• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 29°C

Съдия Ченалова: Френският посланик има лично отношение по казуса

Съдия Ченалова: Френският посланик има лично отношение по казуса

/КРОСС/Съдия Румяна Ченалова отвърна на обвиненията на френския посланик Дьо Кабан, че е некомпетентна, с думите, че той има лично отношение по казуса за френската фирма за вина.

"Поднесени са неверни факти и посланикът е бил подведен. Нека не забравяме, че в едно съдебно производство винаги има две страни", заяви тя в ефира на bTV в своя защита.

На въпрос защо, след като фирмите са си платили задълженията, синдикът продължава да работи по случая, освен това се налага и по-тежка мярка да плати още 144 000 лева, тя отговори: "Забравя се, че в процеса има определени срокове. Нужно е да постъпи молба от кредитора, докато не постъпи тя, няма как да бъде прекратено производството".

"В случая кредиторите са вече шест, а длъжникът иска да бъде оздравено предприятието. Вземат се обезпечителни мерки точно за да не бъдат ощетени правата на кредиторите. Производството не е било удължавано", добави още съдията.

Тя изрази мнение, че не може да става дума за кражба на фирми. "Когато се установява финансовото състояние на дружеството, се назначава експертиза. Вещото лице прави справките по деловодството на дружеството и установява на тази база какви са задълженията и кои са кредиторите. Няма как да се прикачат други кредитори, тъй като те съществуват в счетоводството", обоснова се още Ченалова.

Съдията заяви, че не е давала разрешение на синдика Панайот Велков да подписва договори по делото. Тя добави, че не си спомня кога го е назначила, защото имала работа с 14 синдика.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.