• 01 Юли 2024 |
  •  USD / BGN 1.8270
  •  GBP / BGN 2.3108
  •  CHF / BGN 2.0301
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Предстоящи събития в страната за 31 май 2018 година

Предстоящи събития в страната за 31 май 2018 година

/КРОСС/ ***
София.
От 10.00 часа в резиденция „Бояна" председателят на парламента Цвета Караянчева ще приветства участниците в Европейския ден на конкуренцията, организиран от КЗК.

***
София.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
София.
От 08.30 часа пред Министерството на отбраната е организиран протест на ПП „Възраждане" с основно искане за оставка на правителството по повод водените преговори с Р Турция за сключването на двустранно споразумение за провеждането на презгранични операции по т.нар. програма Air Policing.

***
София.
От 09.30 часа 21 състав на СГС ще се гледа делото срещу Герман Костин (чл. 116 НК).

***
София.
От 09.30 часа ще се състои заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 09.30 часа в Дома на Европа ще се проведе Петата международна конференция на катедра „Европеистика" и „Жан Моне Център за високипостижения" на СУ „Св. Климент Охридски". Конференцията „Съединението прави силата" е посветена на българското ротационно председателство на Съвета на Европейския съюз.

***
София.
От 10.00 часа ще започне заседанието на Столичния общински съвет.

***
София.
От 10.30 часа в Министерството на здравеопазването (залата на ет. 4) ще се проведе пресконференция по повод Световния ден безтютюнопушене. Участие в пресконференцията ще вземат зам.-министърът на здравеопазването Светлана Йорданова, ръководителят на офиса на СЗО в България д-р Михаил Околийски, председателят на Коалиция за живот без тютюнев дим д-р Гергана Гешанова и председателят на Дружеството на кардиолозите проф. Арман Постаджиян.

***
София.
От 10.30 часа в „София Хотел Балкан", зала Средец, заместник-министърът на икономиката Александър Манолев и изпълнителният директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия Габриела Козарева ще представят новите условия за кандидатстване по Националния иновационен фонд (НИФ).

***
София.
От 10.30 часа в двореца „Врана" ще се състои годишната Генерална асамблея на Европейската лига за икономическо сътрудничество. Участие в събитието ще вземат президентът на Лигата - Барон Бернард Сноа, представители на Европейската комисия, Европейска банка за възстановяване и развитие, посланици, анализатори и др.

***
София.
От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП) за откриването на международно изложение за тежкотоварни автомобили TRUCK EXPO 2018.

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА, Инициативен комитет за петиция и подписка на граждани във връзка с предложения за промяна на Кодекса за социално осигуряване (КСО) ще дадат пресконференция, на която ще представят предложения за преизчисляване на пенсиите и за отмяна на ограничението на максималния размер на пенсията за всички български граждани, придобили право на пенсия, независимо от годината на придобиване.

***
София.
В 12.00 часа в заседателната зала на МВР ще се състои редовен месечен брифинг.

***
София.
От 18.00 ч. в Лъчетерапевтичния комплекс на Университетската специализирана болница за активно лечение на онкологични заболявания (УСБАЛО) ще бъде открита кампания под надслов „Продължаваме".

***
София.
От 18.30 часа в хотел „Best Western Premier" в зала „Хийтроу" (бул. „Брюксел" 11) „Двунационалната Търговска Камара България - Израел" организира семинар на тема: "Правно и данъчно прилагане като фактор за подобряване на българската икономика в подкрепа на развитието на бизнеса".

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа в централата на ПП ГЕРБ на ул. „Георги Бенковски" №1 общинският съветник Бонка Банкова ще има приемен ден.

***
Варна.
От 14.30 до 16.30 часа във фоайето на Регионалната здравна инспекция ще се проведе кампания за измерване на въглеродния оксид в издишания въздух по повод Световния ден без тютюн.

***
Велико Търново.
От 9.00 часа в голяма зала на Община Велико Търново ще се проведе Сесия на Великотърновски общински съвет.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в зала 500 на Областна администрация - Велико Търново ще се проведе работна среща по прилагане на новоприетия Закон запротиводействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество и последните му промени.

***
Враца.
В 14.00 часа в сградата на ОДМВР-Враца ще се състои брифинг за медиите.

***
Кюстендил.
От 14.00 часа залата на Община Кюстендил ще се състои редовно месечно заседание на Общински съвет.

***
Пазарджик.
От 11.00 часа в кметската зала на Община Пазарджик (бул. „България" 2) главният изпълнителен директор на „Български пощи" ЕАД Деян Дънешки ще пусне в употреба издание на тема „100 години футбол в Пазарджик (ФК „Хебър")" - илюстрована пощенска карта с оригинален знак за цена на пощенската услуга и специален пощенски печат.

***
Пловдив.
В 09.30 часа в зала 10 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу собствениците на фирма „Одрин 8" за опит за събаряне на тютюнев склад - паметник на културата.

***
Смолян.
От 10.00 часа пред входа на поликлиниката в Смолян, а от 13.30 часа пред кардиологичните кабинети на ет. 3, в инициатива на РЗИ - Смолян, пушачите ще могат да измерят безплатно съдържанието на въглероден оксид в издишания въздух, по повод 31 май - Световен ден без тютюн.

***
Стара Загора.
В 11.00 часа в почивната станция на „Мини Марица изток" ЕАД в Старозагорските минерални бани ще бъде открита 28-та международна научна конференция, организирана от Съюза на учените в Стара Загора, Тракийския университет и община Стара Загора с партньорството на ММИ. Научният форум се провежда под надслова „Българското европредседателство - иновации и просперитет".

***
Хасково/с. Минерални бани.
От 10.00 часа в с. Минерални бани ще бъде открит ХVІІІ Международен детски фестивал „Децата на Балканите - с духовност в Европа!".

*** Шумен.
От 9.00 часа в зала 363 на общината ще се проведе заседание на Общински съвет- Шумен.

***
Шумен.
От 14.30 часа областният управител, зам.-областният управител, представители на община Шумен, Областно пътно управление и Пътна полиция ще бъдат на място да проверят изпълнението на решенията по обезопасяване на кръстовището при село Дибич по пътя Шумен - Карнобат.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.