организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 5 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Хованес М., Пламен Т., Мариян М., Пламен М., Димитър М., Андон Сп., Димитър К., Милен Вл., Олег К., Лиляна Р., Стефан Г., Павлина Г., Димитър А., Иван И., Божидар Ст., Тошко Т., Красимир П., Йордан П., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група с цел избягване плащане на данъчни задължения в големи размери.

***
София.
От 10.00 часа 15 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Димитринка Ф., Борис Б., Йордан Ч,. Светлин Ст., Недялко Н., обвинени в организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 3 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Абдула И., Мустафа Н. и Исмаил М., обвинени в организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа във връзка с държавния празник на Руската Федерация - Деня на Победата - Извънредният и пълномощен посланик на Руската Федерация в Република България, Военният, военновъздушен и военноморски аташе на Руската Федерация в Република България, служителите на Посолството и на апарата на Военния аташе ще положат венци и цветя пред паметника на Съветската Армия в Княжеската градина.

***
София.
От 10.00 часа в Информационния център на Министерство на отбраната в София на ул. „Г. Раковски" 106 ще се проведе публична дискусия на тема „Визии за демократично обновление на европейския проект". Организатори са Европейското движение и Съюзът на европейските федералисти съвместно с Министерството на отбраната. Патрон на мероприятието е президентът Румен Радев.

***
София.
От 10.30 часа председателят на БСП - Лозенец и народен представител от „БСП за България" Румен Георгиев ще вземе участие в поклонението и полагането на цветята пред Паметника-костнеца на съветските войни в столичния квартал „Лозенец".

***
София.
От 10.30 часа в Камерна зала „България" по инициатива на кмета на район „Студентски" Димитър Дилчев, на 9-ти май децата от детските градини на район „Студентски" ще присъстват на репетиция на най-елитния български квартет „София квартет".

***
София.
От 10.45 часа във връзка с държавния празник на Руската Федерация - Деня на Победата - Извънредният и пълномощен посланик на Руската Федерация в Република България, Военният, военновъздушен и военноморски аташе на Руската Федерация в Република България, служителите на Посолството и на апарата на Военния аташе ще положат венци и цветя пред паметника-костница на съветските воини в квартал „Лозенец".

***
София.
От 11.00 часа в зала „Средец" на София Хотел Балкан официално ще бъде открита 12-та Национална библиотечна седмица под надслов „Библиотеките в подкрепа на устойчивото развитие".

***
София.
От 11.00 часа 6 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото Армен Ар., Еминидис В., Варнтан П., Лазаридис Сп., обвинени в организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа пътниците на Терминал 2 от „Симфониета „София" ще посреща и изпраща пътниците със специална концертна програма по повод Деня на Европа. От 12.00 часа пред метростанция „Сердика 2" джаз формация „София" също ще се присъедини към Деня на Европа с музикална програма от популярни произведения.

***
София.
От 11.00 часа в Ellinor's house (на ъгъла на ул. "Цар Асен" и ул. "Узунджовска") ще се проведе пресконференция по повод седмото издание на Националния конкурс "Най-зелените компании в България".

***
София.
От 11.00 часа в Регионалния исторически музей в София БНР - Радио София ще представи аудио-изложбата "Звук като картина".

***
София.
От 11.30 часа лидерът на БСП - София Калоян Паргов ще се присъства на поклонението и поднасянето на цветя пред Паметника на българските войни, загинали през 1944-1945 г., намиращ се на централния вход на парка "Заимов". Събитието е по инициатива на Общобългарския комитет „Васил Левски".

***
София.
От 12.00 часа в Пресклуба на БТА Сдружение "За децата ни" организира пресконференция на тема „Не на насилието над деца в детските ясли, градините и училищата".

***
София.
От 12.00 часа Музикалните състави към Общински културен институт „Надежда" - „Симфониета „София" и Джаз формация „София" ще изнесат концерт на метростанция „Сердика 2".

***
София.
От 13.00 часа 00 във фоайето на Централната сграда на БАН ще бъде открита документална изложба „Херосът остава в Тракия..." - по заглавието на една от първите публикации на директора - основател на Института проф. Александър Фол. Изложбата поставя началото на поредица от събития, посветени на 45-годишнината от основаването на Института по тракология. След откриването на изложбата ще бъде представено най-новото издание на Центъра по тракология „Проф. Ал. Фол" - „Thracia" 22/2017.

***
София.
От 13.00 часа 12 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Роза П., Валери М., Ивайло Г., Кирил Ст., Атрина Т., Калоян М., Метин А., обвинени в организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 1 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Георги Г., Калоян Т., Мартин Н., Димитър Н., Васил В., Иван Цв., Йордан К., Марио А., Евгени М., Борислав Н., Милчо П., Мария В., обвинение в организиране и ръководене на организирана престъпна група, създадена с цел убийства.

***
София.
От 13.00 часа в Борисовата градина, до Лятната сцена, председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов и двамата членове Константин Арабаджиев и Константин Райков ще вземат участие в официалното откриване на организирано по повод Деня на Европа приключенско състезание за ученици.

***
София.
От 18.00 часа в Централното фоайе на Царския дворец - Националния етнографски музей ще бъде открита изложбата „Cosplay - от игла до конец".

***
София.
От 18.00 часа в централното фоайе на Университетa по архитектура, строителство и геодезия ще бъде открита най-мащабната ретроспектива на субкултурите в Германия през 80-те, която пристига в България.

***
София.
От 18.30 часа в Парк-хотел Москва ще бъде представен биографичният роман „Моторист", посветен на световния шампион по мотокрос Димитър Рангелов. Специален гост на събитието ще бъде министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

***
София.
От 19.00 часа в Музикален център „Борис Христов" ще бъде експонирана а изложба на студентите от 3-ти и 4-ти курс, БП „Мода" в Нов български университет. Събитието е част от „Майските дни на дизайна".

***
София.
От 19.30 часа в зала „България" оперната прима Александрина Пендачанска и над 220 музиканти от съставите на Симфоничния оркестър на БНР, Софийската филхармония, Националния филхармоничен хор "Светослав Обретенов", Смесения хор на БНР и Детския радиохор ще изпълнят произведението „Военен реквием" от Бенджамин под диригентството на Росен Гергов.

***
София.
От 21.30 часа върху фасадата на Националната художествена галерия на площад „Княз Александър I" ще бъде показано 3D мапинг шоу по случай Деня на Европа и 10 години от членството на България в Европейския съюз.

***
Благоевград.
От 10.00 часа във фоайето на Учебен корпус 1 на ЮЗУ „Неофит Рилски" ще се проведе кариерен форум „Ден на кариерата - 2017".

***
Благоевград.
От 11.00 часа на площад „Георги Измирлиев" с ритуал по полагане на венци и цветя, благоевградската общественост ще отбележи 72 години от победата над фашизма.

***
Варна.
От 11.00 часа на Паметник-портал на Осми Приморски полк ще се състои поклонение, полагане на венци с военен ритуал по случай 72-годишнината от победата над хитлерофашизма.

***
Варна.
От 11.45 часа от Паметник-портал на Осми Приморски полк ще се състои шествие до Община Варна, където в 12.00 часа ще се проведе тържествено издигане на флага на Европейския съюз по случай Деня на Европа.

***
Варна.
От 14.00 часа на Алея на Възраждането в Морската градина на Варна ще се състои дискусионен форум „Аз съм в Европа" с участието на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП, Емил Радев, клуб „Европейски мост" към ОДК Варна, клуб „Приятели на Европа" към СУ „Яворов", клуб „Млад журналист" към ОУ „Васил Левски", студенти и ученици от Варна. Тема: „10 години членство на България в ЕС".

***
Варна.
От 15.00 ще се състои открито дискусионно студио на „Алеята на Възраждането" с участието на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП, Емил Радев, младежи и журналисти на тема „Аз съм в Европа".

***
Варна.
От 15.30 часа е началото на флашмоб „Красива Европа", по време на който със сапунена пяна ще бъдат почистени постаментите на 14-те паметника на „Алеята на Възраждането". Събитието се организира по инициатива и с участието на евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП, Емил Радев.

***
Велико Търново.
От 10.10 часа от Студентски стол №2 до сградата на Община Велико Търново ще се проведе Парад на знамената на страните-членки на Европейския съюз.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в регионалния пресклуб на БТА във Велико Търново ще се проведе пресконференция за предстоящото шесто издание на Национален събор на овцевъдите в България (12-14 май 2017 г.). -

***
Велико Търново.
От 10.30 часа пред сградата на Община Велико Търново ще се състои празничен ритуал за издигане на знамената на Република България, Европейския съюз и Велико Търново.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в парк „Марно поле" ще се проведе Европейски детски празник.

***
Велико Търново.
От 12.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на депутатите от "БСП за България", избрани от Великотърновския избирателен район. Ще бъде коментиран съставът на новото правителство и актуални политически теми.

***
Велико Търново.
От 14.00 часа в Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон" ще се проведе интердисциплинарен открит урок „Идеята за обединена Европа от Имануел Кант до днес".

***
Враца/с. Борован.
От 10.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ народният представител Красен Кръстев ще проведе изнесен приемен ден.

***
Горна Оряховица.
От 12.30 часа в Исторически музей - Горна Оряховица ще гостува изложбата на Научен архив - БАН - „Българският принос към културно-историческото многообразие на обединена Европа".

***
Добрич.
От 09.30 часа от Храм „Свети Георги" до Паметник на загиналите добруджанци в заключителния етап на Втората световна война ще се проведе шествие на „Безсмъртният полк", организирано от руски клуб „Березка".

***
Добрич.
От 10.00 часа на Паметника на загиналите добруджанци в заключителния етап на Втората световна война ще се състои общоградско поклонение и полагане на венци и цветя.

***
Добрич.
От 11.00 часа на Паметника на Съветската армия ще бъдат положени венци и цвета по повод 9 май - Денят на победата.

***
Добрич.
От 13.30 часа в Регионална библиотека „Дора Габе" ще се проведе библиотерапия с потребители на Дневен център за възрастни хора с увреждания при Център за психично здраве „Д-р Петър Станчев".

***
Добрич.
От 19.00 часа в Огледална зала „Нели Божкова" ще се състоят концерти в рамките на Седмица на камерната музика с международно участие „Константин Илиев" - Добрич 2017.

***
Долни чифлик.
От 16.00 часа в ритуалната зала на НЧ „Изгрев - 1919", гр. Долни чифлик ще бъде открита изложба на произведения на местни художници „Камчийски багри 2017". Ще бъдат представени 68 картини, 11 дърворезби и 84 икони от 16 творци. Изложбата е част от Майските дни на културата.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа на площад „Велбъжд" ще бъде отбелязан Деня на победата.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа пред читалище „Братство" ще бъде отбелязан Денят на Европа.

***
Кюстендил.
От 17.30 часа пред Общински драматичен театър ще се състои детски празник „Да докоснеш дъгата".

***
Кюстендил.
От 17.30 часа в залата на Областна администрация ще се проведе отчет на дейността на областния управител на Кюстендил.

***
Пловдив.
От 9.00 часа в в храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец" в кв. „Хр. Смирненски" в Пловдив Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай ще оглави архиерейска света Литургия.

***
Пловдив.
От 11.00 часа ще се проведе пресконференция в заседателната зала на община Пловдив по повод пролетното издание на Панаира на занаятите и напредъка по изграждането на първата в града уличка на занаятите.

***
Пловдив..
От 14.00 часа, в Дома на културата „Борис Христов" ще бъде открита фотоизложба, посветена на 9 май - Празника на Победата във Великата отечествена война. Организатор на събитието е Посолството на Република Казахстан в Република България.

***
Пловдив.
От 16.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ в район „Тракия" в блок 91 общинският съветник от ПП ГЕРБ в Общински съвет - Пловдив, Иван Вичков ще приема граждани.

***
Пловдив.
От 17.30 часа в Конферентната зала на хотел „Лайпциг" в Пловдив народните представители от „БСП за БЪЛГАРИЯ" проф. Иво Христов и Тома Томов ще бъдат гост-лектори на дискусионен форум „Националната идентичност в условия на глобализъм и мултикултурализъм".

***
Свищов.
От 10.30 часа в Детски отдел на Градска библиотека ще се проведе Беседа за книгата с учениците от 3 „г" клас на СУ „Николай Катранов".

***
Свищов.
В северно фоайе на Градска библиотека ще бъде открита изложбата „Цялото познание в една книга" - с любезното съдействие на Националния научно-информационен център „Българска енциклопедия" при Българска академия на науките.

***
Свищов.
В Градска библиотека ще се проведат Библиотечни екскурзии с ученици из отделите на библиотеката, запознаване с фонда и услугите, които предлага.

***
Свищов.
От 15.00 часа на камерната сцена в ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856" ще бъде представена „Малката кутия за приказки и още нещо" - Литературен проект, който обхваща любителите на късия разказ. Текстовете ще бъдат прочетени от актьорите на Свищовския театър.

***
Силистра.
От 18.00 часа на площад „Свобода" ще започне детски хепънинг, част от концерта за Деня на Европа.

***
Сливен.
От 18.00 часа в зала „Сирак Скитник" ще бъде открита регионалната изложба - конкурс Алианц България за живопис, графика и скулптура.

***
Смолян.
От 09.00 часа в Родопски драматичен театър „Николай Хайтов" ще се проведе Фестивал на езиците, организиран от ГПЧЕ „Иван Вазов" - Смолян.

***
Смолян.
От 11.00 часа пред Паметника на загиналите във войните в кв. „Райково" ще бъдат поднесени венци и цветя по повод Деня на Европа и 72 години от победата над хитлерофашизма.

***
Смолян.
От 17.00 часа в Читалище „Балкански просветител" в кв. „Райково" ще се проведе концерт на Общинския духов оркестър. От 17.30 часа ще започне концерт за Деня на победата.

***
Стара Загора.
От 09.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ на бул. „Митрополит Методий Кусев" № 5 народният представител Радостин Танев ще проведе приемна за граждани. От 10.00 часа започва срещата с депутата Емил Христов.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в парк „Пети октомври" ще се състои празник, посветен на Деня на Европа
С участието на Агенция за регионално и икономическо развитие (АРИР), Областен информационен център (ОИЦ), Младежки общински съвет, творчески формации при ЦPЛР, читалища и детски градини.

***
Стара Загора.
От 12.30 часа в Детски отдел на библиотека „Родина" на ул. „Българско опълчение" 69 се организзира Творческо ателие за изработване на мини-книжки.

***
Стара Загора.
От 12.30 часа на Паметната плоча на СВВБ пред Военен клуб, ул. „Августа Траяна №23 и от 12.45 часа на Паметник на Съветския войн, парк „Митр. Методий Кусев", ще се състои ритуал за поднасяне на венци и цветя, посветен на Деня на победата и 72 години от края на Втората световна война.

***
Стара Загора.
От 20.00 часа на площада пред община Стара Загора ще започне тържественото откриване на Националната универсиада 2017.

***
Тетевен.
От 14.00 часа в залата на Община Тетевен Областен информационен център - Ловеч и Община Тетевен ще проведат Ден на отворени врати на тема „Европа е нашият общ дом".

***
Търговище.
От 16.00 часа пред Художествена галерия „Н.Маринов" ще започне изложба-дегустация на хлебни произведения и мед „С дъх на хляб и мед".

***
Шумен.
От 11.30 часа на Паметник на загиналите във войните шуменци на пл. „Кристал" ще се състои честване на Деня на Европа. - Ивелина

***
Ямбол.
От 11.00 часа в Община Тунджа (пл. Освобождение № 1) омбудсманът Мая Манолова ще проведе изнесена приемна за гражданите от Ямбол и региона.

***
Ямбол.
От 12.30 часа в Профилирана гимназия за изучаване на чужди езици „Васил Карагьозов" омбудсманът Мая Манолова ще присъства на избора на училищен омбудсман и зам.-омбудсман.

***
Ямбол.
От 18.30 часа в дворното пространство на Музея на бойната слава ще бъде открита уникална експозиция, в която под формата на 3D възстановка ще бъдат представени сцени от бойни действия в отбрана и настъпление на подразделения от 29-ти пехотен Ямболски полк от заключителния етап на Втората световна война.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.