• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

В четвъртък Орешарски подава оставка

В четвъртък Орешарски подава оставка

/КРОСС/Пламен Орешарски ще подаде оставката на правителството в четвъртък, пише "24 часа", позовавайки се на източник от „Позитано". Вече била дадена позивна към министерствата да се готвят за оттегляне от властта.

Една част от висшия ешелон - зам.-министри, началник-кабинети, главни секретари най-вероятно ще останат и при служебното правителство, което би трябвало до 1 август да бъде назначено.

Все още не е ясно на кого ще се спре президентът Росен Плевнелиев за поста служебен премиер. Банковата криза навежда на мисълта, че ще се търси финанист. Затова и продължава да е актуално името на подуправителя на БНБ Калин Христов, който бе финансов министър в предишното служебно правителство на Марин Райков.

Христов все още обмислял дали това ще е удачно. Банкери коментират, че подуправителят на БНБ е най-добре приетият български експерт от европейски финансови среди. Казват, че е много сериозна неговата роля в успокояване на ситуацията с банковата криза и подкрепата на Брюксел в тази ситуация.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Орех

Орешарски отвсякъде е премиер за пример! Дано Тиквата от Банкя да се задави с власт, ако случайно се върне и да съжали, че е настоявал Орешарски да подава оставка.

21.07.2014 15:30:46

ЦАЦА

Факт! В пъти по-кадърен и успял премиер от мутрата Борисов. Направи 100 пъти повече за държавата.

21.07.2014 15:30:32

Ганьо

И кой ще дойде, Тиквата ли? Не, мерси! Ганьо може да е премиер само на повърхностните и елементарни хора - на интелигентните дори им е под нивото да го коментират!

21.07.2014 15:30:22

Здравко

И какво като подаде оставка, ще вържем и ще цъфнем ли?! Прост народ, слаба държава!

21.07.2014 15:30:13

Мая

Премиер в един от най-тежките премиери. Справи се повече от задоволително, особено на фона на 4-годишното крайно некадърно управление на агент Буда!

21.07.2014 15:30:04

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.