• 29 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Чавушоглу: Евентуално военно решение в Сирия би било незаконно и нетрайно

Чавушоглу: Евентуално военно решение в Сирия би било незаконно и нетрайно

/КРОСС/ Срещата на външните министри на Русия, Турция и Иран е важна в контекста на взимане на нови решения за уреждане на кризата в Сирия, заяви днес турският външен министър Мевлют Чавушоглу на среща с руския си колега Сергей Лавров, предаде ТАСС.

Евентуално военно решение в Сирия би било незаконно и нетрайно, заяви той.

Благодарение на редовните срещи на външните министри на страните гарантки за процеса от Астана /Русия, Турция и Иран/ ние сериозно се придвижихме напред по въпроса за уреждането на сирийската криза, подчерта Чавушоглу. Срещата е важна във връзка с това какви по-нататъшни стъпки могат да се предприемат в контекста на намиране на решение на сирийската криза, посочи турският външен министър, предаде БТА

Той припомни, че се среща с Лавров за четвърти път за месец и половина. Това свидетелства за импулса, който сме достигнали в двустранните отношения, а също е свидетелство и за това как активно работим и в какъв тесен диалог сме по /въпросите на/ регионалния и международен дневен ред, каза Чавушоглу.

По думите му благодарение на съвместните усилия на президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган контактите между двете страни "се развиват активно". Ние реализираме исторически проекти, активно се развиват търговско-икономическите отношения /министърът на икономиката на Турция тези дни е на посещение в руската столица - бел. на ТАСС/, посочи Чавушоглу, като акцентира и на темповете на развитие на двустранните отношения в сферата на културата и туризма. Има както обща договореност, така и решителна нагласа за по-нататъшно развитие на нашите отношения, изтъкна турският външен министър.

Тази атмосфера на доверие, която се създаде между нас, позволява да се решават въпроси от регионален характер, каза Чавушоглу.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.