• 03 Юли 2024 |
  •  USD / BGN 1.8229
  •  GBP / BGN 2.3076
  •  CHF / BGN 2.0169
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Предстоящи събития на 21 април

Предстоящи събития на 21 април

/КРОСС/ ***

София.
От 09.30 часа на входа на Борисовата градина откъм Орлов мост (до чадърите) инспектор Петър Иванов, служител в Дирекция „Жандармерия", вторият пострадал при инцидента по време на мача „Левски" - „ЦСКА-София" на 18 април т.г., ще се срещне с представители на медиите.

***
София.
От 11.00 до 14.00 часа на Женския пазар, в градинката на ъгъла на ул. „Лозенград" и ул. „Стефан Стамболов", „Пазари Възраждане" ЕАД и ОП „Екоравновесие" организират информационен ден, който има за цел за запознае гражданите с ползата от регистрацията и кастрацията, както и отговорността към домашните любимци и към бездомните кучета и котки. Инициативата е част от кампанията „Подари си приятел на Женския пазар".

***
София/Пловдив/Бургас/Варна.
В 11.00 часа едновременно в 4-те най-големи града у нас - София, Пловдив, Варна и Бургас ще се състои велопоход „Заедно" в подкрепа на хората с хемофилия. Начални точки: Бургас - площад „Тракия"; Пловдив - от площад „Съединение"; София - пилоните на НДК; Варна - вход на Морската градина.

***
София.
От 11.00 часа в „Рейнбоу плаза" ще се проведе заключителният концерт на третото издание на конкурсите „БУКЕТ - 2017/2018", които се
провеждат под патронажа на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган.
***
София.
От 13.00 часа в Спортeн комплекс - Технически университет в рамките на два дни ще се проведе VI Национален Пациентски Спортен Фестивал „Играй с мен" за хора с увреждания от различни възрасти, отдадени на спорта.

***
София.
От 16.00 до 22.00 часа Астрономическата обсерватория на Софийския университет „Св. Климент Охридски" (в Борисовата градина) ще бъде отворена със вход свободен и с разнообразна програма от кратки лекции на достъпен език и възможност за наблюдения на Слънцето и Луната при ясно небе.

***
София.
От 19.00 часа Кино „Люмиер Лидл" ще бъдат връчени наградите на Третото издание на филмовия фестивал „Мaster of Art".

***
София.
От 20.00 часа в Детския център на Столична библиотека за втора поредна година ще се състои „Объркани приказки със Смехоранчета". От библиотека канят малки и пораснали читатели, както и техните родители да вземат участие във вълшебната нощ, в която книгите оживяват.

***
София.
От 20.00 часа в зала 1 на НДК ще се състои концертът на иконата на френската музика с български корени Силви Вартан.

***
София.
От 20.00 часа Централният военен клуб в София ще бъде домакин на благотворителен пролетен бал в подкрепа на първото издание на Лятната академия по изкуствата, която ще се проведе между 1 и 9 септември на нашето Черноморие.

***
Асеновград.
В 12.00 часа на пл. „Акад. Николай Хайтов" ще стартира поход до Асеновата крепост като част от Националната кампания срещу рака на гърдата „От любов към живота".

***
Благоевград.
От 09.00 часа в Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград (сградата на Младежки дом), ученици ще защитават своите
научни разработки, участващи в конкурса „За хляба наш".

***
Благоевград.
От 10.00 часа на площад „Народни будители" ще бъде представянето в конкурса на част „Обреди и драматизации" в рамките на „За хляба наш".

***
Благоевград.
На 21 април се навършват 167 години от рождението на българския революционер Георги Измирлиев. От 11.00 часа ще се състои ритуал по поднасяне на венци и цветя пред бюст-паметника на героя на едноименния площад.

***
Благоевград.
От 11.00 часа в конферентната зала на Регионален исторически музей ще се проведе III Национална хорова инициатива на БХС „България пее".

***
Благоевград.
В 15.30 часа ще се проведе конкурсите „Млад дизайнер" и „Слънцето в житния клас" в рамките на „За хляба наш".

***
Благоевград.
От 18.00 часа е началото на тържествената част на ХХ Национален ученически празник „За хляба наш..." , в която ще бъдат връчени наградите на отличените участници.

***
Бургас.
От 11.00 до 19.00 часа в МОЛ Бургас Плаза ще се състои третото издание на изложението „Зона Здраве".

***
Бургас.
В 12.00 часа в Конферентен център на Бургаски свободен университет ще бъде открита Първа национална Монтесори конференция.

***
Бургас.
В КЦ „Морско казино" ще се проведе двудневен пролетен празник, посветен на Деня на земята.

***
Бургас.
От 16.00 часа в зала 1 на Младежки културен център - Бургас, поетесата Елка Василева ще представи пред широката публика книгата „Школа по дух", посветена на 70 години от създаването на бургаския детски хор „Милка Стоева".

***
Бургас.
От 18.30 часа в залата на Културен дом на Нефтохимика ще се проведе концерт в рамките на инициативата „България пее".

***
Варна.
В СОК „Камчия" ще се състои Втория национален студентски фестивал на медицинските университети в България с международно участие, организиран от Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов" - Варна.

***
Варна.
От 16.00 часа в Клуб на ВМРО - Варна с адрес гр. Варна, ул. "Цар Симеон I" 26 ще се състои пресконференция с участието на Ангел Джамбазки, представител в Европейския парламент и зам. председател на ВМРО, Искрен Веселинов, народен представител и зам. председател на ВМРО, Иво Пазарджиев, представител на ВМРО Русе и Даниела Пенкова, председател на ЖО на ВМРО Варна. Тема на пресконференцията ще бъдат актуални национални въпроси, както и създаването на още една квартална структура на ВМРО във Варна.

***
Велинград.
От 10.00 часа на езерото „Клептуза" ще бъде открит Третия детски фолклорен фестивал „Клептузки ритми".

***
Видин.
От 09.00 часа в спортна зала „Фестивална" гр. Видин, заместник-кметът инж. Цветан Асенов ще присъства на откриването на детски футболен турнир за детски градини „Бъдещето на Видин". Награждаването на участниците ще бъде в 13.00 часа.

***
Вършец.
От 09.00 часа в хотел АТА официално ще бъде открита шестата политическа академия на Жени ГЕРБ.

***
Добрич.
В 09.45 часа в ДТ „Йордан Йовков" ще се състои финалният етап на V Национален преглед на фолклорните Ансамбли.

***
Добрич.
От 10.00 часа в Драматичен театър „Йордан Йовков" ще се състои финалният етап от Петия национален преглед на фолклорните ансамбли.

***
Пазарджик/Село Баня.
В 18.30 часа на площада в панагюрското село Баня ще започне отбелязването на 142 години от събранието на Оборище и 182 години от рождението на поп Грую Бански с историческа възстановка „Заклятието на оборищенци".

***
Пловдив.
В 13.00 часа в зала „България" на Международния панаир ще се проведе редовна отчетна конференция на БСП-Пловдив.

***
Смолян.
В 12.30 часа пред сградата на РЗИ - Смолян, служителите на инспекцията излизат на протест, с искане за по-високи заплата.
***
Стара Загора.
От 08.00 часа в НЧ „Св. Климент Охридски - 1858" ще бъде открит Национален конгрес на есперантските дружества в България.

***
Стара Загора.
От 16.00 часа в НЧ „Св. Климент Охридски" ще се състои „Концерт на есперантски" с участието на художествени колективи при читалището.

***
Хасково.
От 10.00 часа на тенис кортове „Хасково" ще започне двудневен турнир по футбол.

*** Шумен.
От 13.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА пресконференция ще дадат Ангел Джамбазки, евродепутат и заместник-председател на ВМРО, Искрен Веселинов, депутат и заместник-председател на ВМРО, представители на шуменската организация на партията.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.