• 09 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7625
  •  GBP / BGN 2.3196
  •  CHF / BGN 2.0829
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Предстоящи събития на 26 февруари

Предстоящи събития на 26 февруари

/КРОСС/ София.
От 9.30 часа в сградата на Българската търговско-промишлена палата президентът Румен Радев и президентът на Република Кипър Никос Анастасиадис ще открият Българо-кипърски бизнес форум, в рамките на който ще бъдат подписани три двустранни споразумения за сътрудничество между търговско-промишлените палати на двете държави.
От 12.00 часа българският и кипърският президент и техните съпруги ще открият изложба, посветена на 60-годишнината от установяването на дипломатическите отношения между България и Кипър. Откриването ще се състои във фоайето на „Платинум бизнес център" (ул. „Бачо Киро" 30).

***
София.
От 9.00 часа ще се проведе редовно заседание на Народното събрание.

***
София.
От 11.00 часа в Националния военноисторически музей вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие изложбата „Швейцарска следа в българската история".

***
София.
От 11.15 часа в сградата на Народното събрание председателят на парламента Цвета Караянчева ще разговаря с президента на Кипър Никос Анастасиадис.

***
София.
От 14.00 часа в „Гранд Хотел София" проф. Олег Асенов, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура", ще участва в среща-дискусия на тема „Предизвикателствата при въвеждането и експлоатацията на тол системата в България".

***
София.
От 10.30 часа в зала „Средец" на София хотел Балкан ще се проведе конференция на тема „Инициативата ‚Три морета‘: свързаност, конкурентноспособност и сигурност".

***
София.
От 10.30 часа в Заседателна зала 1 на Областна администрация - Видин ще се проведе работна среща за напредъка по проект „Модернизация на път I - 1 (E-79) Видин - Ботевград".

***
София.
От 11.00 часа в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски" нобеловият лауреат по физика за 2018 г. проф. Жерар Муру ще бъде удостоен с почетното звание „доктор хонорис кауза" на Софийския университет.

***
София.
От 11.00 часа в Националния военноисторически музей на ул. „Черковна" 92 ще бъде открита изложбата „Швейцарска следа в българската история".

***
София.
От 11.00 часа в Аулата на УСБАЛ по онкология студенти и преподаватели от Нов български университет ще изнесат театрално представление за пациентите и служителите на Университетската специализирана болница.

***
София.
От 11.00 часа в кампус 2 на БАН учените от Българската академия на науките излизат на протест срещу застрояването на зелени площи в жк. „Младост".

***
София.
От 11.30 часа в зала „София Гранд" на хотел „Маринела" ще се проведе вторият ден на 33-ото Общо събрание на Националното сдружение на общините в Република България.

***
София.
От 12.00 часа в Информационния център „София - евростолица на спорта" (срещу Румънското посолство) ще се проведе пресконференция по повод баскетболните евроквалификации при мъжете и предстоящият през уикенда IV международен турнир за Купа „Ваня Войнова".

***
София.
От 13.00 часа 30-и състав на Софийски градски съд ще гледа делото срещу Мирослав Боршош и Валентин Кръстев, обвинени за длъжностно присвояване в особено големи размери, при което е ощетен НДК.

***
София.
От 13.30 часа в Дома на Европа на ул. „Г. С. Раковски" 124 ще се проведе пресконференция на членовете на ЕП от Комисията по петиции Дулорс Монсерат (ЕНП, Испания), председател, Лорант Винце (ЕНП, Румъния), Кристиан Терхеш (С&Д, Румъния) и Татяна Жданока (Зелени/ЕСА, Латвия) по повод официалното им посещение в България.

***
София.
От 13.30 часа в зала „Мусала" в Интер Експо Център ще се проведе дискусия на тема „Инвестиционният процес в България - „Мисията невъзможна". Необходими законодателни промени".

***
София.
От 13.30 часа 17-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Блага Белухова и Иво Дичев, обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа в зала „София" на „Гранд Хотел София" ще се проведе дискусия на тема „Предизвикателствата при въвеждането и експлоатацията на тол системата в България".

***
София.
От 14.00 часа 5-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Борислав Борисов и Даниел Александров, обвинени в изнудване.

***
София.
От 15.30 часа 17-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Николай Пиронков и Виктор Иларионов, обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 18.30 часа в зала 19 на галерия „Квадрат 500" ще бъде открита изложбата „Прозорец към детството" с проекти за графити на Nasimo, Sve, Esteo, Arsek & Erase.

***
София.
От 18.30 часа в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий" ще се проведе официалната церемония „Дарител на годината" 2019.

***
София.
От 19.00 часа в кино „Одеон" ще бъде представено новото издание на „Барутен буквар" на Йордан Радичков.

***
София.
От 19.00 часа в кино „Люмиер Лидл" ще се състои прожекция на филма „Болка и величие" на режисьора и сценарист - Педро Алмодовар.

***
Благоевград.
От 18.00 часа в залата на хотел „Монте Кристо" народният представител от ГЕРБ и бивш конституционен съдия Георги Марков, на която ще представи книгата си „Феноменът Виктор Орбан".

***
Бургас.
От 11.00 часа в сградата на Областна администрация - Бургас ще се проведе официалното награждаване на победителите от конкурса „Магията на кукерската маска - Да прогоним злото да бъдем по добри 2020г.".

***
Бургас.
От 14.00 часа в сградата на Държавна Опера - Бургас на ул. „Климент Охридски" 2 ще бъде представена операта за деца от Александър Йосифов „Макс и Мориц".

***
Бургас.
От 18.00 часа в Дом на писателя на ул. „Вола" 1 Слави Томов ще представи поезия от Рьоне Шар

***
Бургас.
От 18.00 часа в Експозиционен център „Флора" ще се състои прожекция на филма „Имало една война".

***
Велико Търново.
В 17.30 часа в Регионална библиотека „Петко Р. Славейков" ще бъде представена книгата на Румен Василев „Невидимата искра на Възраждането".

***
Видин.
От 10.30 часа в Радио „Варна" Областната организация на Българския Червен кръст ще проведе Годишното си отчетно събрание. Гости на форума са Председателят на Български Червен кръст акад. Христо Григоров и проф. д-р Красимир Гигов - Генерален директор на БЧК.

***
Видин.
От 10.00 часа в хотел „Нептун" ще се проведе пресконференция по проект "Спомнете си войната, за да оцените свободата си".

***
Враца.
От 17.00 часа в малка зала на ХГ „Иван Фунев" ще се състои събитие от програмата на XXXI Зимни четения „Пафти от фонд „Етнография" - магия и символика".

***
Враца.
От 18.30 часа в читалнята на Регионална библиотека "Христо Ботев" ще се състои събитие, посветено на Наредба Н-18. Гости ще бъдат Виктор Павлов и Мартин Радевски.

***
Враца.
От 19.00 часа в камерната зала на Драматично-кукления театър ще бъде представена постановката „Човекът с петте котки" от Йон Сапдару.

***
Добрич.
От 12.10 часа в Художествената галерия ще се проведе Ателие „Портрет".

***
Добрич.
От 13.30 часа в Етнографската къща ще се проведе Бабомартенска работилничка в Етнографска къща.

***
Добрич.
От 13.30 часа в зала 2 на Младежки център - Добрич ще се състои Мартенска работилница.

***
Добрич.
От 18.00 часа във фоайето на Младежки център - Добрич ще се проведе Музикален салон с млади музиканти от Клуб „Пиано" при Младежки център - Добрич и СУ „Св. Климент Охридски".

***
Добрич.
От 19.00 часа в Драматичен театър „Йордан Йовков" ще бъде представена постановката „Две обиколки на парка".

***
Ловеч.
От 13.00 часа в Общината ще се състои пресконференция с представителите на културните институции в града.

***
Пловдив.
От 9.30 часа в зала 2 на Окръжния съд ще се гледа делото срещу мъж, обвинен за причиняване на катастрофа, при която е загинал пешеходец.

***
Пловдив.
В 10.00 часа в клуба на ВМРО на бул. „Марица" 51 ръководството на организацията в града ще даде пресконференция по актуални теми.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в зала 2 на Окръжния съд ще се гледа делото срещу жена, обвинена за умишлено убийство.

***
Пловдив.
От 14.00 часа в Голяма заседателна зала на Дом на културата „Борис Христов" ще се проведе кръгла маса на тема „Програма за внедряване на обществени автоматични външни дефибрилатори в гр. Пловдив".

***
Пловдив.
В 17.00 часа в двора на Етнографския музей ще се състои официално откриване на експонираните структури от хамама в двора на къща Куюмджиоглу.

***
Пловдив.
В 17.30 часа в Етнографския музей ще се състои откриване на изложба „Кукери - феерия от багри, магия и мистерия".

***
Пловдив.
От 19.00 часа в Държавната Опера - Пловдив ще се състои концерт с италианската музика от началото на 20-ти век с диригент Андреа Вителло.

***
Смолян.
От 17.00 часа в Регионален исторически музей „Стою Шишков" - Смолян ще бъде открита изложбата „Шипченската епопея през погледа на участника в Българското опълчение Стефан Кисов" на Национален парк-музей „Шипка - Бузлуджа".

***
Смолян.
От 17.30 часа в Сесийна зала на Община Смолян ще се състои безплатна прожекция на филма „Светецът светкавица", посветен на свети Ефрем Нови Чудотворец.

***
Стара Загора.
От 10.30 часа в Шесто ОУ „Св. Никола" ще се проведе събитие, посветено на 100 години от рождението на Леда Милева. Предвидено е и провеждане на Ателие за изработване на мартенички „Хей, ръчички, хей, ги две, мартенички правят те".

***
Стара Загора.
От 11.00 часа във Военен клуб - Стара Загора ще бъде открита изложбата „Фотодесант" на фотографа Вилхелм Йоцов.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Къща музей „Гео Милев" ще се състои музикално-поетичен спектакъл на ученици от НУМСИ „Христина Морфова" под надслов „Животът върви напред и децата са част от него".

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески" ще се състои представяне на книгата „Българска азбука Глаголица" на Таньо Танев и Ангел Манев.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Оперния театър ще се състои Балетна гала - колекция балетни шедьоври.

***
Стара Загора.
От 19.30 часа в Кукления театър ще се състои показ на Международен уъркшоп „Американският мюзикъл".

***
Хасково.
От 11.30 часа пред сградата на Общината ще се проведе Ден на розовата фланелка.

***
Хасково.
От 13.00 часа в зала „Марица" на Областна администрация - Хасково ще се проведе заседание на „Съвет за медицинско осигуряване при бедствие , аварии и катастрофи" към РЗИ - Хасково.

***
Шумен.
От 9.30 часа в сградата на ОДМВР ще се проведе брифинг по повод инициатива по пътна безопасност, която започва в област Шумен.

***
Ямбол.
От 10.00 часа във фоайето на Община Ямбол ще бъде монтирана арт инсталация.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.